Anyukák! Amíg otthon voltatok 3 évig a gyereketekkel mennyire tudtatok kimozdulni és emberek között is lenni?
Én 3,5 éve vagyok itthon.
3 éves a nagy, 8hónapos a kicsi.
Nekem fixen havi 1x körmös, 3 havonta fodrász. Addig apa/mama/szomszéd figyel rájuk.
Azert mert anya lettem, nem kell hogy mindenről lemondjak. Szép is lenne.
Nyaralni, kirándulni a gyerekekkel megyünk, nekünk ez egyértelmű.
Boltba úgy járok, a kicsit viszem, a nagy marad apjával.
Barátnőimmel is ha úgy van siman találkozok, ferjemmel maradnak addig.
Ha neki lehet gyerek nélkül,akkor nekem is. Együtt vállaltuk, nem csak én
Továbbra sem tudjuk, hogy miért nem mennek sehova. Én minden nap megyek vásárolni a gyerekkel, beteszem a babakocsiba, eltolom, bevásárolunk, közben elalszik, akkor kicsit üldögélünk a parkban, adja magát az egész. De nekem is van itt helyben olyan anyuka ismerősöm, aki nem tud valamiért így bevásárolni. Nyilván valamiféle rugalmasság kell ehhez, mint ahhoz is, hogy gyetekkel elindulni nyaralni.
A fodrász, műköröm stb., az meg nonszensz, hogy havonta egyszer nem lehet apára pár órára rábízni a gyereket, amíg anya elmegy.
Gyerek témán kívül, én ezt a körmözèst sose értettem.
Sok munkatársam jár. Egy kisebb vagyon, és ha normálisan akarja tartani, akkor kéthetente menni kell, alkalmanként több óra. Ha nem megy, csak ritkábban, elkezd ocsmány módon lenőni.
Én erre gyerek előtt is sajnáltam az időt.
Itthon is lehet igényesen karban tartani szerintem.
“ Azelőtt sokkal több közös programot találtunk ki, délutánonként hétvégente elmentünk sétálni ide oda,”
Miért????!! Derüljön már ki, miért nem lehet sétálni se menni?
Mot csináltok akkor egész nap meg egész hétvégén?
Én is kezdek kiborulni kicsit,reggel 7től este 9ig egyedül vagyok a kislányomnak. Bár most jobb hogy itt a nyár. Ami segített, hogy meghosszabbítottam a lejárt jogsimat, és szereztem egy használt kocsit. Így már nem csak a párszáz méteres körzetben tudtunk mozogni kettesben a gyerekkel, hanem messzebb, programokra, állatkertbe, ide oda tudtunk menni. Ez jobban kikapcsolt.
Beiratkozás egyetemre, így időnként bejárok órara, vizsgázni, addig sógornőm vigyázott rá. Volt olyan hét hogy hívtam bébiszittert délelőttökre, aki gyerekezett, én meg tudtam hajat mosni, kicsit lazítani, leugrani a piacra egyedül. Ezek is hihetetlen feltöltődéssel jártak. A jatszótér is egész jó program délután, ott is végre tudok pár szót váltani felnőtt emberrel. És van olyan hogy kéthavonta egyszer bekapcsolom a mesét reggel, este meg ki, mikor nincs kedvem mozdulni se, ez is segítség. Mikor a férjem itthon van éjszaka, a kicsi is alszik, ki szoktam menni néha sétalni éjszaka egyet. Ilyenek nagyjaból. Körmösre nincs igényem. Arra lenne, hogy valakire rahagyjam 2 napra a gyereket és lelépjek, de ez egyelőre nem kivitelezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!