Magnézium miatt hasmenès?
Péntek óta szedem és 3 napja erős,vizes hasmenésem van.
Csak a magnéziumhoz tudom kötni,előtte nem volt.
Igen, tévesen írtam, mert nem 600, hanem csak 500 mg magnézium-orotát-dihidrátot tartalmaz egy tabletta. Na, ebből veszek be szétrágva étkezéskor, naponta háromszor 1-1 tablettát.
Ha jól tudom, akkor ha valaki magnéziumra kérdez, akkor nem a tiszta magnéziumra, hanem ennek vegyületeire gondol, de lehet, hogy tévedek.
12
Nekem rendesen vizes hasmenésem volt rettentő 🙈🙈🙈
Tegnap szedtem be az utolsót,ma délben is volt még,azóta semmi .
Fuuuuuu szörnyű
Köszönöm a tippet,veszek is holnap
Nem ugyanaz a Magnerot és a magnesium citrici. Az előbbiben orotátsavas, az utóbbiban citromsavas vegyületben van a magnézium. A magnézium-orotát kiválóan felszívódik, de csak 6-7%-a a tiszta magnéziumtartalom, a -citrát “csak” jól szívódik fel, de 11-12%-a a tiszta magnéziumtartalom. Étrendkiegészitőként kapható több olyan magnézium-citrátos termék, ami a receptes m.citrici töredékébe kerül.
#11 Muszáj a tiszta magnéziumtartalomról beszélni, mert a terhes (vagy bármilyen) napi szükséglet az a valós, elemi magnéziumtartalom. Mivel a vegyületeknek nemcsak a felszívódási (vagy épp “hashajtási”) tulajdonságai, de a valós magnéziumtartalma is eltérő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!