Apáknapjára terveztek valamit adni a gyerekekkel? Ha igen, mit?
Bővebben. Mi nem kötődünk ehhez az ünnephez.
A párom emellett az összes ünnepet feleslegesnek tartja (nyilván a gyerekek szülinapját meg ilyeneket elfogadja), az érzelgős tárgyakat nem szereti, mindenből csak azt olyan jó neki, amit választ és azt magának szereti megvenni, az élmény-ajándèkot butaságnak tartja (és az ilyen kuponos izék ránk rohannak úgyis, sose mentünk el még semmilyenre).
Most hogy itt olvastam, arra gondoltam, egy fagyizást beleszövök a napba és mellékesen megemlítem, hogy boldog apàk napját, amit majd jószandékúan kiröhög de szívesen megfeszített a fagyi.
Amikor egész kicsi volt a gyerek, akkor nem volt köszöntés, csak én mondtam neki, hogy boldog apák napját. Úgy három éves kora óta viszont a gyerek rajzol neki valamit vagy kézműveskedik. Meg többször volt, hogy elmentünk együtt programra, pl állatkert, vadaspark.
2: talán köthetnétek zöldségekből egy csokrot a diétázó apukának vagy kaphatna egy salálát vagy diétás gyümölcstortát.
Nem tartjuk, több okból.
-kicsik a gyerekek (3 éves a nagy, 8hós a kicsi). 98%ban én vagyok velük.
-anyáknapja is idén először lett megemlítve (az oviban volt műsor), férjem sosem jegyezte meg nekem. Ahogy pl az anyjának sem.
-a kis kacatokat mind a kettem rühelljük, anyák/apák napja pedig nem akkora valami, hogy nagy ajandék kelljen.
-egyikünk sem emlékezik meg anyák napjan sem az anyja felé.
Félreértés ne essék, szeretem, imádom a férjem. De mi nem ünnepelgetünk meg mindent. Szülinapok, karácsony, mostmar a gyerekeknek húsvét. Azt kb itt ki is fújt a dolog.
(Házassági evfordulónk is annyi, hogy megemlítjük.)
Én szoktam kapni.
Nekem az a fura, hogy apukám köszöntjük. 30 évig csak anyák napja volt, most meg sértődés van ha nem köszöntjük.
És már oviban is meg lesz tartva. Változik a világ.
16, “szerencsés” a férjed, hogy így értékeled a létét.
Ha már így feljött a téma újra a válaszod miatt, akkor kérdező, leírom nálunk mi lesz, hátha még aktuális. Fa szívecske formákat vettem, a lányom kifestette őket festékkel, én hivattam elő egy képet a lányomról, körbevágtam szívecske alakban (kisebb nyilván mint a fa forma) és beleragasztottuk a szívecskébe. Nálunk kapnak a nagypapák, keresztapák is apuka mellett.
Mi külön neveljük a lányunkat amúgy, de nekem nem derogál éves szinten kb 2000 Ft-ot rákölteni apák napja alkalmából, ahogy neki sem derogált virágcsokrot küldeni nekem anyák napjára. És igen, én értékelem benne, hogy normális a gyerekünkkel, mikor nála van maximálisan ellátja, biztonságos légkört teremt neki, amiben a lányom jól érzi magát, és napi szinten tartják a kapcsolatot függetlenül attól, hogy nem neveljük együtt.
Nekem párom kiveszi a részét mindenből, és normálisan...
Ne olyan dolgokkal jöjjünk már amit ha akarnának se tudnának átvenni (terhesség, szülés, szoptatás)
#16: ilyen alapon anyák napja is minek...
De ha van anyák napja akkor jogos az apák napja, illetve ugye gyermek nap is van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!