Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Málna névről?

Mit gondoltok a Málna névről?

Figyelt kérdés
Valahogy úgy érzem ez még nem olyan gáz mint az Áfonya, Fahéj vagy hasonlók. Ez lehet kezd majd gyakori is lenni?

2022. jún. 13. 11:17
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
92%
Nekem pl. a Napsugár név sem tetszik, és szokatlannak tartom, hogy egy embert így hívjanak. Mégis az orvosi egyetemen ahová jártam, volt két Napsugár nevû lány is. És bár akkor is eszembe jutott, hogy nem szivesen viselném ezt a nevet, az egyáltalán nem volt zavaró, hogy ôket így hívják, és eszembe se jutott, hogy fura lesz majd a Dr. XXX Napsugár lesz, ha végez. Ott valahogy olyan természetes volt, hogy ez a nevük és kész. Mire a mostani gyerekek felnônek, a Málna név is megszokottabb lesz, gondolom.
2022. jún. 14. 03:56
 32/39 anonim ***** válasza:
83%
Nekem kifejezetten tetszik, aranyos és adnám is, ha nem lenne tipik magyar a vezetéknevünk és még az is "beszédes". Mert szerintem az ilyen nevek csak olyan névvel állnak jól amiknek nincs plusz jelentése. Pl Lakatos Boglárka is elég furcsa számomra, holott a Boglárka, Hajnalka és társai önmagukban nem okoznak gondot.
2022. jún. 14. 09:50
 33/39 anonim ***** válasza:
80%
30# Úgy látszik, régen voltál gyerek. Téged nem cikiztek a társaid? Engem igen, és pont a nevem miatt többek között, de az osztálytársaimból is sokakat cikiztek a nevével. Persze, többnyire nem oviban kezdődik az ilyen, inkább általános iskolában.
2022. jún. 14. 11:50
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is cikiztek egy fiút alsóban, M. Péter volt (nem írom ide azért a vezetéknevét), és amikor tanultuk a metrikus rendszert, ő lett Méter Péter.

Amúgy sokakat a vezetéknév miatt csúfoltak vagy vezetéknévből csináltak gúnynevet

2022. jún. 14. 17:24
 35/39 1112 ***** válasza:
76%
Mesefigurának király, embernek nem adnám; nagyon max második keresztnévnek.
2022. jún. 14. 23:02
 36/39 1112 ***** válasza:
100%

*bocsi, de nekem a Málna -név túl "aranyoskodós" ; túl olyan ari-bari, mintha a szülő nem venné figyelembe, hogy az a gyerek egyszer majd felnőtt is lesz; nem venné komolyan a saját gyerekét; csak egy gügyögő kisbabát látna benne. Én rossz néven venném; ha ez lenne az első keresztnevem.

Bocsi mégegyszer.

2022. jún. 14. 23:05
 37/39 anonim válasza:
100%

Az egyik volt osztálytársamat hívták így, ma már elég elismert a szakmájában.

Szerintem nagyon szép név, bár neki a személyiségéhez is illett, mert mindig kedves volt, társasági és sokat mosolygott.

2022. júl. 8. 07:54
 38/39 1112 ***** válasza:
Málna helyett én inkább Malina, Marina neveket adnék például.
2022. júl. 8. 17:58
 39/39 1112 ***** válasza:
49%
38.vagyok, én még a 35és36.kommentet írtam a 38.-on kívül. ♥
2022. júl. 8. 18:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!