Mikor vállalnál gyereket?
Előre is szeretném leszögezni, hogy nem provokatív jellegűnek szánom ezt a kérdést. Nyilván lesz, akinél a feltételek negyede nem teljesül, más meg 5x ilyen jó körülmények mellett sem vállalná be a babát.
26 éves vagyok, párommal 5 éve vagyunk együtt, 3.5 éve élünk együtt albérletben, jelenleg egy 2 szobás lakást bérlünk. A nettó bevételünk együtt 900-950 ezer Ft, megtakarítás 6 millió Ft körül lehet, nem tudom.
3 év munkatapasztalat van a hátam mögött, ez 2x1.5 évből tevődik össze. Autónk van, nekem jogsim nincs.
Ez mind idáig szép és jó, de szeretnénk lakást/házat venni. Egy 3 szobás 60 nm-es lepukkant panel is 35 millió Ft, szóval itt ez a 6 millió Ft megtakarítás már érződik, hogy semmit sem ér.
Eléggé racionális ember vagyok. Szeretnék gyereket 30 éves korom előtt, de azt gondolom, hogy amíg a lakás kérdés nem rendeződik, bennem nem fog bekapcsolni az a csengő, hogy babát akarok. Csed-em 400 ezer Ft fölött lenne, gyed-re megkapnám a maximumot.
Lehet számolgatni, egy jelentős albérlet ár növelésével is vígan megélnénk 3-an úgy, hogy én épp csak gyed-et kapnék...
De hogyha gyerekvállalás előtt nem lesz saját lakás, (nyilván nem hitelmentes, de nem 30% önerővel szeretnénk lakást, legalább 50% kellene) akkor szerintem kb. sosem, mert akárhogy is nézzük, a gyermek mellett a kiadások nőnek, és nem feltétlenül fog hirtelen akkorát ugorni a fizetésünk, hogy ezt ellensúlyozza.
Nem élünk nagylábon, nem vásárolunk drága műszaki cikkeket, nem wellnessezünk 2 havonta 100 ezerért, visszafogottan éljük a mindennapjainkat, de a megtakarítás fontos a számunkra, és hogy sosem kelljen semmi fontosat nélkülöznünk...
Nektek milyen feltételeitek voltak ahhoz, hogy bevállaljátok az első gyereket?
#41-es, átérzem, nem tudom az anyai ösztön dolog hogy kapcsol be. Viszont ha a pcos-re odafigyelsz, az nem akadályoz semmibe, tünetmentessé tehető. És nem csak 5 éved van hátra, bátran számolhatsz 8-10 évvel (inkább 8).
25 évesen fiatal vagy, tudom, én is az vagyok. Eléggé sokkoló a mai világ, szar egészségügy, szar oktatás. Nem tudom nagyszülői segítségre számíthatsz - e, de ha az anyagiak adottak, a teljes szabadságot sosem kell feladnod, ha akarsz akkor heti 2x is fogadhatsz fel bébiszittert, vagy akár 1 éves kora körül beszoktathatod bölcsibe. :) Meggyőzni nem tudlak, és nem is akarlak, én is inkább reálisan nézem a dolgokat mint emocionálisan, de ha nekünk lenne egy hiteles lakásunk / házunk, ahol elférne 1-2 baba, ha meglenne a saját egzisztenciám (még egy 30-40% fizetés emelést szeretnék), ezen kívül lenne pár millió félretéve, akkor bátran belevágnék (annak ellenére, hogy most nem érzek égető vágyat baba iránt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!