Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az Ajándék névről?

Mit gondoltok az Ajándék névről?

Figyelt kérdés
Szerepel az MTA női nevek listáján és wikipédián is. Nekem nagyon szokatlan ez a név, ez úgy kitűnt az összes többi szokatlan név közül. Valahogy nem hat névnek. Megértem, hogy a gyermek az egy nagy ajándék meg minden de szerintem ez nem előnyös névnek, főleg mert ha felnő megy állásinterjúkra önéletrajzon nehezen tudnám elképzelni, hogy valakit pl.Nagy Ajándéknak hívnának. Elvileg Az Árpád-korban gyakori név volt. Az 1990-es években szórványosan fordult elő. Hogy találta ki ezt valaki hogy ez lehet keresztnév is? Hajnalka, meg Boglárka még elmennek mert teljesen más kaliberűek de Ajándék mint név? Mi a véleményetek erről a névről? Nem lenézem a nevet csak furának találom és érdekelne ki mit gondol róla :D.

2022. máj. 25. 18:23
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
85%

30-as: rajtad kívül mindenki felfogta, miért érezte rosszul magát ezzel a névvel a gyerek, azzal is mindenki egyetértett, hogy a szülök adtak hülye nevet, figyelmeztetés ellenére is, meg hogy a gyerek jogosan szakított meg minden kapcsolatot az ilyen hülye szülökkel.

HA kicsit gondolkodsz - és nem csak veszekedni akarsz -, akkor rájössz, hogy nem mindegy, hogy egy Éva vagy Zsuzsi nevet egy-egy gyerek elferdít esetleg, vagy ilyen lejáratós név miatt piszkálja mindenki.

Arról nem volt szó, hogy nem volt egyetlen barátja sem, de általában nem sok mindenki szeret olyannal barátkozni, akit a többség mobbingol. És azért nagyon nem mindegy, hoyg egy gyereknek van esetleg két barátja, a többi csak bántja, vagy van egy-kettö valaki, aki piszkálja.

Ha nem tudod felfogni, az a te bajod, de legalább ne veszekedj továbbra is itt, erre nincs szüksége senkinek!

2022. máj. 26. 18:03
 32/32 anonim ***** válasza:
Én eddig azt hittem, ez férfinév. :D Amúgy nem, nem tetszik.
2022. máj. 28. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!