Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magnézium miatt hasmenès?

Magnézium miatt hasmenès?

Figyelt kérdés

Péntek óta szedem és 3 napja erős,vizes hasmenésem van.

Csak a magnéziumhoz tudom kötni,előtte nem volt.

2022. máj. 27. 10:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
57%

Igen, tévesen írtam, mert nem 600, hanem csak 500 mg magnézium-orotát-dihidrátot tartalmaz egy tabletta. Na, ebből veszek be szétrágva étkezéskor, naponta háromszor 1-1 tablettát.

Ha jól tudom, akkor ha valaki magnéziumra kérdez, akkor nem a tiszta magnéziumra, hanem ennek vegyületeire gondol, de lehet, hogy tévedek.

2022. máj. 27. 15:39
 12/14 anonim ***** válasza:
47%
Iszonyú hasmenésem volt nekem is a magnéziumtól, még gasztroenterológust is megjártam miatta terhesen. A magnesi citrici meg a magnerotól nem ment. A magnesi citricit ajánlom, ugyanaz mint a magnerot és harmadannyiba kerül.
2022. máj. 27. 21:54
 13/14 A kérdező kommentje:

12

Nekem rendesen vizes hasmenésem volt rettentő 🙈🙈🙈

Tegnap szedtem be az utolsót,ma délben is volt még,azóta semmi .

Fuuuuuu szörnyű

Köszönöm a tippet,veszek is holnap

2022. máj. 27. 21:59
 14/14 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

Nem ugyanaz a Magnerot és a magnesium citrici. Az előbbiben orotátsavas, az utóbbiban citromsavas vegyületben van a magnézium. A magnézium-orotát kiválóan felszívódik, de csak 6-7%-a a tiszta magnéziumtartalom, a -citrát “csak” jól szívódik fel, de 11-12%-a a tiszta magnéziumtartalom. Étrendkiegészitőként kapható több olyan magnézium-citrátos termék, ami a receptes m.citrici töredékébe kerül.

#11 Muszáj a tiszta magnéziumtartalomról beszélni, mert a terhes (vagy bármilyen) napi szükséglet az a valós, elemi magnéziumtartalom. Mivel a vegyületeknek nemcsak a felszívódási (vagy épp “hashajtási”) tulajdonságai, de a valós magnéziumtartalma is eltérő.

2022. máj. 27. 22:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!