Bevállalnátok így a második babát?
A gyerkőcöm most kapott autizmus diagnózist. Még kicsi, nem tudni milyen fokú az autizmusa és hova fejlődik majd.
Alapvetően 2 gyereket terveztünk, fel is vettük annak idején a CSOK és Babaváró támogatást/ hitelt, úgy építkeztünk. Lassan kezd sürgetni az idő, ha nem lesz meg a második baba iszonyat pénzeket kell fizetni. Ti bevállalnátok így a második babát?
Olyat ne írjátok, hogy előre kellett volna gondolkodni, mert az ember nyílván nem gondol arra, hogy autista gyereke lesz.
Kedves 26-os!
Képzeld el, hogy 2 évesen, nem lehet semmit látni, hogy x év múlva milyen lesz.
Nekünk 2,5 évesen kezdődött a kivizsgálás mert egy "örjöngő vandál",ahogy te fogalmaztál, volt a gyerek.De tényleg.Volt,hogy 5 órán!!! keresztül üvöltött torkaszakadtából és ütötte a fejét a falba.2,5 évesen.NAPI
szinten.Teljesen meg volt állva a fejlődésben.
Most 5,5 éves,egy barátságos,ölelgetős,bújós, übercuki kisfiú,bárhova eltudunk menni, beszél,speckó oviba jár,a játékokkal rendesen játszik, dolgokba bevonható,érzelmeket felismeri.Viszont gőzünk sincs ,hogy pl mi lesz majd pl a pubertánskor.(vagy egyáltalán milyen suliba mehet majd,mert olyan,hogy integráció,na az csak papíron van,speckó iskola meg nagyon kevés van)
Kérdező!
Ha nem lenne a hitel, akkor szülnél másik gyereket?
Ez borzasztó nehéz helyzet sajnos.
Ha nem lenne a hitel, akkor várnék türelmesen pár évet és meglátnám hová alakul a gyerkőc.
Alapvetően szeretnénk másikat, de ilyen helyzetben nem sietnénk el.
Viszont ekkora hitellel a nyakunkban meggondalandó.
31-el értek egyet.
Nem csak azért nem vállalnám be, mert mi van ha autista lesz, hanem mert az egészséges kettes gyerek MINDIG háttérbe kerül a beteg mellett, MINDIG több felelősség van a nyakában, mint a betegnek, és ha veletek történik valami, akkor a nyakába szakad a beteg testvére gondozása is.
Előbb szerveznék facebookon segítségkérést a hitel miatt minthogy tönkretegyem a 2. gyerekem életét csak mert kellett a hitel miatt. Én nagyon rosszul érezném magam ha megtudnám anyáéknak erre kellettem.
Én bevállalnám. Nekem 6 éves autim van, de vele tök könnyű boldogulni, nem dühöng, értelmes, nála a beszéd és a szociális dolgok problémásak. Én azt láttam, hogy a hasonló állapotú gyerekekre nagyon jó hatással volt a testvér, sokkal gyorsabban fejlődtek, mint azt egykék.
Meg lehet itt savazni a kérdezőt, hogy csak a hitel miatt vállalná be a 2.gyereket, de itt azért sok millióról van szó.
Kérdező, auti gyerkőc mellett kicsit nagyobb esélyed van, hogy a 2.is érintett lesz, de ezt senki nem fogja neked megjósolni, genetikusok sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!