Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért csökkenhetett tavalyhoz...

Miért csökkenhetett tavalyhoz képest 12%-kal az élveszületések száma?

Figyelt kérdés

Jan. 1 - ápr. 17-ig tartó időszakban.

[link]

2022. máj. 18. 04:50
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

8: A csecsemőhalálozás az 6 napos kor után van.

Ő a születés körüli halálozásokról beszél, azt keresd meg nekem, légyszi!

Itt van, csak nem tudom kihozni a releváns éveket.

2022. máj. 18. 06:45
 12/28 A kérdező kommentje:
2022. máj. 18. 06:46
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon látom, hogy mit kellene nézni. A 2022-es adatok szépen követik a trendvonalat, semmi kiugró nincs. Alacsonyabban fut minimálisan, de ez nem lakosságarányos, hanem abszolút érték, ami pedig jóhogy kisebb, mert évről évre kevesebben vagyunk. A covid miatt gyakorlatilag kétszer annyi ember halt meg éves szinten, mint előtte.
2022. máj. 18. 07:05
 14/28 anonim ***** válasza:
67%

nagyon megugrott a halva született csecsemők száma.

Érdekes, a húgom szülésznő, kb 5 éve nem volt náluk halvaszületés (megyei kh, plusz egy magán rszmunkaidőben)

2022. máj. 18. 08:02
 15/28 anonim ***** válasza:
20%
9, tavaly milyen lezárások voltak? Egy évvel el vagy tévedve.
2022. máj. 18. 08:03
 16/28 anonim ***** válasza:
3%
3-as vagyok, temetkezésnél dolgozom.
2022. máj. 18. 08:28
 17/28 anonim ***** válasza:
25%

#10/15

2021-ben szigorúbb lezárások voltak. Akkor kellett bezárni kötelezően a szépségszalonoknak is március 8-án. Még fel is röhögtem munka közben, hogy tuti most lesz pozitív a tesztem, mikor kilátástalan, hogy meddig nem dolgozhatok. Így is lett :D márc 19-én olyan pozitívat teszteltem, hogy öröm volt nézni.

Aztán végül 5 hét után nyithattunk, de összesen max 10 fő lehetett egyszerre a szalonban, úgyhogy még hónapokig váltott műszakban dolgoztunk.

2020ban minket nem korlátoztak.

2022. máj. 18. 08:29
 18/28 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem a lezárások mellett közrejátszott a szabad orvosválasztás eltörlése is. Én az említett időszakban estem teherbe, nemrég született a babám, de nagyon dilemmáztunk mi is, hogy ilyen bizonytalan helyzetben, vállaljuk-e. Én nagyon féltem az ügyeletben szüléstől, az orvosom átment magánintézménybe, hogy egyáltalán mehetek-e a kórházba ahova szeretnék és nagyon sokan voltak még így szerintem. Nagy is volt a bizonytalanság még az új rendszerrel kapcsolatosan a terhességem kezdetén, mi is toltuk volna szívesen ha nem terveztük volna el jó előre hogy akkortól fogunk próbálkozni bizonyos okból. Nagyon rossz döntés volt kiterjeszteni ezt a gyakorlatot a szülészeti ellátásra. Ugyan utólag nekem nagyon jó tapasztalataim vannak, de azért eléggé megrémisztett tavaly tavasszal, hogy egy ilyen bensőséges eseményt miként fogok megélni ilyen kiszámíthatatlan körülmények között.
2022. máj. 18. 08:33
 19/28 anonim ***** válasza:
26%

Milliószor jobb, hogy nincs ez a fogadott orvos hülyeség.

Eszméletlen pofátlan pénzeket tettek zsebre az orvosok, nem beszélve a rengeteg programozott szülésről.

Bár gondolom még most is megoldják páran okosba, de akkor is igazságosabb így.

2022. máj. 18. 08:39
 20/28 anonim ***** válasza:
60%

19: gondolom akkor neked jó volt akkor is ügyeletben, vagyis téged ez nem érintett, valakinek, SOKAKNAK viszont igenis fontos volt meg lett is volna! Meg lehetett volna úgyis csinálni ezt az új rendszert, hogy ne legyen teljesen elvéve ez a lehetőség az átlagembertől, meg nem tartottak volna hónapokig mindenkit bizonytalanságban, hogy mit lehet meg mit nem.

Igazságos, hagyjuk már, csak még nagyobb lett a szakadék. Az ember a két véglet közül választhat: vagy ingyen szül lutrira vagy milliós összegért magánkórházban, nincs középút, ezt vették el. Ennél nagyobb igazságtalanság nincs is.

2022. máj. 18. 10:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!