Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok így gyereket,...

Vállalnátok így gyereket, vagy érdemes lenne pár évet várni?

Figyelt kérdés

Úgy terveztem korábban hogy akkor vállalunk babát ha már nagyobb házba tudunk menni, és mindent megtudunk anyagilag is adni neki.

Viszont egyre jobban vágyok rá.

Most jelenleg egy kis házban élünk,amin minimális hitel van, 3 év múlva jár le, tehát akkor tudnánk hozzáépíteni vagy nagyobb házba költözni.

Addig ha lenne gyermekünk egy kb 5-6 nm saját “szobát” tudnánk csak kialakítani neki, vagy 3an lennénk egy 16 nm szobában.

Egy ideje már harcolok magammal hogy mi legyen, mert nem akarok annyira önző lenni hogy már most fontosabbak a saját vágyaim és egy normális saját szobát se tudunk neki megadni.

Ezen kivül az anyagiak: kb 600 ezer ft jön be minden hónapban, ebből 50ezer a hitel, 2 autónk van.

Ti ilyen körülmények között vállalnátok gyereket, vagy szerintetek várjunk még pár évet?

2022. ápr. 11. 11:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
1-es és 8-as vagyok, nem azt mondom, hogy a külön szoba nem fontos. Nagyon fontos, én tudom, mert nekem nem volt, mindig a húgommal voltam, és ezt utáltam, alap volt számomra, hogy a gyerekeimnek legyen külön szobájuk, és van is. De ez nem a gyerek életének első 3 évében fontos, sőt, ők akkor még nagyon keresik a szülő közelségét. Ezért írtam, hogy 3 évig bőven elég neki a miniszoba, úgyis max aludni fog benne. Aztán meg, ahogy írod, lesz nagyobb, így szerintem ezzel nincs probléma. Ha nem lenne kilátásban lehetőség másra, azt mondanám, várj, de így vállalható ez. Hiszen van is külön szoba, nem veletek lenne mindenképpen összezsúfolva a gyerek.
2022. ápr. 11. 12:18
 12/24 anonim ***** válasza:
85%
A külön szoba nem lét kérdés. Én amíg anyu élt vele aludtam 14 voltam. Volt egy gyerekszobám az emeleten, nincs emlékem róla, hogy sokat lettem volna benne.
2022. ápr. 11. 12:21
 13/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Átbeszéljük még párommal mindenképp. Az a “baj” hogy én már tényleg nagyon vágyok rá, lassan nincs olyan nap hogy ne jutna eszembe.
2022. ápr. 11. 12:22
 14/24 anonim ***** válasza:
41%
Én nem vállalnám így. De ez csak az én véleményem, mert olyan volt a hátterem, amiből ezt hoztam magammal. Nem voltunk gazdagok és a nővéremmel kellett osztoznom a szobán. Sosem volt teljesen privát terem. Ezt én semmiképpen nem szeretném a gyerekemnek. Fontos hogy legyen élhető élettere, és egy ilyen kis lakásban nem tudnám megadni ezt neki.
2022. ápr. 11. 12:27
 15/24 anonim ***** válasza:
88%
Én belevágnék, lehet eltart majd egy ideig amíg összejön, plusz a terhesség is még 3/4 év lesz. Mire megszületik, már lehet, hogy lesz saját szobája, vagy max 1,5 évesen kap egyet.
2022. ápr. 11. 12:51
 16/24 anonim ***** válasza:
88%
Utolsóval értek egyet. Fél év, év is lehet mire megfogan. Plusz 9 hónap. Belevágnék.
2022. ápr. 11. 12:55
 17/24 A kérdező kommentje:

Igen ez nekem is eszembe jutott hogy egy csomó barátnőmnek volt 1-2 év is mire összejött, pedig fiatalok is.

Kitudja nálunk mennyi idő lesz.

2022. ápr. 11. 15:48
 18/24 A kérdező kommentje:
Ui.: köszönöm mindenkinek aki válaszolt😊
2022. ápr. 11. 15:49
 19/24 anonim ***** válasza:
82%
3évig nem is lesz rá igénye. Bevállalnám.
2022. ápr. 11. 16:10
 20/24 anonim ***** válasza:
33%

Ha nincs nappalitok akkor nem

Ha csak egy szoba van akkor kizárt,nem jó ötlet Az ok,hogy a babának/kicsi gyereknek nem gond veletek egy szobában lenni. De nektek lesz igényeltek majd picit külön vonulni...

2022. ápr. 11. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!