Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekesek ti nem szorongto...

Kisgyerekesek ti nem szorongtok a jövő miatt?

Figyelt kérdés
Én rettenetesen féltem a gyerekeimet. Járványok, háborúk, éhinség, klímaváltozás. Szinte minden nap ezen kattogok és sírni tudnék.
2022. júl. 7. 18:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Hosszú de érdemes meghallgatni.

[link]

Arról is beszél hogy az utóbbi években mindentől paráztatva vagyunk. Nem mondom én se hogy nincs baj, de a média gusztustalanul rátesz egy lapáttal.

2022. júl. 8. 08:38
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem szorognok. Egy gyereket vállaltam, neki elég nagy anyagi biztonsága van. Az azért mindig egy mentőhálő. Szerintem lesz minden továbbra is, csak nagyon-nagyon drágán.

Amúgy már nem nagyon szoktam ilyen környezetvédelmi katasztráfakról híreket olvasni. Egyik tudós mond A-t, mind meghalunk 20 év múlva és már késő bármit is tenni, a másik meg mond B-t, hogy simán megugorja a problémákat az emberiség.

Nekem van egy szakmám, aminek semmi köze az ökológiához. Abban szakértő vagyok, másban nem igazán. Mivel tudom magamról, hogy nem vagyok szakértő, ezért aztán nem is fárasztom magam olyan dolgokkal, amikben ők sem értenek egyet. Ez nem csak az ökológiára vonatkozik, így állok nagyon sok mindenhez a közéletben. Covid, majomhimlő, élelmiszertudomány, űrkutatás, stb. Nem érdekel miket írogatnak, mert belátom, hogy nem vagyok elég képzett, hogy kiigazodjak az ellentmondásos szakértői publikációkban, nyilatkozatokban. Az átlag ember szerintem ott cseszi el, hogy mindent meg akar érteni, mindenben véleményt akar formálni, miközben amúgy fingja sincs a témáról. Így persze, hogy csak a kattintásvadász cikkekig jut el, aztán pánikol.

Ha mind meghalunk, akkor ez van, nyilván szomorú, de nem tudok mit kezdeni a problémával. Jelenleg azok zavarnak, amik jelen vannak és egyértelműek, például, hogy a forint lassan a játékpénz kategóriába esik, vagy hogy a közoktatás romokban.

2022. júl. 8. 13:16
 23/25 A kérdező kommentje:
Nem csak egy kattintásvadász cikket olvastam a témában. És a forint gyengülés is egy nagy probléma. És még sok más..
2022. júl. 8. 13:39
 24/25 anonim ***** válasza:
79%

[link]

Tessék, akkor olvasd el pl ezt. Pont arról ír, hogy a klímarettegés igazából teljesen indokolatlan és káros. Ja, nyilván találsz ezer más publikációt is, ami meg nem ezt mondja, hanem hogy game over, a random netes cikkekről nem is beszélve. Most akkor hogy döntse el az Átlagjóska aki amúgy föciből is hármas volt középiskolaban, hogy melyiknek van igaza. Sehogy. Ezért Átlagjóska azzal jár a legjobban, ha nem ezzel foglalkozik, mivel amúgy hatása egyik forgatókönyvre sincsen. Szerintem ez a klímapara azoknak az embereknek való, akik hisztérikus alkatok, és szeretnek olyasmin kattogni, amin amúgy segíteni nem tudnak. Teljesen felesleges időtöltés és idegőrlő gondolkodás, de lefoglalja a kapacitást olyan dolgok elől, amiken akár tényleg változtatni is lehetne.

2022. júl. 8. 14:01
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen sok más nagy probléma van, de azt is tegyük hozzá, hogy még így is sokkal, de sokkal jobb élete van egy átlagos gyermeknek, mint valaha a történelem folyamán.

Megéri tönkretenned a gyerekeid érzelmi világát emiatt? Mert minden gyerek megérzi a szülő (akár indokolatlan) szorongását is. Ha ennyire nehezen birkózol meg az érzelmeiddel, akkor nem szégyen segítséget kérni! Ha más nem a gyermekeid megköszönik utólag, hogy nem érzelmi roncsokat neveltél belőlük. Az ő érdekükben, hajrá!

2022. júl. 8. 14:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!