Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok így gyereket,...

Vállalnátok így gyereket, vagy érdemes lenne pár évet várni?

Figyelt kérdés

Úgy terveztem korábban hogy akkor vállalunk babát ha már nagyobb házba tudunk menni, és mindent megtudunk anyagilag is adni neki.

Viszont egyre jobban vágyok rá.

Most jelenleg egy kis házban élünk,amin minimális hitel van, 3 év múlva jár le, tehát akkor tudnánk hozzáépíteni vagy nagyobb házba költözni.

Addig ha lenne gyermekünk egy kb 5-6 nm saját “szobát” tudnánk csak kialakítani neki, vagy 3an lennénk egy 16 nm szobában.

Egy ideje már harcolok magammal hogy mi legyen, mert nem akarok annyira önző lenni hogy már most fontosabbak a saját vágyaim és egy normális saját szobát se tudunk neki megadni.

Ezen kivül az anyagiak: kb 600 ezer ft jön be minden hónapban, ebből 50ezer a hitel, 2 autónk van.

Ti ilyen körülmények között vállalnátok gyereket, vagy szerintetek várjunk még pár évet?

2022. ápr. 11. 11:12
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
95%
Abban az első pár évben a gyereknek totál mindegy, mekkora a szobája. Úgyis max aludni fog ott, játszani ott fog, ahol te vagy. 3 és majdnem 7 évesek a gyerekeim, van saját 13+ négyzetméteres szobájuk mindkettőjüknek, és a nappali van állandóan szétkapva, mert ott akarnak lenni, ahol mi vagyunk. Aludni meg az a picike szoba is elég lesz szerintem :) Szóval én emiatt nem várnék, hiszen 3 év múlva reális kilátások vannak nagyobbra.
2022. ápr. 11. 11:16
 2/24 anonim ***** válasza:
46%

Simán bevállalnám.

Egyébként:

1. Ha hitel van a házon, attól még el lehet adni vagy neki lehet állni hozzáépíteni. Csak pénz legyen rá.

2. Ekkora fizetés és ilyen lakáshelyzet mellett a két autó egy gyerektelen párnak luxus. Kivéve, ha mindkettőnek munkaeszköze, mondjuk a férfi gázszerelő (vállalkozóként lakossági megrendelésekre), a nő meg üzletkötő, aki 100 km-es körzetben bármikor bárhova mehet.

2022. ápr. 11. 11:17
 3/24 anonim ***** válasza:
64%
Van külön nappali a házban? Ha nincs csak ez az egy szoba akkor nem
2022. ápr. 11. 11:17
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
A körülmények mellett simán lehet vállalni, kérdés inkább az, hogy a párod mit szólna ehhez. Ő is szeretné vajon most vagy csak te? Mert a férfiak elég érzékenyek tudnak lenni arra, ha készítenek egy tervet (már ha tervezős fajta a párod), amiben gyerek csak három év múlva (x idő múlva) szerepel, és a nő ezt hirtelen fel akarja borítani és hamarabb gyereket vállalni. Sokan nem érzik ilyenkor felkészültnek magukat rá. Szóval ha a párod szeretné, akkor szerintem hajrá. :) Mindenképpen vele kellene először megbeszélni.
2022. ápr. 11. 11:21
 5/24 anonim ***** válasza:
78%
2: vidéken nem luxus, hanem alap két autó. Nekünk is kettő van, mert a férjem ingázik a munkahelyére, én meg home officeban vagyok ugyan, de a két gyereket nekem kell a szomszéd településre oviba hordani, busz óránként 1 db megy, egy örökkévalóság lenne, mire megjárom így, és nekem is megy a munkaidőm. A kérdezőéknek még nincs ugyan gyerekük, de ha ő is ingázik, mint ahogy vidéken a legtöbben teszik, biza kell 2 autó. Sajna nem mindenhol olyan a tömegközlekedés, mint a városokban.
2022. ápr. 11. 11:25
 6/24 anonim ***** válasza:
90%
A babának nem kell külön szoba, úgysem ott akar lenni. Ovis kortól jó ha van külön szobája. Ha kb. most teherbe esel, 1 év múlva szülsz, 2 éves lesz mire költözni tudtok, szerintem oké.
2022. ápr. 11. 11:27
 7/24 anonim ***** válasza:
29%

Lehet a baba nem akar majd külön szobában lenni, de a statisztikák alapján férjed viszonylag hamar le fog lépni. 16nm-en osztozni egy csecsemővel, már a gondolat is őrjítő. Persze, persze, tudom, hogy van ahol nyolcan laknak 5nm-en és a háború alatt is születtek és felnőttek gyerekek... De kit érdekel? Pár év nem sok, ha cserébe megőrizheted a házasságod és az ép eszed.

Arról nem is beszélve, hogy ha meglesz a gyerek, akkor csökken a bevételetek, több lesz a kiadás, így máris nem lesz olyan egyszerű az az új ház.

2022. ápr. 11. 11:58
 8/24 anonim ***** válasza:
77%
Hát, amelyik férfi emiatt lelép, annak segíteni kell összepakolni :D
2022. ápr. 11. 12:03
 9/24 A kérdező kommentje:

Huu köszönöm a gyors válaszokat! Elég megosztóak a vélemények. Egyébként vidéken élünk és nagyon rossz a tömegközlekedés itt, így szükséges a 2 autó.

46 nm a házunk csak nagyon rossz az elosztása. Ha megcsináljuk a mini szobát akkor pont a ház két végébe esik majd a két szoba. Páromnak is elég megosztó a véleménye, pont emiatt hogy picike a ház.

Úgyhogy lehet megprobálom magamban elnyomni még ezt a vágyat, végülis 3 év múlva sem leszünk elkésve.

2022. ápr. 11. 12:10
 10/24 A kérdező kommentje:
Párom szegénységbe nőtt fel, tipikusan 5en egy szobába voltak évekig és ezt nem szeretné a saját gyerekének. Mi sem voltunk gazdagok de nekem mindig is volt külön szobám.
2022. ápr. 11. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!