Ilyen esetben szóljunk vagy inkább fogjuk be a szánkat?
A sógoromék most állnak gyerekvállalás előtt. Nem túl szoros a kapcsolatunk velük, sőt, leginkább nincs is kapcsolat. A sógorom írt egy e-mailt a férjemnek, hogy a felesége nem hagyja már élni, mert túlságosan rápörgött a gyerek témára és genetikai tanacsadásra mennek. A felesége azt szeretné tudni, hogy van-e valami családi genetikai gubanc vagy nincs. A sógorom persze rávágta magától, hogy nincs, de azért biztos ami biztos írt minden testvérének.
Ha esetleg van valami, amiről nem tudjuk, hogy genetikai-e (autizmus), akkor illene szólni?
Mert te/ti nem vagytok rosszindulatúak, hogy ilyet elhallgatnátok. Egyébként meg nem utólag kell hozzáadagolni az infókat a kérdéshez, hogy jajj, genetikai söpredéknek nevezett/tart meg mit tudom én, hogy neked adjunk igazat. Feltett egy kérdést, nem is csak a férjednek, amit egyébként sokan meg szoktak kérdezni.
Amúgy igen, lehet, hogy nem vállalnak gyereket. Ez az ő döntésük akkor. De esélyes, hogy inkább csak elmennek extra vizsgálatokra.
Nekem igazat adni? Mégis miben kellene? Én megmondanám, a férjem nem. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy más ilyen helyzetben mit tesz, tenne.
Azt, hogy így vállalnának-e gyereket nem tudom és nem is érdekel. Mi 25 éve vagyunk együtt, azóta most először vette fel velünk a kapcsolatot.
Én elmondanám. A férjed pont azért nem érzi, hogy ezt nem szabad eltitkolni, mert autista.
Az, hogy bunkók, az ebben az esetben nem számít.
Egy beteg gyerek egy olyan családot, akik nincsenek is erre felkészülve, tönkretesz. Add meg nekik az esélyt, hogy ne vállaljanak gyereket, ha nem akarnak.
Én elmondanám. Attól még hogy ők esetleg bunkók, ti segíthettek egy válasszal, pláne, hogy pont van is alapja a félelmüknek. Az meg hogy ezek után vállalnak-e vagy sem, megint az ő dolguk.
Nem okozna ez dilemmát számomra. Mivel eddig nem tartottátok a kapcsolatot, nem is érintene meg különösebben a dolog. Kb. mint egy udvarias hogy vagy kérdésre ugyanúgy csípőből válaszolnék és már el is felejteném, hogy beszéltünk. Nem tudom miért akadtok ezen fenn ennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!