Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fejlesztő a sima hintázzás...

Fejlesztő a sima hintázzás vagy csak ha rugós a hinta?

Figyelt kérdés
Sziasztok ,én úgy tudom hogy a sima hintázzás is fejleszti (mi alapjáraton azért csináljuk mert élvezi)de ismerősöm ki oktatót hogy nem fejleszti stb .. Én úgy vagyok vele , hogy egy jó fejlődő gyereknek külön teljesen fejlesztő dolgok nem kellenek .. Úgy játszok vele ahogy élvezi ,oda figyelve azért mi az a játék ami azért előrébb is viszi nem csak leköti ilyen a formabedobo , építés stb .. Másik kérdésem mikortól ajánlott a formabedobo mert másfél éves és ügyesen tudja hogy kör stb hova való megjegyezte csak vagy fel is ismeri ..Maga nyelvén mondja is így szerintem tudja .

2022. máj. 24. 09:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jó a sima hinta. Minden fejleszt, mert ilyenkor maguktól fejlődnek, ha egy papírt gyüröget az is fejleszti, a hinta pláne. Formabedobot nem tudja bedobni, vagy rosszul értem? Nálunk 1 évesen már bedobálta, másfél évesen már nem is játszott vele, unta. Azért olyan is van, hogy nem tetszik egy játék nekik. Enyém pl. nem szereti a puzzle-t. Ha nem formabedobozik egy gyerek akkor sem fog kevésbé fejlődni. Csak mondjuk ha minden játéknál az van, hogy, nem érti akkor valószínűleg van valami gond.
2022. máj. 24. 09:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A sima hintázás is fejlesztő hatású. Sőt,még jobb.
2022. máj. 24. 09:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez a rugós hinta nagyon új találmány. Régen is felnőttek nélküle teljesen normális módon a gyerekek.

Sőt, bizonyos súly alatt értelme sincs, mert nem tudja a rúgót meghúzni.

2022. máj. 24. 09:18
 4/9 A kérdező kommentje:
1 válaszolonak bele tudja dobni az alap formákat kör négyzet stb de még kaptam azt hogy ezek csak véletlen dolgok ,mert 2 év alatt nem ismeri fel ..De én úgy gondolom hogy nem mert pl amikor fogja a csillag formát akkor mondja is a saját nyelvén hogy csil csil és jó helyre rakja..
2022. máj. 24. 09:22
 5/9 A kérdező kommentje:
Úgy mindennel is tud játszani labdával labdazik a kockát egymásra pakolja, formabedobo játékban beledobalja van hogy elsőre nem sikerül mert rosszul fogja de másodjára bele illeszti ..
2022. máj. 24. 09:26
 6/9 anonim ***** válasza:
82%
Nekünk 2 éves a gyerekünk, és nincsen formabedobója...lehet, hogy egy életre tönkretettem.
2022. máj. 24. 09:37
 7/9 anonim ***** válasza:
58%
nekünk is 2 éves a gyerekünk és soha nem volt formabedobója. minek? nem ezen múlik, hogy felismeri-e a formákat. magától nagyon szívesen pakol tárgyakat egymásba és láthatóan érzékeli, ha valami kisebb / nagyobb / más alakú. fölöslegesek az ilyen kifejezetten fejlesztő játékok, meg főleg a ráfeszülés.
2022. máj. 24. 09:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
emberek milliardjai nottek fel rugos hinta nelkul, es meg nem halk ki az emberiseg
2022. máj. 24. 10:20
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Enyém nem is hintazik, nem szereti egyáltalán, mégis "fejlett", jó a mozgasa, értelmes, mondatokban beszél stb 2,5 évesen. Fejlődnek ok mindentol, és csak akkor kell így direktbe fejleszteni valamivel, ha valamilyen gond van. Amugy sosem hallottam, hogy a rugós hinta jobb lenne bármiben mint a sima.
2022. máj. 24. 12:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!