Raktok félre a gyereketeknek nagyobb korára pénzt?
Figyelt kérdés
Gondolok itt mindenféle takarékosságra. Sokat gondolkodom ezen, mert engem szépen elindítottak a szüleim, viszont én nem keresek olyan jól mint annó ők kerestek, de valamit mindenképp szeretnék adni a gyereknek ha felnő. Babakötvényen gondolkodtam, de amilyen az infláció nem tartom túl nyerő ötletnek. Az arany ami még tetszik, mert értékálló, de nem tudom érdemes-e ebbe belerakni. Akik gyűjtötök a gyereknek milyen formában teszitek ezt? Illetve gyűjtötök egyáltalán? Még az is érdekelne, hogy akiknek nagyobb gyerek van, költözés előtt, ilyen kelengye félét (ha jól tudom így mondják) gyűjtötök?
Egyedulallokent nevelem, rakok felre amennyit tudok, az apjatol semmire nem szamithat, ugyhogy mindent meg kell tennem, hogy ne penz nelkul induljon majd el az eletben ( sajnos orokolni sem fog tolem )
2022. júl. 6. 14:50
12/22 anonim válasza:
Igen, babakötvény+ megtakarítás egy másik számlán. Lakás és tanulás ott, ahol akar, ezt a kettőt fogja megkapni.
2022. júl. 6. 14:51
13/22 anonim válasza:
Igen, születésétől. Nekünk sokat segítettek a szüleink egyetem alatt és lakás önerőben, szóval ez a célunk nekünk is.
Havi családi+adókedvezmény megy babakötvénybe. Ebbe nem merek többet tenni, mert mégis csak 18 éves koráig elzárva lesz :)
A megtakarításunk nagy része havi szinten állampapírba megy. Férjem nevén van a "mi" megtakarításunk a későbbi éveinkre, az én nevemen van "a baba" megtakarítása az ő életkezdéséhez. Így nekünk könnyebb átlátni.
Még 2 év alatti. Ha esetleg hamarabb összejön egy lakás önereje, akkor megnennénk és kiadnánk, amíg nagyobb lesz.
2022. júl. 6. 15:00
14/22 anonim válasza:
Egyenlőre még tudunk félretenni
A nagynak születésétől 15 ezerrel kezdtük, infláció követő, így már 25 ezernél tart.
A kicsiknek csak egy fél éve nyitottuk a számlát, ezt már ha akarjuk 1,5 évig lehet szüneteltetni is (Ha így megy tovább kell is majd 😓)
A terv az volt még 7 éve h majd egy kis hitellel ingatlant veszünk a sajat spórolt pénzünkkel (amit kiadunk, de később jó lesz a lányunknak)
Hát ez már csak álom
2022. júl. 6. 15:21
15/22 anonim válasza:
Nem gyűjtünk nekik külön. A családnak gyűjtünk, amiből majd ha ott tartunk, akkor eldöntjük, hogy mikor mire mennyit adunk a gyerekeknek. Teljesen feleslegesnek tartom a zsebekbe pakolászást (ezt nyaralásra gyűjtöm, ezt a gyereknek, ezt autóra, stb.). A vége úgyis az, hogy egy nagy zsebem van, amiből arra szánunk, amire és akire szeretnénk.
2022. júl. 6. 15:57
16/22 anonim válasza:
Akik fel vannak háborodva, hogy nem raknak félre a gyereknek, azok nem gondolnak bele, milyenek a magyar fizetések? Mellesleg az se meglepő, hogy fogy a népesség.
2022. júl. 6. 16:15
17/22 anonim válasza:
Igen, megtakarítása van a fiúnknak. Nem sokat, de a családi pótlék összegét bele fizetjük, hiszen nem abból élünk. Ha kap valamennyi pénzt szülinapra, névnapra, azt is ebbe fektetjük.
2022. júl. 6. 16:26
18/22 anonim válasza:
Kedves 16os. Én nem látok itt tömegével felháborodott szülőket. Mindenkinek a saját dolga, hogy rak-e félre. De azon se lepődjünk már meg, hogy van, aki tanul és dolgozik, és kiépít egy olyan élethelyzetet, amikor nem lehetetlen félretenni. Bérminimumból és hó végén elfogyó fizetéssel is lehet gyermeket vállalni, de azért van, aki másra törekszik.
2022. júl. 6. 16:46
19/22 anonim válasza:
funadamentát kötöttem nekik mikor születtek
havi 10e fejenként 16 éves futamidő
ennyi telik egyedül 3 gyerekkel
2022. júl. 6. 17:02
20/22 anonim válasza:
Van számára megtakarításunk, de nem babakötvény, annál igyekeztünk kedvezőbbet találni. Egyelőre még nem okoz gondot beletenni a pénzt, de ha nagyon romlik a helyzetünk, tudjuk szüneteltetni.
Plusz szerencsére van két ingatlanunk is, az egyiket kiadjuk jelenleg. Később majd eldönti, hogy mit kezd vele, lakik benne, vagy a bérleti díjat használja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!