Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az Ajándék névről?

Mit gondoltok az Ajándék névről?

Figyelt kérdés
Szerepel az MTA női nevek listáján és wikipédián is. Nekem nagyon szokatlan ez a név, ez úgy kitűnt az összes többi szokatlan név közül. Valahogy nem hat névnek. Megértem, hogy a gyermek az egy nagy ajándék meg minden de szerintem ez nem előnyös névnek, főleg mert ha felnő megy állásinterjúkra önéletrajzon nehezen tudnám elképzelni, hogy valakit pl.Nagy Ajándéknak hívnának. Elvileg Az Árpád-korban gyakori név volt. Az 1990-es években szórványosan fordult elő. Hogy találta ki ezt valaki hogy ez lehet keresztnév is? Hajnalka, meg Boglárka még elmennek mert teljesen más kaliberűek de Ajándék mint név? Mi a véleményetek erről a névről? Nem lenézem a nevet csak furának találom és érdekelne ki mit gondol róla :D.

2022. máj. 25. 18:23
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
81%

Hát tényleg elég dilisek, és nem fogják még most sem fel, hogy a gyereknek ez a név kínszenvedés volt, mert ök "a legszebb nevet" választották, ami csak létezhet. Szóval szerintem böven megérdemlik, ami lett belöle.

A gyerek meg, ahogy kiderült, más sok éve mindig pénzt kért mindenkitöl atz alkalmakra, ezeket gyüjtögette, meg amikor csak lehetet, doglozott valahol - bebiszitter, kutyasétáltatás, stb - hogy azonnal tudjon lépni, ahogy lehetösége lesz erre.

2022. máj. 25. 20:09
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Már kivették a listából, de régen szerepelt benne az Ármányka név, szerintem az rosszabb :D Apám mesélte hogy az egyik osztálytársát Leokádiának hívták egy spanyol szent után, nem csodálom hogy már azt is kivették a listából :D
2022. máj. 26. 00:31
 23/32 anonim ***** válasza:
16%
Hát azért egy név miatt így lelépni igencsak nevetséges, ez inkább a gyereket minositi, nem a szülőt. Alapvetően az ember azért adja az adott nevét a gyereknek, mert neki az a legszebb. Azt is tudjuk, hogy a szépség relatív, ami nekem tetszik, más szerint pocsék és fordítva. Ajandek lehet a Sára/Barbara/Kinga/stb nevét is utalta volna. Komolyan, ez indok arra, hogy megszakítsa a kapcsolatot a szuleivel? Hát, ha igen, akkor ezzel q szülők csak nyertek.
2022. máj. 26. 05:22
 24/32 anonim ***** válasza:
87%
23-as: ha TÉGED MINDEN NAP ezzel csúfoltak volna, folyamatosan rosszul érezted volna magad mindenhol, akkor te biztos boldog lettél volna és kinyalod utána a szülök f-nekét is! Egy normális ember 18 év szenvedést nem így viszonoz!
2022. máj. 26. 08:11
 25/32 anonim ***** válasza:
85%

23-as: nem fogod fel a témát!

Ha valakit Karácsonyi ajándéknak hívnak, az nem ugyanaz, mintha Tóth Barbara a neve. Ez kb ugyanaz, mintha Húsvéti Nyuszi (vagy a "klasszikusok: Vég Béla, és hasonlók) lenne a neve vagy hasonló, ezt mindenki csak csúfoni tudja!

Ha meg te lettél volna olyan helyzetben, hogy minden áldott nap valaki emiatt elkezd hecelni csúfolni, akkor nem hiszem, hogy azon a véleményen lennél, hogy ez szép név!

2022. máj. 26. 08:15
 26/32 anonim ***** válasza:
20%

24,25!

Nos, vörös hajú, elálló fülű, szeplős, szemüveges kisgyerek voltam, esélyes, hogy többet csufoltak, mint Ajándékot. A nevemen nem is nagyon szólított senki, a Répa, Dumbo, Vaksi, és a Róka volt az állandó. Hát nyílván meg kellett volna szakitanom anyamekkal a kapcsolatot miatta, ugye. Hiszen befesthettek volna a hajam már 1 évesen is, lehetett volna fül és szám műtétem. Minden az ő hibájuk, ugye.

Nem, Ajandek tortenete röhejes, még úgy is, hogy egyértelműen kamu.

Mellesleg egy szóval nem írtam, hogy szép lenne a név, de mindegy.

2022. máj. 26. 08:38
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem tetszik.
2022. máj. 26. 13:03
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem tetszik, de vannak ezerszer rosszabbak is.
2022. máj. 26. 14:17
 29/32 anonim ***** válasza:
71%

26-os: Ezek a tulajdonságok veled születtek, a szüleid nem tehettek róla.A reklamációd akkor lenne jogos, ha a szüleid direkt vörösre festették volna a hajad, direkt elállóra müttették volna a füled, direkt tetováltattak volna rád szeplöket - AKKOR lennél olyan helyzetben, mint ez a szerencsétlen lány, hogy a szüleid TUDATOSAN tették ki ilyeneknek!

20-as: a szülök kerestették a lányt, de csak annyit tudtak meg a rendöségi keresés alapján, hogy jól van, nem rabolták el vagy hasonló, de azt, hogy hol és milyen néven él, nem tudták meg, a lány nem egyezett bele az adatok továbbításába. Szóval a mai napig nem tudják, hol a gyerek - de meg is érdemlik.

2022. máj. 26. 14:23
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

29!

Aha. Tudatosan adtak neki egy nevet, amit ők a legszebb akkor gondoltak. Semmi kibaxas nincs ebben. Évát is lehet csúfolni, Zsuzsit is. Amúgy tegyük fel, valóságos a történet. Milyen ember lehet az, akit mindenki csufol? Akinek nincsenek barátai? Mert hát a mesed szerint mindenki csufolta, ugye. Barátai se lehettek 18 éves koráig, mindez a neve miatt. Persze. Hihető.

2022. máj. 26. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!