Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogos elvárás, hogy ebéd után...

Jogos elvárás, hogy ebéd után hazavigyem a gyerekemet csak azért, mert én is otthon vagyok?

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves fiam, és egy 3 hónapos kislányom.

Az óvodában szólt az óvónő, hogy vigyem haza a gyereket ebéd után, csak mert én otthon vagyok. Mondtam, hogy nem, és azóta flegmáznak velem és sokszor a gyerekemmel is.

Beirattam úszótáborba, és kiírták az oktatók a Facebook csoportba, hogy aki otthon van, az vigye haza 1 órakor a gyereket.

A bajom nekünk ezzel azért van, mert a fiam igényli a gyerektársaságot, magában nincs nagyon el, én meg nem tudok egy hasfájós pici mellett folyton játszani vele, meg mindig "összeveszik" velem, és inkább már nem is játszunk úgy, csak fogócska és bújócska. Kint is meleg van, így délután 4-5 óráig bent poshad, de utána is csak az árnyékban tud játszani, ami kis terület, mert nagyon idevág a nap. Faluban lakunk, de az itteniek nem olyan nyitottak, mint az én koromba, nem tudok neki mindennapra idehívni reggeltől délutánig mindig valakit, és sok anyukának "nyűg", hogyha elmegy valahova a gyereke játszani, akkor kötelezően vissza kell hívnia azt a gyereket, aki nyilván 5 éves létére azt fogja nézni, hogy nincs felporszívózva meg poros a szekrény...

És itthon váncog, hogy unatkozik.

Mindkét esetben mondtam, hogy nem. El is magyaráztam, hogy miért. Le lettem hurrogva, és a táboros pasi meg konkrétan megmondta, hogy akkor ne is vigyem a gyereket, ha nem vagyok hajlandó hazavinni. De ők vállaltak be 30 gyereket egy hétre, 9-től 4-ig, és elhiszem, hogy könnyíteni akarnak magukon, de akkor ha nem bírják tartani a 9-től 4-iget, akkor nem kell annyi gyereket bevállalni. Ha senkinek nem lenne otthon az anyja, vagy az apja, akkor mi lenne velük? (Ugyanez óvónőkkel)

2022. júl. 6. 18:14
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:

Ez lemaradt a táborral kapcsolatban:

Úgy akarják a 9-től 12:30/13:30-as gyerekvigyázást, hogy én reggel 9:00-tól 16:00-ás árat fizettem meg, szó se volt fél egyes-egy órai hazamenetelről, akkor ha legalább ilyen terveik lettek volna, akkor kérhettek volna kevesebb pénzt.

2022. júl. 6. 18:15
 2/27 anonim ***** válasza:
42%

Nyári szünetben abszolút jogos az ovi elvárása.

A táboré nem, ha az ovin kívüli 100 %-ban fizetős szolgáltatás

2022. júl. 6. 18:17
 3/27 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem nem jogos az ovié sem, hiába van ingyen.
2022. júl. 6. 18:18
 4/27 anonim ***** válasza:
78%

A táboros az vicc kategória! Ha kifizetted, akkor kötelességük foglalkozni a gyerekeddel.

Az óvodait én megértem. Nyár van, most adják ki a szabikat, kevesebb a dolgozó.

2022. júl. 6. 18:19
 5/27 anonim ***** válasza:
93%

A tábor nagyon nem jogos.

Az oviból én sem vittem haza őket délben, mire mennem kellett volna, a kicsi már aludt ebéd után. Szerencsére nálunk az óvónők sem kértek ilyen soha tőlem. De nyáron sosem vittem őket oviba, amíg idehaza voltam.

2022. júl. 6. 18:21
 6/27 anonim ***** válasza:
57%
Holnap zár az ovi nálunk, onnan már csak ügyelet, nem saját oviban. Eszébe nem jut olyannak vinni a gyerekét, aki otthon van.
2022. júl. 6. 18:22
 7/27 anonim ***** válasza:
75%

Akkor is kötelesek a gyerekre vigyázniuk, nem küldhetik haza.

Ügyfélszolgálaton dolgoztak 3 évig. Szépen nézett volna ki, hogy a betelefonálók közül csak minden harmadiknak veszem fel a telefont, mert az egyik kollégám szabadságon volt, a másik meg beteg volt.

2022. júl. 6. 18:23
 8/27 anonim ***** válasza:
77%

Nem jogos, ez egy lehetőség, diszkréten utalhat rá, hogy mi lenne, ha, de ha te nem akarod, nehogy már még nekik álljon feljebb. Úristen hol élünk, komolyan.

Ez kb mintha a boltos néni szólna, hogy hé intézd már délelőtt a bevásárlásodat, csakhogy nekem könnyebb legyen délután pl.

Ez egy munkahely nekik is, semmi közük hozzá, mi van otthon, nincs joguk megszólít érte, hogy te hogy gazdálkodsz az időddel.

Attól, hogy nyár van, még ugyanolyan munkahely, mint szeptemberben.

2022. júl. 6. 18:23
 9/27 anonim ***** válasza:
68%
9. Na most aztán jól megmondtad a tutit
2022. júl. 6. 18:30
 10/27 anonim ***** válasza:
55%

Na megjött az aktuális "minek szülsz" egy bites is.

Francért kell mindig megjelennetek mindenhol? Minden kérdést szétcsesztek az okádék kommentjeitekkel. Francba már veletek, de komolyan.

2022. júl. 6. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!