Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megszeretni egy nevet, ami...

Megszeretni egy nevet, ami nem tetszik?

Figyelt kérdés

Örökbefogadó szülők leszünk, egy 6 éves gyermeket ajánlottak ki nekünk, már az barátkozási szakaszban vagyunk.

Egy ilyen idős gyermeknek már nem szeretnénk megváltoztatni a nevét, viszont szegénynek elég szerencsétlen neve van, amire nem a név szépségétől kapja fel a fejét az ember. Az a baj, hogy a becézése még rosszabb.

Ne haragudjatok, de nem szeretném leírni ezt a nevet, annyit mondanék róla, hogy nem botrányos, fonetikusan leírt romák körében elterjedt név, hanem közismert, viszont okkal nem népszerű.

Tudjuk, a gyermeket így kell elfogadni, a név sokadlagos kérdés, de nem becsülhetjük le a fontosságát.

Az lenne a kérdésem, hogy ti mégis megváltoztatnátok e, vagy megpróbálnátok megszeretni valahogy?

2022. máj. 29. 17:31
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
32%
El nem tudom képzelni milyen név lehet, de ha csak ilyen antidivatos Erzsébet, Aranka vagy Mónika, akkor az ő korosztályát egyáltalán nem fogja zavarni az, ami téged.
2022. máj. 29. 20:03
 22/33 anonim ***** válasza:
27%
Én ismertem egy ilyen helyzetet. A kislány neve Aranka volt, Arika. És az örökbefogadó Marikának hívta.
2022. máj. 29. 20:33
 23/33 anonim ***** válasza:
91%
Aki szerint "minek neki bármi a régi életéből", gondoljon már bele, hogy ez a gyerek (potenciálisan) évekig a magyar ellátórendszerben kallódott, ki tudja, hány otthonban, nevelőcsaládban volt, hány "szülő" nevelte; egyetlen biztos része van az identitásának: a neve. Az állandó. Semmi más biztosat nem tud a világról és a benne elfoglalt helyéről...
2022. máj. 29. 21:47
 24/33 anonim ***** válasza:
0%
Mintha 6 évesen lenne már kiforrott személyisége meg identitása, ugyan már... Ez a valóság, és nem az Izaura tv.
2022. máj. 30. 03:26
 25/33 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem pl. semmi baj az itt említett Aranka névvel. Nálunk fel is merült, hogy adnánk, csak mivel a-ra végzôdik a vezetéknév, ezért mást választottunk. Ez annyira szubjektív, hogy kinek mi tetszik.

Amúgy az én ismerôsi körömben volt egy házaspár akik újszülöttet fogadtak örökbe, ôk hozták haza a kórházból. És volt már választott nevük, de a kórházi személyzet egy másik néven kezdte szólítani a babát, mire odaértek. Nyilván ekkor még simán megtehették volna, hogy csak a saját maguk által választottat adják. Ôk mégis úgy döntöttek, hogy mindkét nevet megkapja a kicsi, így két keresztneve lett.

Ez nem opció esetleg, hogy a meglevô mellé kapjon egy második keresztnevet?

2022. máj. 30. 04:16
 26/33 anonim ***** válasza:
31%

Bakker utolsó, A LEGNAGYOB JÓINDULATTAL: neked van itt a legtöbb eszed! Ilyenkor fogom a fejem, hogy hát hogy nem jutott ez eszembe nekem. :D

Ez a második név adása tök jó ötlet, aztán a kicsi majd eldönti, mit szeretne jobban! :)

2022. máj. 30. 08:32
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Egy 6 éves gyereket már azért meg lehet arról kérdezni, hogy szereti-e a nevét. Én ezt tenném, és elmagyaráznám Neki, hogy most lenne rá lehetősége megváltoztatni, ha úgy akarja. Ha igent mondana, akkor hagynám, hogy Ő válasszon magának másik nevet.
2022. máj. 30. 10:14
 28/33 anonim ***** válasza:

25!

Az Aranka csak egy pelda volt. Nyilván van olyan név, ami neked nem tetszik, sőt, amitől a hideg raz. Képzeld el, hogy holnaptól azon a néven kellene szolitanod a gyerekedet.

2022. máj. 30. 10:23
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Megtartanám a nevét, de adnék mellé egy másodikat, amit tőlünk kap. Kvázi így a biológiai szülőktől és az örökbe fogadó szülőktől is van neve.

Aztán a mindennapi életben lehet hol így, hol úgy hívni és később dönthet róla, hogy melyiket akarja használni.

2022. máj. 30. 10:40
 30/33 anonim ***** válasza:
57%

29!

Ezzel a kérdező problémája nem oldódik meg. Tegyük fel a gyerek neve Aranka, hamar azt hozták példának, ő pedig mellé teszi a Laurat. Minden hivatalos helyen úgy fog szerepelni és úgy fogják szólítani, hogy Szabó Aranka Laura. Ezt nem szeretné. Nem szeretné, hogy q gyereket barkimis Arankanak szolitsa.

2022. máj. 30. 10:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!