Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha kikészültem a...

Mit tegyek, ha kikészültem a 2 éves gyerekem viselkedésétől? Tegnap már teli torokból ordibáltam vele, mert nem lehetett kibírni.

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves lányom, és van két 2 éves gyerekem, egy fiú és egy lány.

Tegnap kiborultam, mert nem engedtem, hogy kiöntse az innivalót az asztalra, és elvettem tőle. Ment a szokásos hiszti a kiabálással, sikítással, végül ráüvöltöttem, hogy egész éjszaka fent virrasztok vele, legalább nappal viselkedjen, mert beleverem a fejét a falba úgy, hogy ottmarad.

Már nem bírom, hogy nem segít semmi, mindenért kiakad. Attól félek, hogy adhd-s, autista, vagy valamilyen baja van. A többi gyerekemmel se tudok úgy foglalkozni, ahogy kellene.

Az ikrek közül a lányom elviselhetetlenül viselkedik. Sose volt egy könnyű eset, ahogy nő, úgy egyre rosszabb. Verekszik, féltékeny a testvéreire, állandóan rajtam lóg. Ha próbálom leválasztani magamról, ordít, visít, veri a fejét a padlóba. Még nem mond mondatokat, csak szavakat.

Ha felveszem az egyik testvérét, már jön oda, és bújik mégjobban. Mindenért hisztizik, ordít, visít.

Az éjszakák is elviselhetetlenek, 2-3 órákat alszok, mióta megszületett. Órákon át altatom.

2022. jún. 11. 12:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
48%
A 11-es féléknek vagy fingja nincs a gyerekekhez meg a gyerekneveléshez és a levegőbe karatyolnak csak. Vagy egy gyerekük van csak, aki áldott jó plusz ilyen-olyan szupi nagyi segítsége van. Vagy valamit szed, hogy soha, egyszer, sem volt mérges a gyerekre. Imádom amikor kiragadják az ember egyetlen rossz cselekedetét és ezért már máglyára dobnák.
2022. jún. 12. 00:24
 12/20 anonim ***** válasza:
51%

Itt mindenkinek csak odáig terjedt, hogy anyuka megverné a kicsit, és ki is mondta?

Nem látjátok, hogy ez az anyuka ilyenek nélkül túlélte a nagyobbik gyerek dackorszakát, és jelenleg is van neki 2 darab 2 évese? Abból is csak az egyikkel nem tud mit kezdeni???

A gyereknek nyilván baja van, egy kétéves sem veri a fejét a padlóba "dacból".

Nálam is pont ilyeneket mondtatok több éve, és nem én csesztem el, de könnyebb az anyát hibáztatni, a gyerek volt nehéz eset! Ennél az anyánál is az az egyetlen baj, hogy az egyik gyereke nehéz eset, ezért nem bírja elviselni ép ésszel sokáig, a többit meg ezért volt könnyű! Az átlagos gyerekekkel rohadt könnyű, a hisztijük nem olyan, mint a nem átlagosoké, megértik amit mondasz, próbálnak jól viselkedni, felfogják a dolgokat! ÜVÖLT, ha az egyik gyerek más és valóban kikészít, szélsőséges, hangosabb a többinél, durvább a többinél, értetlenebb a többinél..

Ahogy látom ráadásul itt ikrek(ugye?), szinte borítékolható, hogy az egyikkel gond lesz, és csak az a csoda, hogy nem mindkettővel lesz nehezebb.

Valószínűleg enyhén érintett a lányka, ha már mond pár szót, bármi is a baja! Tudom, hogy én sem lettem volna kisegítve ennyivel, de később jobb lesz. Lesz még pár durva eset, de később jobb lesz! Szerezz valakit, aki napi pár órában lefoglalja, mert teljesen kivagy. És bármelyik nagyszájú legalább ennyire, ha nem jobban ki lenne bukva. Emlékszem, mikor én bíztam a gyerekem azokra, akiknek nagy volt a szája:DD úgy 15 perc ment, aztán nem értették miért nem hat, amit mondanak/tesznek, miért nem figyel rá, miért nem érti meg, miért nem működik, és végül arra jutottak, hogy annyira elrontottam, hogy ezért nem megy. Nyilván..

Add bölcsibe, ott le fog esni mindenkinek, ha más. Nem fog enni, mikor mondják, nem fog ülni, mikor mondják, hangosabb lesz a többinél, nem fog a helyén maradni, mikor megkérik. Keveset és rövid ideig néz rád. A játszón láttam már egy ilyen kislányt, ott mindenki simán alkalmazkodott hozzá és beszéltek a hátának, mert a gyerek addig nem állt meg, nem figyelt, nem fordult meg, nem nézett az anyjára, mikor szóltak neki, csak ment és csinálta a sajátját, és leginkább pusztított-játszott és a saját dolgával volt elfoglalva.. Tudta, hogy valamit nem szabad, az anyja mondta, volt, hogy eléguggolt, egy pillanatra egymásra néztek, de csakazértis csinálta volna, mert ő azt akarta, de nem úgy, mint az átlagosak.. egyszerűen látszik a különbség, és a kérdezi és érzi, tudja, hogy a másik kettőnél nem volt ilyen, és fogadni mernék, hogy a játszótéren is érzi.

2022. jún. 12. 05:50
 13/20 anonim ***** válasza:
72%

", hogy kénytelen volt pont annyit vállalni belőlük, amennyire egyértelműen nincs fizikai-érzelmi kapacitása."

Annyit vállalni?

Volt egy gyereke. Szeretett volna meg EGYET érted 1-et.

Aztán közölték, h de jó ikrek.

Elkellett volna vetetni őket?

Hiszen az ő terve az volt h lesz 2 gyerkőce. Most pedig hirtelen az a 2, 3!

Lehet itt mélyen rosszindulatból idepötyögni az ilyet, de ez közel sem ugyan az mint mikor eggyel sem bírok, de azért kell a CSOK és még szülök hozzá kettőt

2022. jún. 12. 08:03
 14/20 anonim ***** válasza:
31%
Ahh, már azt hittem, csokozás nélkül marad egy kérdés. De azért megjött a végére a csokozó is, jól van, még itt vagy.
2022. jún. 12. 09:03
 15/20 anonim ***** válasza:
65%

15.

Mért vetted ezt ilyen zokon?

Magadra ismertél?

2022. jún. 12. 09:30
 16/20 anonim ***** válasza:
23%

Persze, egy gyerekkel nagyon magamra ismerem 😄

Csak megint hiteltelenné tettél ezáltal egy kommentet, a sajátodat, ami egy jó hozzászólás volt, de jól el is cseszted a csokozással.

Így meg kb mintha semmit nem írtál volna.

2022. jún. 12. 10:14
 17/20 anonim ***** válasza:
11%

nem is ő írta 😁

De miért is hiteltelen így?

Mindenkinek van olyan ismerőse akik máshogy nem jutottak volna saját házhoz, így megigényelték a csokkot. Gyerektelenül, 1 gyerkőccel. Onnan pedig nincs visszaút, hiába nem bír már az elsővel sem.

Lehet h mindig is 3 volt az álom, majd az első, második gyerek után azt mondta volna szíve szerint h elég!

Nekem több ilyen ismerősöm is van.

De ez nem a témához tartozik!

2022. jún. 12. 16:36
 18/20 anonim ***** válasza:
Az oké, de ha pl lesz 3 gyerekem (amit nem hiszek), és problémáim lesznek, akkor majd szégyellnem kell, hogy hárman vannak és biztos csokra szültem őket? Mert ezen gondolatmenet szerint ha a kérdezőnek sem ikrei lennének, akkor ő is megkapná ugyanezt, hogy csokra szült 😄
2022. jún. 12. 18:43
 19/20 anonim ***** válasza:
68%
Fa...sza hogy a gyakorin mennyi elmeroggyant van!🤦🤦🤦🤦
2022. jún. 13. 11:14
 20/20 anonim ***** válasza:
Lehet hülyeség amit írok és lehet lepontozni nyugodtan , de megnyugtat valamilyen szinten az hogy látom nem csak én kiabálom el magam a gyerekkel 😏 aztán persze meg bánom és szörnyen érzem magam de nem bírom már én se néha .. anyám velem is kiabált mikor gyerek voltam és tudjatok mit ? Megérdemeltem sőt , mi 4en voltunk tesok és én voltam a legrosszabb és legidegesitobb .. ugyan olyan hisztis voltam mint a fiam sőt lehet én ilyen szempontból rosszabb voltam és “anya szomorító” xd sajnálom de emlekszem rá néha szándékosan is hisztiztem es azt tettem amit nem kene , úgyhogy emlekszem rá hogy milyen kis undok voltam és megértem hogy kitört anya néha rám egyáltalán nem rossz érzés vissza emlékezni inkább csak sajnálom hogy így viselkedtem.. emlekszem hogy egy ideig azt hittek hogy daganatos beteg vagyok és hat nagyon sok mindent rám engedtek lehet akkor szaladt el velem a ló es akkor kezdtem azt hinni hogy körülöttem forog a világ xd de ahogy nagyobb lettem beláttam hogy ez nem így van , 1x-2x el is járt a keze de hat ez van xd túl éltem es ez nem jelenti azt hogy én is meg tenném hisz meg csak 3 éves úgy gondolom nem tanulnak a Verésből főleg az ilyen kicsik .. de vannak nagyobb gyerekek 10ed évesek főleg akik olyan undok szarok a szüleikkel hogy ok viszont meg érdekelnének egy egy sallert hogy tudják hol a helyük
2022. szept. 8. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!