Manapság a Léna mennyi jó név?
Figyelt kérdés
Egyetlen hátulütőjét látom, hogy egy betű választja el a bénától de lehet ez csak az én fejemben van és akit Lénának hívnak még nem csúfolták így.:D Nagyon tetszik benne, hogy rövid meg könnyed hangvételű. Még ha gyakori is szívesen adnám. Még egy negatívum, hogy nem lehet igazán becézni de ennél talán nem is kell hisz annyira rövid talán max Lénus vagy Lénácska...Az hogy egy név gyakori legyen lehet ok arra, hogy sokan nem adnák vagy ezt csak úgy mondják és attól még szokták adni még a túl gyakori neveket is? Vezetéknévhez pont tökéletesen illene. Manapság mennyire lenne jó név?2022. máj. 29. 01:47
1/13 anonim válasza:
Nem rossz név, bár én inkább becenévnek adnám max. De én alapból a hosszabb neveket kedvelem.
2/13 anonim válasza:
Én csak akkor adnám,ha lenne orosz rokonság. Amúgy, magyar gyereknek nem adnék orosz nevet. De ez én vagyok.
3/13 anonim válasza:
2, Honnan veszed hogy pont orosz? 😃 Akárhova beírod azt dobja be hogy a Heléna, a Magdaléna és más Léna végződésű nevek rövidülése ez a név 😃
5/13 anonim válasza:
Lányom Léna, nem szoktuk becézni, bár a dédimamának sikerült (Lencsike)😅 annak ellenére, hogy gyakori név, alig 2 másik kislányt ismerünk ezzel a névvel, ovis csoportunkban nincs is. Szerintem nem oroszos, német és angol nyelvterületen is gyakori név.
6/13 anonim válasza:
*Amúgy, magyar gyereknek nem adnék orosz nevet. De ez én vagyok."
Ez nem orosz, hanem orosz eredetű név. Elég kicsi lenne a választék, ha csak olyan, neveket lehetne adni, amik nem más orszàgokból jöttek be hozzánk :D
7/13 anonim válasza:
A Léna nagyon elterjedt nagyon gyakori név lett, olyan mint a Zoé. Amúgy szép név a Léna.
8/13 anonim válasza:
Nekem nem tetszik, nem adnám, de alapvetően nincs baj vele.
9/13 anonim válasza:
Jaj ez az orosz meg nem orosz név. A legtöbb név, valahonnan jött. Ennyi erővel Máriát meg Ferencet se adjunk. Na de szerintem nagyon szép név. Mostanában felkapott lett, bár ez engem sosem érdekelt. A fiam gyakori nevet kapott és a környezetünkben egyetlen ilyen nevű gyerek sincs. A Léna becézése viszont tényleg nem a legjobb, általában Lénácskát szoktam hallani, de ezzel ne foglalkozz, mert minden névnek lehet idióta becézése.
10/13 anonim válasza:
Szerintem nagyon szép név. Felkapott, de ha ez nem akadály, akkor add nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!