Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért csökkenhetett tavalyhoz...

Miért csökkenhetett tavalyhoz képest 12%-kal az élveszületések száma?

Figyelt kérdés

Jan. 1 - ápr. 17-ig tartó időszakban.

[link]

2022. máj. 18. 04:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
94%
Oltani is tavaly tavasszal márc-ápr-máj környékén kezdtek el nagyüzemben, és ugye sokáig az volt a protokoll hogy várni kell a próbálkozással, nekem emiatt nagyon sok ismerősöm felfüggesztette a babaprojektet.
2022. máj. 18. 10:48
 22/28 anonim ***** válasza:
35%

"ingyen szül lutrira"

Talán Afrikában élünk, hogy akkora kockázatot jelentsen egy szülés, hogy a szomszédapsszony vezeti le a szülést? Csak mert előtte nem csúsztattuk a borítékot az orvos zsebébe?

Főleg mikor csak bejön meg kimegy, és mindent a szülésznő csinál.

Hidd el, nem véletlen lett ez "elvéve", mert konkrét biznisz alapult rá.

Ismerősnek is csak azért beindította hamarabb a kedves fogadott orvos a szülést, mert ő ment síelni.

Államilag fenntartott kórházban magánrendelősdit játszani...

Ha szerinted ez normális, akkor legyen neked az.

2022. máj. 18. 10:51
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
Az infláció drágulás, meg valakinek akadályozza a teherbe esést a kovid oltás. Covid kezdetekor lezáráskor sokkal több gyermek fogant és sok is született.
2022. máj. 18. 12:55
 24/28 A kérdező kommentje:

21: Milyen orvosi instrukciókat adtak erről pontosan?

Időseket már decembertől oltottak, úgy emlékszem.

2022. máj. 20. 18:05
 25/28 anonim ***** válasza:
82%

15. A bezárások, lezárások, korlátozások 2x voltak, 4 és 7 hónapig.

2020 március-július 1- ig

2020 november 3-2021 május 25 - ig. A párommal ezen időszakokban vesztettük el a munkánkat, szóval elég jól emlékszem rá.

A veszélyhelyzet pl 2020 november 3 óta még mindig érvényben van folyamatosan.

A létbizonytalanság miatt sokkal kevesebben mernek gyereket vállalni. Nagy a félelem, hogy a kormány megint gondol egyet, és egy tollvonással elveszi több százezer ember munkahelyét, az újra bevezetett korlátozásokkal, covid címszóval.

2022. máj. 20. 18:38
 26/28 anonim ***** válasza:

#24 3-6 hónapig nem javasolták oltás után a gyermekvállalást.

Februártól kezdték oltani a fiatalabb korosztályt. Én pl aznap kaptam telefont a háziorvostól márciusban, mikor nőgyógyásznál voltam az első ultrahangon a terhességemmel. Akkor még fél év védekezést ajánlottak oltás után. Akik március-áprilisban kaptak első oltást (majd másodikat), és kivárták az ajánlott időt, kb mostanában szülnek.

2022. máj. 20. 19:13
 27/28 anonim ***** válasza:
65%

Tavaly májusban kaptuk meg az oltásunkat, akkor az volt az ajánlás, hogy 2 hónapra hagyjunk fel a próbálkozással és mi megtettük. Akkor már olykor lehetett választani az oltások közül. Aki előbb kapta és ugyanezt az instrukciót is megakapta, az pont abba az időszakba esik, amit írtál.

De szerintem is közrejátszhat az is, hogy a rendszert megreformálták. Engem is nagyon elbizonytalanított igazából. Alapvetően az ötlet jó, az állami eü ne arról szóljon ki csepegtet többet, ezzel teljes mértékben egyet értek. Szülészeten dolgozó ismerősök is azt mondják jobb ez így, nyugodtabb a hangulat, kevesebb az "erőltetés" (gyorsító beavatkozások). DE! Azt valóban nagyon negatívumnak érzem, hogy a kismama a totális bizonytalanságba megy és olyan szakemberekre bízza magukat egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben, akiket még sosem látott korábban. Nyilván meg kellene oldani valamilyen formában, hogy legalább a szülésznő választható legyen. Egyszerűen nem vagyunk egyformák, egy ilyen kiszolgáltatott szituban olyan ember legyen a szülő nő mellett, akivel megvan a "kémia", a bizalom, az egyetértés, a nyugodt, támogató légkör. Elképzelni nem tudok gázabb helyzetet, mint amikor az ember vajúdik és olyan személyek veszik körül, akiket a háta közepére sem kíván. Ez a bizonytalan helyzet szerintem nem hozza meg a szülési kedvet sőt. Az, hogy én így 39+3 naposan konkrétan pánikolok a szüléstől, az 85%-ban annak köszönhető, hogy fogalmam sincs hogy néz ki a kórházban egy szülőszoba (hova megyek) és ki lesz ott mellettem (szakemberek). Szerintem nem jó, hogy ilyenkor a kismamák még ezen is izgulnak.

2022. máj. 20. 20:13
 28/28 anonim ***** válasza:
22%

Valóban a szabad orvosválasztás, hálapénz megszűnése is nagyon betett.

Én a 3. (egyben utolsó) gyermekemet pont a vízválasztó időszakban, tavaly júniusban szültem, nekem még bent lehetett a saját orvosom.

Milyen szerencse, mert toxémia miatt voltam egyszer bent ügyeleten a kórházban, egy akkora tapló fiatal orvos volt, hogy belegondoltam, hogy ha ügyeletesnél kellene szülnöm és esetleg ő ügyelne, inkább hazafordulnék.

Jeleztem, hogy nekem problémám van az orrommal, van egy fül-orr-gégészeti betegségem nagyon nehezen kapok levegőt, ezért inkább garatból vegye le a gyorstesztet. Meg se akarta hallani, aztán mikor dugta fel a pálcát, iszonyatosan fájt, erre bunkón beszólt, hogy mit hisztizek. Legszívesebben felrúgtam volna! Aztán jól fel is sértett ott valami nyálkahártyát vagy nem tudom, mert azóta teljesen el van dugulva az orrom egyik fele, ízeket is alig érzek azóta 😭

Érdekes, szülésnél meghallgatták amit kértem...

Na szóval ha most kéne szülnöm, nem tenném, hacsak nem lenne magánkórházra pénzem.

2022. máj. 21. 10:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!