Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Idegen ember miért avatkozik...

Idegen ember miért avatkozik bele abba, hogy egy anyuka hogyan neveli a gyerekét vagy bünteti meg?

Figyelt kérdés
Múltkor is a buszon egy 5 éves hisztizett kb már 15perce, az anyja meg pofonvágta, mert a szép szóból már nem értett. És 1-2 asszony meg elkezdett fújni az anyára. Mégis mi közük hozzá, nem az ő gyerekük?!
2022. máj. 1. 18:45
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
66%

“inkább mindenki foglalkozzon a maga dolgával. Szánalmas, hogy mindenbe be kell avatkozni.”

Az a szánalmas, hogy a mai, elvileg felvilágosult világban még mindig ilyen szinten vannak az emberek. A gyermekbántalmazás - legyen az verbális vagy fizikai, akár egy pofon - bűncselekménynek számít ! Márpedig bűncselekmény elnézésével más is bűnrészessé válik. Ez nem magánügy, hanem jelenteni való törvénysértés. Szerencsére legalább ebben a kérdésben felvilágosult a hazánk. Elég volt a primitív állatok módjára nevelő szülőkből, pedagógusokból. Ha egy gyerek nagyon nem tud viselkedni, az nevelési hiba vagy pedig valamilyen betegség tünete. Egyik sem ok a verésre. Akinek nincs türelme és tehetsége hozzá, az ne vállaljon gyereket. Ha divat szülni, ha nem. Ennyi.

2022. máj. 1. 20:26
 22/39 anonim ***** válasza:
70%
Ja és aki szerint egy pofon belefér, majd akkor is mondja azt, ha a felnőtt gyereke lekever neki egyet. Mert ha a hisztis gyereknél jogos, akkor a hisztis, zsémbes öregnél is az. Miért másabb ez ? Senki ne szóljon bele, ha az idegesítő, érelmeszesedett agyú öreglány kap egyet, ha a túlingerelt autistánál vagy a kimerült kicsinél is a pofon a megoldás.
2022. máj. 1. 20:37
 23/39 anonim ***** válasza:
63%

Az, ha az anya nem tudja normálisan fegyelmezni a gyerekét, nem a gyerek hibája. Nem lesz attól még jogos a pofon. Értem én, hogy idegesít másokat, és azt is értem, hogy az anyuka előzőleg megpróbálta szóban megoldani a dolgot, de azért egy 5 éves még mindig kicsi, főleg hisztihelyzetben nem biztos, hogy a szép szó megoldás. A hiszti meg nem direkt bosszantása a környezetnek, hanem a gyerek saját tehetetlenségének kifejeződése. Nem tudja kezelni az intenzív érzelmeit, nem tudja kezelni az éhségét, a fáradtságát, a túlingereltségét, az akármit, hiszen az idegrendszere még nem képes rá egyszerűen, ezért hisztizik. Azon biztos nem segít a pofon és jogossá sem teszi. Kb mintha megpofoznál egy kerekesszékest, mert nem megy fel elég gyorsan a buszra. Azért is beszólnának a körülötted levők, nyilvánvalóan. Nagyon helyesen.

Függetlenül attól, hogy mi a btk és mi bűncselekmény meg gyermekbántalmazás (én személy szerint nem ismerem a hatályos törvényeket, szóval ebbe nem mennék bele), de attól még semmiképpen sem lesz helyes, és igenis jó, hogy mások ebbe beleszólnak. A gyerekeink, az elesettek és kiszolgáltatott helyzetben levők védelme igenis közös ügy és egyáltalán nem csak az anyára tartozik. Ha engem a párom elkezdene pofozni a buszon, akkor is örülnék neki, ha valaki idegen a védelmemre kelne, és ezzel fogadjunk nem vitatkoznál mégsem. Akkor a gyerek miért más? Ő még csak nem is felnőtt, neki az anyja jelenti a világot, a bizalmi kapcsolat alfáját és omegáját, ő még csak le sem léphet tőle (ellentétben én a hipotetikus bántalmazó páromtól), így még rosszabb. Ha a környezet nem lép fel ilyen helyzetben, akkor ki fogja megvédeni? Az anyja dolga lenne, de ha pont az anyja a bántalmazó? És igen, aki nyilvánosan, a buszon képes pofozkodni, az gondold el, a négy fal között mit művelhet néha. A gyerekek otthon, a megszokott és biztonságos(nak hitt) környezetben adják ki igazán a feszkót, otthon mindig (de mindig) sokkal intenzívebbek a hisztik és a rosszalkodások a külvilág által látotthoz képest. Szóval ha a buszon a feltételezhetően negyedolyan súlyos hisztit nem tudta kezelni az anyja, akkor gondold el, hogy otthon mit művel. És még az is lehet, hogy neki ez a normális, mert őt is így nevelték, néhány hasonlóan sérült válaszolóhoz hasonlóan, és fel sem merül benne, hogy ez nem helyes.

Az, ha beszólnak a sapka hiányára vagy hogy leül-e az anyuka vagy akármi, az bosszantó apróság, és az a fontoskodás igénye az öregektől. De a konkrét pofozkodás meg a verés ellen fellépés igenis közösségi ügy. Ne normalizáljuk a gyerekek verését, akár nevelési célból, akár indulatból történik.

2022. máj. 1. 20:38
 24/39 A kérdező kommentje:
Hát manapság több kölköknek is jót tenne egy-két atyai pofon, azt nem lennének ekkora elkènyeztetett, nekik mindent lehet majmok. Engem akkor se érdekel, ki hogyan nevel, nekem van saját életem, amivel foglalkozok, más azt csinál amit akar.
2022. máj. 1. 20:47
 25/39 anonim ***** válasza:
90%
Gyereket meg szerencsére nem, de kutyát már láttam ütni és igen beleszóltam, azzal támadt vissza, hogy neveli és nem az én dolgom.
2022. máj. 1. 20:48
 26/39 anonim ***** válasza:
77%

Nem azért lesznek elkényeztetettek a gyerekek, mert nem pofozzák őket, hanem mert a szülők képtelenek következetesen határokat állítani és azokat betartatni. Már kicsi kortól kezdve. Azon nem segít a pofozás, ha alapból mindig mindent megenged valaki a gyerekének, csak egy alkalommal valamiért nem, és ezzel összezavarja a kicsit, aki korának megfelelő módon emiatt hisztizni kezd. Ez nem a gyerek hibája, nem ő érdemelné itt meg a pofont.

Téged ne érdekeljen, majd ha egy ilyen pofozkodós szülő gyereke a játszótéri/iskolai konfliktusát a te gyerekeddel hasonló módon fogja megoldani, mert más módszert nem ismer, akkor se érdekeljen majd.

2022. máj. 1. 20:53
 27/39 anonim ***** válasza:
77%
24. Neked lehet nem kellett volna annyi atyai pofon és nem lennél ilyen érzéketlen, hogy elfordítod a fejed, ha az orrod előtt bántalmaznak egy kicsi gyereket 🤷‍♀️
2022. máj. 1. 20:55
 28/39 anonim ***** válasza:
85%

“Engem akkor se érdekel, ki hogyan nevel, nekem van saját életem, amivel foglalkozok, más azt csinál amit akar.”

Akkor mi a f… faroknak írtad ki a kérdést, ha nem érdekel más mit csinál ? Minek kérsz véleményt arról, amit a buszon láttál idegenekkel kapcsolatban ? Ha van saját életed, akkor ne játszd a Magdi anyust. Szerintem inkább az a bajod, hogy a legtöbben nem értenek egyet a hülye, maradi felfogásoddal.

“Hát manapság több kölköknek is jót tenne egy-két atyai pofon, azt nem lennének ekkora elkènyeztetett, nekik mindent lehet majmok. “

Nemcsak manapság vannak elkényeztetett, félrenevelt “kölkök”. A te idődben is voltak bőven. Mindig erről pampognak az idősek, tök mindegy melyik korról van szó. És sok felnőtt sem különb ezeknél a gyerekeknél. Ennyi erővel nekik is járna az atyai pofon. Csak azt a magad fajta nem tartaná jogosnak

2022. máj. 1. 21:03
 29/39 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy látjuk kérdező ja, te sem mással foglalkozol.😀
2022. máj. 1. 21:13
 30/39 anonim ***** válasza:
89%

Annyit tennék hozzá a vitához, hogy én az 1970-es években születtem, amikor még természetes volt, hogy amikor rosszul viselkedtünk, adott esetben pofont is kaphattunk érte. Ezen akkor senki nem akadt fönn, teljesen természetesnek érezték a felnőttek is, gyerekek is.

De nyilvános helyen (utcán, buszon stb.) mégsem nagyon láttam, hogy egy szülő megüti a gyerekét.

Nagyon igaza van annak, akiben az vetődik fel, hogyha a buszon képes ezt tenni egy szülő, akkor mit tesz vele otthon, ahol senki se látja? Úgyhogy a közbeszóló idegeneknek még akkor is igazuk lenne, ha elfogadnánk, hogy egy-egy nevelő célzatú pofon belefér.

2022. máj. 1. 23:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!