Így bevállalnátok a második babát?
Nagy a dilemma, aki volt hasonló cipőben,kérem,hogy ossza meg a tapasztalatait!:)
Van egy 17 hós tünemény kisfiam, pár hónapja elkapott a vágy, hogy nagyon szeretnék már kistesót is. Anyagilag nem is lenne problémás a dolog, csak kicsit ziláltak a körülmények.Levelezőn csinálom jelenleg az egyetemet, 2018-ban fogok végezni. Ha minden igaz, nyáron belevágunk egy házfelújításba és el tudunk majd költözni a pici lakásból,amibe most lakunk. Őrlődünk, hogy ezek mellé a dolgok mellé belefér-e most egy újszülött? A döntést sürgeti, hogy augusztusban lejár a kisfiam után a GYED, hogy a második baba után is kaphassam, érdemes lenne addig teherbe esnem. Az ügyet nehezíti, hogy az építkezés nem abban a városban zajlik majd ahol lakunk, hanem kb 200km-rel messzebb, így nagyon sokat kell majd ingázni. Vannak érveim a dolog mellett is, ellene is, kíváncsi lennék kívülállók véleményére.Köszönöm!
Szerintem 2 picivel sem könnyebb, mint munkahely mellett.
Ha van munkahelyed (márpedig biztos van, ha gyedet kapsz, akkor még ott van a gyes ideje is. Szóval van még plusz 1 éved...
Én nem vállalnám így, túl sok lenne egyszerre. Azt mondod, most pici lakásban vagytok. Ebben elférnétek 4-en? Mert ha nem akkor mindenképpen költözés után terveznék teherbe esni.
Nagyon nagyon nem értelek. Milyen 1 hónapos védettség? Ha határozott a szerződésed, akkor az így is úgyis lejár. Akkor döntenek a hosszabbításról. És ha szülés napján nincs biztosítottságod, akkor nem jár csed-gyed.
Meddig szól a szerződésed?
Persze munka mellet is nehézvtanulni!
De most azt kellene mérlegelned,hogy mégis csak egyszerűbb két kisgyerek mellett,mint két nagyobbacska gyerek és munka mellett tanulni!
Szerintem legalábbis egyszerűbb,amíg otthon vagy a gyerekekkel!
"De most azt kellene mérlegelned,hogy mégis csak egyszerűbb két kisgyerek mellett,mint két nagyobbacska gyerek és munka mellett tanulni"
Mert az 1 gyerek plusz munka mellett opció nem létezik??? A munka mégiscsak kiszámíthatóbb, mint egy 2. gyerek...
:-)
Dé létezik az egy gyerek plussz munka plusz tanulás,de az nagyon leterhelő!
És a kérdező akar 2.gyereket... Ezért írtam,hogy ha nekem kéne ebben döntenem és ugye fizetek a tanulmányaimért,akkor nem munka plusz gyerek mellett vállalnám a tanulást,mert az qrva nehéz!
Tanultam munka mellett,és aztán tanultam gyerek mellett is...ez utóbbi lényegesen kevesebb stresszel jár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!