Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvennéd a szülőktől a gyereke...

Elvennéd a szülőktől a gyereket ilyen esetben? Mit lehet tenni ebben a szituációban?

Figyelt kérdés

Ma dolgozni mentem a Nyugati aluljárón át, és egy talán 6-7 éves kisfiú, piszkos, kinyúlt ruhákban, odajött, és a kezét nyújtva PÉNZT KOLDULT a járókelőktől...

Én teljesen kiborultam ezen, mégsem Indiában vagyunk... a szülők még csak lenne sem voltak az aluljáróban, fenn ücsörögtek a Nyugati téren... És ha valaki elviszi a kisgyereket, ha éri valami?

Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Rendőrt kellett volna hívnom? Gyámügyet?

És hosszabb távon? Mi a jobb egy ilyen kisgyereknek? Elvenni őt a szülőktől? (gondolom, az úgysem történik meg...)

2022. máj. 3. 15:53
 1/4 anonim ***** válasza:
99%
Hívhatsz ilyen esetben rendőrt, hogy egy kisgyerek egyedül van az aluljáróban, a szülei sehol, csak az a kérdés tesznek-e valamit. Undorító, hogy a gyereket "küldik" koldulni.
2022. máj. 3. 16:06
 2/4 anonim ***** válasza:
99%
Gyerekkel koldultatni bűncselekmény. Rendőrt kell hívni.
2022. máj. 3. 17:00
 3/4 anonim ***** válasza:
88%

A családból kiemeles az utolsó, amit twhet a gyerekvedelem, hiszen minden törvény azt tamogatja a gyerek családban élés jogát.

Ezek igy tarhalnak, nincs ezen semmi meglepő, otthon van kóla stb nyugodj meg. Iskolába is járhatna ennyi idosen egyedul, nem kell a szülőnek mindig a kezét fognia, ott voltak ők is.

Ezek igy élnek.. Mindenhol. Gyerekkel kuncsorognak

2022. máj. 3. 17:58
 4/4 anonim ***** válasza:
28%
Ja és a gyerek már most egy bűnöző, nem kell sajnalni.
2022. máj. 3. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!