Tényleg ennyire veszélyes a csat?
Lányomnak iszonyú hosszú haja van. Alapból nagy hajjal született, és nagyon gyorsan is nől neki.
Most 7 hónapos, ha elöl hagynám, leérne a szajáig. Hátul copfba is lehet már fogni.
Mivel a szemébe nem lógjon, elől vagy palmafába szoktam fogni, vagy egy csitcsatot beletenni. Nem kicsit, olyan kb 3-5cm nagyot.
Ma random kijött a védőnö. El volt csatolva a gyerek haja.
Fél órát okított arról, milyen felelőtlen vagyok, mert kiböki vele a szemét, megeszi, orrába dugja stb... 1x nem szedte ki a hajábol, és pont ezek miatt a nagyot adom neki
Megemlitettem, a szomszéd kislány 6 honapos, őt járatják, pedig allni sem tud. Arannyaklánc kell a nyakába, mert úgy szép... ezek nem veszélyesek?!
Ahol nincs probléma, ott miert kell generálni? Ahol van, ott pedig miért nem okoskodi?!
Szerintem is furcsa az árulkodik, de szerintem nem gond a csat, mért szúrni ki a szemét vele? Azért nem hülye egy gyerek. Főleg ha Veled van, látod ja kiszedi. Egy ekkora gyerek ébren úgy is gondolom a látóteredben van.
Régen a járókába zárt babáknál sokkal több mindenen aggódtak, mert otthagyták egyedül.
Először is, nem azert teszek csatot a hajába mert olyan cukimuki, es a piacon mutogatom... megsúgom, itthon vagyunk kb 0-24ben.
Másodszor. A hajvágás kizárt. Hajpántot nem tűri meg. 1 honapja meg azertnoktatott ki, mert a hajgumi is káros, mert nem fejlődnek a hajhagymák, töredezik a haja, ne nagyon használjam ilyen picinek.
Akkor mégis mit csináljak vele?!
Harmadszor pedig a védőnőt is megkérdőjeleztem ezzel a kérdéssel. Mivel mar a terhesség alatt is olyanokat m9ndott, hpgy kiakadtam.
(Pl nem szabadott volna gyereket vállalnunk, túl sokat híztam azzak a 4kg-val összesen terhesség végére, a babaszobába nem lehet akvarium mert árt a gyereknek, ablakkal szemben nem lehet az ágya, mert rossz energiákat szabadít fel... és még sorolhatnám).
Mivel eddig tenyleg semmit nem vett a szájába, bátorkodtam csatot adni neki. És mint írtam, a lehető legnagyobbat.
Engem csesztet ilyenek miatt. Nincs olyan látogatása, amikor ne akasztana ki ilyenekkel. Elcsattant az agyam.
A szomszéd 30kg-t hízott (ugyan onnan indultunk) terhesség alatt, az nem volt baj. A szomszéd a 3 honapos gyerekének a tapszeres cumisüveget kitámasztotta a szájaba, majd kiment cigizni, a gyereket egyedülhagyva, az nem baj.
Igen, igy altatja a gyereket. Be az agyba, cumisüveg a szájába, kitamasztja, majd ő kivonul, hogy elaludjon a gyerek. És ezt a vedőnő is látta).
Szoval ezért csattant el az agyam, hogy engem mindenert lehet piszkálni, sőt, volt hogy gyámüggyel fenyegetett, mert 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálast, mikor 1évesen(!)kellene szerinte.
Eközben a szomszednak meg minden jó, minden szép, tökéletes anyuka.
Egyreszt ki nem xarja le a szomszedot, ,asreszt honnan tudod, hogy neki mit mond?
A gyerek hajat le lehet vágni. Bumm.
Biztos azt mondta, hogy 1 évesen kezd a hozzátáplálást. Ne hantázz már! Pont az ilyen beszólásaidból látszik, hogy túltolod. Tegyél akkor, hát ha neked ennyit nem ér meg, hogy biztonságban legyen a gyereked, nekem aztán édes mindegy. Többen leírtuk, hogy nem tennénk, de te olyan okos vagy bármit mondunk lepattan. Csak azt nem értem, akkor miért kérdezel? 🤔
13. Persze és sok gyerek meg is fulladt. Ne hozzuk már fel, hogy régen mi volt!
Amúgy szerintem nem érdemes vitatkozni másokkal. A védőnő nem egy hatóság, ez meg nem bántalmazás és veszélyeztetés.
Meg kell köszönni a tanácsát és ennyi. Sok minden veszélyes a gyerekekre, extrém kivételektől eltekintve a szülő el tudja dönteni a saját életvitelét, gyerekét ismerve, hogy őket mi érinti. De tényleg az idősebbeknek egy csomó irreális félelmük van, szerintem azért, amit fent írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!