Igaz, hogy senkit nem érdekel a gyerekem?
Sokszor írják (nem nekem), hogy ne told mások pofájába, mert senkit nem érdekel.
Tényleg ne küldjek a barátainknak, nagynéninek képet róla, mert tényleg mindenki leszarja a gyereket?
Olyan sokan érdeklődnek a terhesség alatt és szülés után. Csak megjátszák magukat?
"Egyfajta kényszertevékenységgé vált az ismerősök gyűjtése és idegenek visszaigazolása, főleg olyanoknál, akik munkájuknál fogva sok emberrel találkoznak."
Tapasztalataim alapján ez ma már nem igaz. 2010-ben regisztráltam, na akkor tényleg mindenki visszajelölt, gyűjtöttem az ismerősöket. Mostmár az ismerősöm ismerőse sem jelölne vissza akivel már beszélgettem, nemhogy még egy komplett idegen. Sőt, le is tiltanának a fenébe.
Engem érdekelek mindig a barátaim, közeli rokonaim gyerekei. Nyilván egy kvázi idegen vagy távoli ismerős gyereke kevésbé, de nincs bajom azzal se ha küld képet. Akivel nem vagyok napi/heti kapcsolatban az úgysem fog képekkel bombázni.
Az hogy Facebookra vagy Instagramra ki mit posztol az egyéni döntés, ha nem tetszik ki lehet követni.
Ha ismerősöknek küldözgetsz képeket, akkor általában szerintem lehet látni, hogy érdekli e őket. Ha kérik, hogy küldj akkor nyilván érdekli.
Egyébként most itt is írták, hogy engem nem érdekel, a gyerekek csúnyák stb stb, de tiktokon és instagramon hatalmas követőtábora van egy csomó gyereknek, tehát ettől még fenn áll az érdeklődés.
ma 19:41
Pontosítok. Az ismerősök ismerőseinek az ismerősei jelölgethetnek bátran, ahogy folyamatosan ajánlják is. Azokból is van pár.
Ez nem megjátszás, szimpla illem. Az emberek megkérdezik, hogy vagy terhesen, miújság a babával, mi a neme, satöbbit, talán ott egy pillanatig érdekli őket, de ennyi, amúgy a többséget nem érdekli más gyereke. Engem sem.
Persze, a legjobb baràtnőmé vagy egy rokoné igen, de az is csak mértékkel. Én se küldözgetek random senkinek képet a gyerekemről, csak a nagyszülőnek, mert őket tényleg érdekli, de ennyi. Néha a baràtnőmmel küldünk egymásnak, ez is rendben van, de azért az ő gyerekéről sem akarnék folyton képeket nézni, nah.
De visszatérve az eredetihez, én is megkérdeztem pl. a terhes kolleganőmet vagy utcabeli ismerőst, de inkább csak illemből, meg tudom, hogy jól esik ez az embernek, de nem igényelnék képet vagy extra infót a gyerekeikről.
"Egyébként az érdeklődés abból fakad, hogy ez a szokás, így illik, hogy megkérdezik. Valószínű én is megkérdezném, de attól még nem érdekel igazából."
Ez számomra érdekes. Minek kérdez valaki olyantól, ha aztán nem érdekli?
Jó, mondjuk magamból indulok ki, az elmúlt 10 évben rengeteg ismerősnek lett gyereke, stb. De ha én írok, kérdezek valakitől, hogy vannak, akkor azért írok, mert érdekel is a válasz . Ha nem, max gratulálok posztok alatt, jó egészséget kívánok, aztán ennyi....
Jaj, kérdező, ne legyél már ilyen értetlen, és sosem láttam még, hogy bárki azt írta volna, semmit nem lehet megkérdezni egy, kis ma mától. Olyasmit nem illik megkérdezni, hogy tervezett baba volt-e, meg hasonlók, nem azt, hogy "Szia Juli, hogy vagy, bírod még ebben a hőségben nagy pocakkal? "
Nem tudom, mit értetlenkedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!