Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha kikészültem a...

Mit tegyek, ha kikészültem a 2 éves gyerekem viselkedésétől? Tegnap már teli torokból ordibáltam vele, mert nem lehetett kibírni.

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves lányom, és van két 2 éves gyerekem, egy fiú és egy lány.

Tegnap kiborultam, mert nem engedtem, hogy kiöntse az innivalót az asztalra, és elvettem tőle. Ment a szokásos hiszti a kiabálással, sikítással, végül ráüvöltöttem, hogy egész éjszaka fent virrasztok vele, legalább nappal viselkedjen, mert beleverem a fejét a falba úgy, hogy ottmarad.

Már nem bírom, hogy nem segít semmi, mindenért kiakad. Attól félek, hogy adhd-s, autista, vagy valamilyen baja van. A többi gyerekemmel se tudok úgy foglalkozni, ahogy kellene.

Az ikrek közül a lányom elviselhetetlenül viselkedik. Sose volt egy könnyű eset, ahogy nő, úgy egyre rosszabb. Verekszik, féltékeny a testvéreire, állandóan rajtam lóg. Ha próbálom leválasztani magamról, ordít, visít, veri a fejét a padlóba. Még nem mond mondatokat, csak szavakat.

Ha felveszem az egyik testvérét, már jön oda, és bújik mégjobban. Mindenért hisztizik, ordít, visít.

Az éjszakák is elviselhetetlenek, 2-3 órákat alszok, mióta megszületett. Órákon át altatom.

2022. jún. 11. 12:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
76%

Szia

Amit hiányolok, az az apuka jelenléte.

Nálunk a fiam ez a földbeveri a fejét, hisztizik mindenen stb.

2,5 évesek az ikrek. Szintén nem alusszák át az éjszakát. A nagy lányommal ezt már végigzongoráztuk annó. Ő most lesz 7 éves.

Nálunk abból is ered a dolog h nagyon kevés szót tudnak csak. Ha nem értem irdatlan hiszti van.

Pontosan tudom h milyen kialvatlan, frusztrált vagy most.

Nincs türelmed, mert nem tudsz feltöltődni.

A gyerekek idővel jobbak lesznek. A nagyom igazi "többemberes" gyerek.

Szóval a lényeg hogy kell egy kus kikapcs neked is. Ezt nálunk a férjem biztosítja. Nagyon ritkán, de több mint a semmi

2022. jún. 11. 12:48
 2/20 anonim ***** válasza:
89%

Szakemberhez fordultál? Mit mondott?

De sajnos ha nem ép a kislány, attól még otthonra nem nagyon fogsz segítséget kapni. Maximum a tudat fog segíteni, hogy nem rontasz el semmit, ő ilyen. Meg talán mondanak valamit, mi várható.

Az is simán lehet, hogyép, de ilyen személyiség. Segítséged van? Nem ártana egy kis pihenés.

2022. jún. 11. 12:49
 3/20 anonim ***** válasza:
78%
Ez egy ilyen idoszaka szerintem.
2022. jún. 11. 12:49
 4/20 anonim ***** válasza:
70%
Azért ezekre a düh kitöréseidre figyelj már oda... Nyilván nem gondolod komolyan, meg fáradt vagy, kimerült, de anyám is mondott nekem hasonlókat gyerekként, és igenis emlékszem rá és megmaradt bennem...
2022. jún. 11. 13:42
 5/20 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem is csak annyi a baj, hogy kimondod.. én is néha lerúgnám a gyereket, de nem lehet, és nem is mondom, nem is csapok rá. Kiabálni kiabálok, de csak olyat, hogy "Fejezd már be!" meg ilyesmi, semmi durvát.

De bazzeg, úgy ki tudott csinálni, néha manapság is(ő adhds és autista és dög nehéz gyerek volt, de mindenki azt mondta csak béna vagyok), hogy hú, nagyon nehéz visszafognom magam, hogy ne csapjam meg. És nem, nem szeretetre vágyott, meg figyelemre, egyszerűen nem fogta fel, mennyire rossz is az, amit csinál, sokszor azt hitte/hiszi, hogy az jó, pedig minden jelét mutattam, hogy nem az, csak nem értette meg, mert nem volt rá képessége. Illetve ha értette is, nem tudta/tudja visszafogni magát, mert a saját érdekei mindig a másik elé vannak helyezve.. Ha őt érdekelte, nem érdekelte, hogy megtiltottam. Hallotta, tudta mit jelent, mit várok, de nem érdekelte, amíg meg nem történt a rossz. Nehezen tanult/tanul nagyon. Persze később jobb, de még mindig borzalmas néha.

A legbiztosabb, ha beadod bölcsibe. Az enyémet egyből kiszűrték, hogy más, átkerült szegregált bölcsibe(bölcsiben nem durva a szegregált, sőt! 6 gyerekre 2 gondozó egyszerre) és ott végre tudtam szusszanni 3-4 órát, annyira, de annyira jó volt fellélegezni..

2022. jún. 11. 19:56
 6/20 anonim ***** válasza:
37%
lepontozhatod négyest, de neki van igaza, szerencsétlen normális, átlagos kétéves kiskölyök vágyna a biztonságra, a figyelemre, a védelemre, és mit kap helyette? egy idegbeteg agresszív állatot, aki élvezi hogy valaki végre gyöngébb nála és jól lehet bántani. fordulj fel pls, kis szerencsével egy árvaotthonban is több szeretetben lesz része.
2022. jún. 11. 21:08
 7/20 anonim ***** válasza:
60%
Azért hetes tükörbe nézhetsz! Hogy mondhatsz ilyet egy testileg-lelkileg kimerült anyának könyörgöm?! A gyermeknek vannak tesvérei is akikkel foglalkozni kell. És ezt meg kell tanulnia a gyereknek is. Oké, aláírom, kicsit erős volt a kérdező. Én sem mondanék ilyet. De biztos nem komolyan gondolta. Ezek csak szavak. Bár tudom néha jobban vág mint akármelyik kés. De így jött ki a stressz, ez van! Vissza csinálni nem lehet de jóvá tenni igen. Azzal nem segítesz semmit ha bántod a kérdezőt egyetlen rossz mondata miatt.
2022. jún. 11. 21:24
 8/20 anonim ***** válasza:
69%

#7 Te el sem tudod képzelni milyen stresszes az mikor "szerencsétlen, normális, átlagos kétéves kiskölyök" - ből 2 van egyszerre!

Nem, nem olyan mintha kis korkülömbség lenne!!!

Emelett ott a 3. aki miatt bűntudatod van mert nincs időd, mert fáradt vagy, mert már tehetetlennek érzed magad.

Nyomorult egy érzés halom!

Valóban durva amit mondott! De az nem segítség amit írsz (igazából csak a saját frusztráltságod kitöltése egy anonim oldalon) Ő pedig segítségért jött!

Vagy legalább csak annyiért h legyen kinek kiöntenie a sok cart az agyából, kiadnia magából a feszkót.

Ha te így tudsz csak segíteni, inkább ne tedd!

2022. jún. 11. 21:38
 9/20 anonim ***** válasza:
33%
Hát ilyet hogy modhatsz egy két évesnek baz...ki!Két éves!Ismered azt a szót hogy türelem!
2022. jún. 11. 23:21
 10/20 anonim ***** válasza:
38%

hagyd rá, tízes, most mondták, hogy ő csak egy szegény, fáradt anyuka, aki annyira szereti az összes gyerekét, hogy kénytelen volt pont annyit vállalni belőlük, amennyire egyértelműen nincs fizikai-érzelmi kapacitása. szegény csak úgy gondolta, és ezt teljesen biztos meg fogja érteni a gyerek is, és különben is az ő hibája minden.

most mondanám hogy remélem 8-9nek sincs gyereke, de amilyen okosak a témában, biztos nekik is van pár, akiknek persze csak szigorúan szóba verik a fejét a falba.

2022. jún. 11. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!