Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg nehéz és fárasztó a...

Tényleg nehéz és fárasztó a gyereknevelés?

Figyelt kérdés
2022. máj. 7. 00:22
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Rendben, csak nagyon nem tudok neki segíteni, mert a gyerek kb elválaszthatatlan az anyjától, dehát érthető mondjuk, mikor mindig ő van vele. Másnál nem eszik, nem alszik, még játszani eljátszik mással, velem is, de a többinél kell neki a húgom.

Köszönöm a válaszokat, azt hiszem sikerült átértékelni a gyereknevelést! Mindenkinek kitartást hozzá, remélem nem sokára én is meg tudom milyen, mert annak ellenére, hogy fáradt és néha kivan a húgom, mindig azt mondja ő a legjobb dolog az életében, nagyon szereti és tényleg nagyon sokat foglalkozik a kisfiával.

2022. máj. 7. 16:46
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
De akkor miért nem mondjuk a házimunkában segítesz? Főleg ha te is mondod, hogy leválaszthatatlan az anyjától jelenleg?
2022. máj. 7. 17:16
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Az. Ezért sem vállalják ezt egyre többen.

Nekem van egy kiskutyám, aki a mi családtagunk, mert így akartuk:) A barátnőmnek meg egy kisfia, és időnként szoktam rá vigyázni. Ég és föld egy gyerek és egy kutya. A kiskutya elvan otthon, kertben kajával, vízzel, a játékaival , rohangálással stb míg pl leugrom a boltba, vagy elmegyünk a férjemmel programozni. Egy kisgyereket jó néhány évig nem lehet felügyelet nélkül hagyni.

Barátnőm az első években iszonyatosan fáradt, frusztrált, már már depis volt, nagyon sírós baba volt a kisfia, hasfájós, inkább sírt mint aludt, rosszul evett, rettenetesen nehéz volt az első 1-1,5 évük és a barátnőm meg sem próbálta ezt rózsaszín vattacukorfelhőként beállítani.

Szereti a gyerekét. DE ugyanakkor Kimondja kerek perec, hogy az az időszak szívás volt a legjavából, és kb csak a túlélésért küzdött.

Én is igyekeztem ott segíteni ahol tudtam, hogy néha legalább kipihenje magát, és tényleg nagyon fárasztó volt, pedig én alkalmanként csak 1-2 napot töltöttem a gyerekkel. A férje is sokat segített, ahogy tudott, de ő mégiscsak korán kelt, dolgozott a megélhetésükért.

Most már 3 éves a gyerek, aranyos cuki, eleven, felfedezi a világot, beszél, játszik, könnyebbek az éjszakák is, imádják , szeretik, de az első hosszú hosszú hónapok tapasztalásai után, NEM akarnak több gyereket.

Én csak szeleteket kaptam gyereknevelésből általuk, hogy milyen is ez, de még annál is rosszabb mint amit el mertem képzelni, és abszolút megértem, hogy nem akarják ezt újra és újra végigcsinálni.

Én pl elismerem, hogy egyáltalán nem bírnám ezt 0-24-ben xy éven keresztül, amíg rám van utalva a gyerek, és ezért bele sem vágok.

2022. máj. 7. 17:28
 24/28 anonim válasza:
100%
Azt valahogy hajlamosak az emberek elfelejteni, hogy a társ- vagy haszonállatainkkal sem egyszerű, amíg ők is a gyerekkorukat élik. Viszont ők nagyon hamar felnőnek, és mi már leginkább felnőtt állatokkal élünk együtt, akik - mint írták már mások is - önállóak. Az embergyerekek viszont lassan nőnek fel, sokáig van velük tennivaló, életkortól függően mindig más és más. Úgyhogy összességében hibás gondolatmenet a gyereknevelést az állattartással összevetni.
2022. máj. 7. 20:53
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ajánld fel, hogy átmész, elmosogatsz, viszel pár doboz fagyasztott ételt, lemosod az ablakot, elmentek együtt a boltba stb. Kérdezd meg, miben tudsz segíteni.
2022. máj. 7. 21:07
 26/28 A kérdező kommentje:
Ilyenekre nem is gondoltam, pedig szegény tényleg nem is nagyon szokott főzni magára csak a gyerekre, ő meg eszik amit talál otthon, bevásárolni is a gyerekkel szokott, biztos nem könnyű a gyereket is meg a szatyrokat is felvinni a harmadikra, nincs lift mert 4 emeletesben lakik, meg még nem jár a kisfiú. Igazatok van, ebben fel tudom ajánlani a segítségem.
2022. máj. 7. 22:16
 27/28 anonim ***** válasza:
#23 nálunk is ezért nem lesz második.
2022. máj. 8. 18:13
 28/28 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem ilyen egyszerű, nem fekete fehér. Vannak nehézségek, nehéz időszakok, cserébe viszont vannak nagyon jó oldalai is.
2022. máj. 16. 17:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!