Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Amíg otthon voltatok...

Anyukák! Amíg otthon voltatok 3 évig a gyereketekkel mennyire tudtatok kimozdulni és emberek között is lenni?

Figyelt kérdés
Jövőre oviba fog menni szeptembertől a kislányom. Én ebben a 2 évben nem igazán tudtam kimozdulni elszakadni sokszor mellőle. Előtte se vtam az az elmászkálós típus terhesség előtt de azért szabadon tudtam bármikor eljutni mondjuk vásárolni korulnézni a városban. Régen jártam néha kozmetikushoz, kormoshoz, fodrászhoz, szóval eléggé igényes voltam magamra. De terhességem óta kezdtek megváltozni a dolgok és lemondtam a hajfestésről, kozmetikusrol, kormosrol. Igaz szabadon mehettem ide oda a férjemmel de inkább már csak babadolgok után futkostunk és csak úgy kirándulni stb. már nem mentünk el. Azelőtt sokkal több közös programot találtunk ki, délutánonként hétvégente elmentünk sétálni ide oda, pár éjszakára pihenni több helyre. Amióta pedig megszületett a kislányunk pl a városba nem jutottam el, nem szervezünk közös programot. Nyáron kb 2 3 éjszakára jutunk el pihenni, de eddig még sose vittük a kislányunkat. 2 3 hetente hétvégén meg pár órára hazamegyünk szüleimhez. A falun kívül sose jutottam el már terhesség alatt se nagyon sehova. Nyilván a gyerekunkhoz kell igazodni igy csak délutáni alvás után tudunk elmenni szüleimhez bárhová. Az elején még fodrászhoz eljutottam itt a faluba de jó ideje már oda se. Nem nagyon volt olyan h egyedül gyerek nélkül elmehetteem vna bárhová. Hiányzik h mi nem mozdultunk ki sose gyerekkel sehova max ide a jatszora. Más házaspár az elejétől viszi ide oda a gyereküket egyedül is lehet elmehet pl fodrászhoz kozmetikushoz kormoshoz stb., addig pedig a férje vigyáz a gyerekre. Eléggé elhanyagoltam magam ezáltal, pedig vágynék egy kis szabadidőre, hogy egyedül is elmehessek ide oda. Más anyukák ti hogyan tudtok kikapcsolódni gyerek mellett?
2022. jún. 22. 13:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%

Én 3,5 éve vagyok itthon.

3 éves a nagy, 8hónapos a kicsi.

Nekem fixen havi 1x körmös, 3 havonta fodrász. Addig apa/mama/szomszéd figyel rájuk.

Azert mert anya lettem, nem kell hogy mindenről lemondjak. Szép is lenne.

Nyaralni, kirándulni a gyerekekkel megyünk, nekünk ez egyértelmű.

Boltba úgy járok, a kicsit viszem, a nagy marad apjával.

Barátnőimmel is ha úgy van siman találkozok, ferjemmel maradnak addig.

Ha neki lehet gyerek nélkül,akkor nekem is. Együtt vállaltuk, nem csak én

2022. jún. 22. 15:28
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

Továbbra sem tudjuk, hogy miért nem mennek sehova. Én minden nap megyek vásárolni a gyerekkel, beteszem a babakocsiba, eltolom, bevásárolunk, közben elalszik, akkor kicsit üldögélünk a parkban, adja magát az egész. De nekem is van itt helyben olyan anyuka ismerősöm, aki nem tud valamiért így bevásárolni. Nyilván valamiféle rugalmasság kell ehhez, mint ahhoz is, hogy gyetekkel elindulni nyaralni.

A fodrász, műköröm stb., az meg nonszensz, hogy havonta egyszer nem lehet apára pár órára rábízni a gyereket, amíg anya elmegy.

2022. jún. 22. 15:36
 13/21 anonim ***** válasza:
82%
Kicsit azt érzem, hogy apa is ludas ebben a sztoriban.
2022. jún. 22. 15:37
 14/21 anonim ***** válasza:
68%
Hát ìgy sehogy. Ehhez rugalmasnak kell lenni. Apának, nagyszülőknek aktìvabb lenni. Az enyèm imád csavarogni, autòban utazni. Nem tudom neked milyen a gyermek, de mi esküvőn is voltunk vele fèl èvesen, most is visszük a vacsoráig. Játszòház, strand, nagyszülők, bevásárlás. Persze az apjával is járunk el kettesben is. Rád fèr, merj bátrabb lenni.
2022. jún. 22. 15:48
 15/21 anonim ***** válasza:
27%
Hátamra kötöm a babát és megyünk. Vagy a férjemére és együtt. Csak ugye addig itthon a házimunka áll, a szennyes meg ugyanúgy termelődik, a por gyűlik a polcokon, padlón, előre össze kell készíteni a kaját (allergia miatt sajnos nem működik a "majd megállunk valahol enni"). Még nincs egyéves a baba, hogy később hogyan lesz, meglátjuk. Ami engem illet, én még többet is megyek el itthonról, mint előtte. Az igaz, hogy ez nem minden programnál praktikus, de nekem speciel körmösre meg fodrászra nincs igényem amúgy se. Sok program működik babával is.
2022. jún. 22. 16:11
 16/21 anonim ***** válasza:
57%

Gyerek témán kívül, én ezt a körmözèst sose értettem.

Sok munkatársam jár. Egy kisebb vagyon, és ha normálisan akarja tartani, akkor kéthetente menni kell, alkalmanként több óra. Ha nem megy, csak ritkábban, elkezd ocsmány módon lenőni.

Én erre gyerek előtt is sajnáltam az időt.

Itthon is lehet igényesen karban tartani szerintem.

2022. jún. 22. 16:20
 17/21 anonim ***** válasza:
79%
itt nem a férjjel van első sorban a baj, még mielőtt elkezdi valaki (egy ember már írta, láttam) hanem a kérdező roppant rugalmatlan.
2022. jún. 22. 16:23
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

“ Azelőtt sokkal több közös programot találtunk ki, délutánonként hétvégente elmentünk sétálni ide oda,”

Miért????!! Derüljön már ki, miért nem lehet sétálni se menni?

Mot csináltok akkor egész nap meg egész hétvégén?

2022. jún. 22. 16:25
 19/21 anonim ***** válasza:
61%

Én is kezdek kiborulni kicsit,reggel 7től este 9ig egyedül vagyok a kislányomnak. Bár most jobb hogy itt a nyár. Ami segített, hogy meghosszabbítottam a lejárt jogsimat, és szereztem egy használt kocsit. Így már nem csak a párszáz méteres körzetben tudtunk mozogni kettesben a gyerekkel, hanem messzebb, programokra, állatkertbe, ide oda tudtunk menni. Ez jobban kikapcsolt.

Beiratkozás egyetemre, így időnként bejárok órara, vizsgázni, addig sógornőm vigyázott rá. Volt olyan hét hogy hívtam bébiszittert délelőttökre, aki gyerekezett, én meg tudtam hajat mosni, kicsit lazítani, leugrani a piacra egyedül. Ezek is hihetetlen feltöltődéssel jártak. A jatszótér is egész jó program délután, ott is végre tudok pár szót váltani felnőtt emberrel. És van olyan hogy kéthavonta egyszer bekapcsolom a mesét reggel, este meg ki, mikor nincs kedvem mozdulni se, ez is segítség. Mikor a férjem itthon van éjszaka, a kicsi is alszik, ki szoktam menni néha sétalni éjszaka egyet. Ilyenek nagyjaból. Körmösre nincs igényem. Arra lenne, hogy valakire rahagyjam 2 napra a gyereket és lelépjek, de ez egyelőre nem kivitelezhető.

2022. jún. 22. 16:51
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Kétéves a kisfiam, születése óta visszük magunkkal sétálni, kirándulni (hordozóban vagy babakocsiban), az első közös külföldi utunk (autóval) 4 hónapos korában volt... Semmi segítségünk, se nagyszülők, se senki, külföldön élünk, eddig még bébiszittert se hívtunk, de az fel nem merül, hogy ne mozduljunk ki.
2022. jún. 22. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!