Igaz, hogy senkit nem érdekel a gyerekem?
Sokszor írják (nem nekem), hogy ne told mások pofájába, mert senkit nem érdekel.
Tényleg ne küldjek a barátainknak, nagynéninek képet róla, mert tényleg mindenki leszarja a gyereket?
Olyan sokan érdeklődnek a terhesség alatt és szülés után. Csak megjátszák magukat?
Akik kíváncsiskodnak, azokat érdekli, legalábbis az esetek többségében biztosan.
Arra szokták ezt mondani, akik a közösségi médiába válogatás nélkül tolják fel ezerrel a képeket, történeteket, nem arra, amikor privátban a megkeresésekre meg a családtagoknak, közeli barátoknak küldözgeted ezeket. Őket nagyobb eséllyel fogja érdekelni, mint a volt kollégát vagy a 10 éve nem látott volt egyetemi csoporttársat.
A terhesség alatti hogyléted után azért érdeklődtek annyian, mert ez a társadalmi norma,illik megkérdezni egy terhes nőt, hogy érzi magát.
Egyébként kéretlenül küldeni másoknak fotót és videót a gyerekekről olyan, mint amikor az Agymenők sorozatban Wolowitz az űrből visszatérve minden mondatába belefűzi valahogy, hogy járt az űrben. Idegesítő és érdektelen,és tényleg nem érdekel senkit sem.
Az nyilván más, ha valaki kéri, hogy küldj képet a gyerekről.
Én személy szerint érdeklődve követem mások (akár távoli ismerősök) gyerekeinek a cseperedését. Egyetlen ismerősöm van, aki szerintem túl sokat oszt meg a gyerekéről, de aranyosak a bejegyzések/történetek, nem állítom le a követését.
Így én kifejezetten nem vagyok a "minek osztod meg, úgysem érdekli a kutyát sem?". (Mondom ezt úgy, hogy a 2 oviskorú gyerekeimről össz-vissz 8 fénykép van kint és azokat is csak a rokonok, közeli ismerősök láthatják.)
Pedig a közösségi oldal pontosan erre van. Egyszer megosztod az ismerőseiddel, akik megnézhetik, így nem kell egyenként küldeni. Aki nem akarja látni, némít.
Lassan 25 éve vannak közösségi oldalak, de még mindig azon vannak fennakadva sokan, hogy azt valaki használja is.
"Egyébként kéretlenül küldeni másoknak fotót és videót a gyerekekről olyan, mint amikor az Agymenők sorozatban Wolowitz az űrből visszatérve minden mondatába belefűzi valahogy, hogy járt az űrben. Idegesítő és érdektelen,és tényleg nem érdekel senkit sem."
Még jó, hogy ez nem csak a gyerekes képekre igaz. Nekem pl egy csomó ismerősöm küldözget egy csomó kéretlen hülyeséget, a szelfiktől a mémeken át cikkekig.
Nem tudom mi értelme küldeni egy csücsörítős szelfit a mondandója végére.
Igen, engem pl nem érdekel más gyereke. Szerintem a legtöbb gyerek csak a szülőknek tetszik, nagyon gmsokszor látok kimondottan csúnya gyerekeket.
Biztos aranyos és a szüleinek fontos, de én nem szeretem nézni őket, ezért leiratkozok mindenkiről , aki állandóan képeket tölt fel a gyerekéről. Akkor is, ha szép, mert nem érdekel
Ez annak is köszönhető, hogy a közösségi média teljesen átalakult.
Eleinte a kapcsolattartás könnyű módja volt a családnak és barátoknak, ma már inkább hirdetési felület és PR platform.
Ennek köszönhetően az embernek százával lehetnek olyan ismerősei, akiket még soha életében nem látott, így nekik értelemszerűen érdektelen lesz az adott ember (akit ők sem láttak soha) magánélete.
Egyfajta kényszertevékenységgé vált az ismerősök gyűjtése és idegenek visszaigazolása, főleg olyanoknál, akik munkájuknál fogva sok emberrel találkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!