Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan sikerült összeegyeztetn...

Hogyan sikerült összeegyeztetnetek a családot és a tanulást, karriert?

Figyelt kérdés

Elsősorban olyan nőkhöz szól a kérdés, akik több képzést is el szerettek volna végezni, egy vagy több különböző területen (pl. PhD, vagy mondjuk több mesterképzés). Illetve szerettek volna a munkájukban is jól, kiemelkedően teljesíteni vagy legalábbis mindenképpen dolgozni a szakmájukban.

Egyelőre nem aktuális a kérdés, de már gondolkozom azon, hogy hogyan lehet ezt a legjobban kivitelezni vagy kivitelezhető-e egyáltalán. Én 24 évesen fogok végezni az alapképzéssel, 2 év a mesterképzés, majd 4 év a doktori képzés. Így, ha nem csúszok semmivel és minden időben sikerül, akkor 30 éves koromban végzek. Viszont, ha bármi közbejön, nem sikerül, máshogyan alakul, csúszok stb., akkor ez ugye csak kitolódik. Például szeretnék külföldön is tanulni, lehet több képzést is szeretnék elvégezni, publikálni sem egyszerű stb., könnyen előfordulhat, hogy valami nem jön össze időben.

Jelenleg azt gondolom szeretnék majd gyereket vállalni, viszont erre pont a késő húszas vagy korai harmincas éveket tartanám a legideálisabbnak. Az pedig ugye egyértelmű, hogy a terhesség, a szülés, a babázós és a kisgyerekes időszak stb. sokat kivesz az emberből.

Nektek hogyan sikerült a kettőt összeegyeztetni, esetleg milyen sorrendben (gyerek majd tanulás vagy fordítva)?

2022. máj. 2. 09:59
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
30%
Plusz nálunk kert van, kutya, főzök, nincs fizetett segítség. Egy lakásban, ha még takarítónőt is fogadsz, rendeled az ételt, csomó idő felszabadul.
2022. máj. 3. 09:50
 22/26 anonim ***** válasza:
0%
De minek a takaritono meg az etelrendeles ha egy no otthon van?😀 az lenne a dolga h ezeket megcsinalja
2022. máj. 3. 12:35
 23/26 anonim ***** válasza:
31%

De szerintem nem csak azokra az évekre kérdez, amikor gyeden van, hanem összességében az összes, gyermekenként 18 évre.

Másrészt az otthon lévő nőnek az a dolga, hogy a gyerekeket nevelje amíg a párja dolgozik.

Emellett a szülők úgy osztják be a házi és ház körüli feladatokat, ahogy szeretnék. Sokan rendelnek ételt például, nincs ebben semmi.

2022. máj. 3. 12:38
 24/26 anonim ***** válasza:
80%

Másrészt ha valaki úgy van gyeden, hogy közben PhD hallgató, az egy picit más. Például ha aktív félévente van és ösztöndíjas, akkor fizetést kap érte. Emellett a PhD egyes állásokban kötelező eljárás. Egy ilyen állás fizethet többet és jelenthet családbarátabb időbeosztása hosszú távon.

Teljesen reálisan dönthet úgy egy család, hogy ilyen rendszerben az ételt inkább rendelik, és az asszony phd-munkáját közös érdeknek és értéknek tartják, amellett hogy esetleg még bevételi forrás is.

2022. máj. 3. 13:22
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
Attol h gyerekkel van egy no otthon meg ki tud takaritani meg meg tud fozni😀
2022. máj. 3. 15:12
 26/26 anonim ***** válasza:
81%
7-es vagyok: én bölcsészként csinálom, ha nem levéltári munkád van, akkor bizony sok mindent lehet otthonról is, van könyvtár, van Arcanum, stb. Én is dolgozgatok passzív félév alatt is, egy-egy konferenciamegjelenés, tanulmány megírása kisbaba mellett sem lehetetlen. Pedig nálunk én viszem a háztartást is, s ahhoz képest ritkán rendelünk kaját. Kérdező, ne add fel a céljaidat, csak keress olyan férfit magad mellé, aki hasonlóan gondolkodik az életről, és támogat téged abban, hogy akár baba mellől is publikálj, s nem a "hazaérve meleg étel, rendes ház" az elsődleges elvárása feléd. Illetve a céltudatosság mellett légy rugalmas is, egy baba, bármikor is jön, alapvetően felforgatja az életet, akkor is, ha nagyon várod. Tudni kell kompromisszumokat kötni, a saját testi-lelki egészséged miatt is.
2022. máj. 3. 23:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!