Idegen ember miért avatkozik bele abba, hogy egy anyuka hogyan neveli a gyerekét vagy bünteti meg?
#9 na igen, ezekre az esetekre is gondolok....
Meg olyan is volt, hogy a buszon (télen) a kislány nadrágja felvolt kicsit csúszva a lábán, és a vénasszony odaszólt az anyának, hogy mit képzel magáról, hát megfog fázni a gyerek. 🤦♀️ Az anyja meg észre se vette, mert az ölében fogta a gyereket.
Hát mondjuk egy gyerek bántalmazása az nem más dolga, hanem mindenkié. Értem, hogy valaki azt szokta meg, hogy egy pofon belefér, de amúgy a BTK szerint nem. És ha már bántalmazás, egy kisgyerek ellen közterületen elkövetett törvénysértés/bűncselekmény (nem tudom ennek a nevezéktanát), az nem magánügy. Ha kilopnák a pénztárcádat, abba se szóljanak bele, mert magánügy?
Amúgy szerintem sokunknak van olyan szégyenfoltja, hogy pópóra csapott a gyereknek nevelői képességei remélhetőleg később orvosolt elégtelenség miatt (a pofon az mondjuk gázabb), de aki egy buszon lekever egyet, az szerintem is képes különbre is. Igenis lépjen fel a közösség ez ellen. Az a gyerek a társadalmunk tagja, közpénzből kap oltásokat, fizetik a tanárait stb. Ha az anyja elneveli, majd az én gyerekem rovására lesz agresszív stb.
Most a rövid gatya vagy a hordozás vagy ilyesmi, az nyilván bosszantó beleszólás, ezek az idősebb emberek vsz szeretik visszaélni a szülői időszakot és okoskodni. Emellett furcsa nekik a mai világ.
1es ez nem.így van,jó lenne ha nem terjesztenéd a butaságot a gyvt.ismerete nélkul,amiben az is benne van,hogy a nem rendszeres, nevelő célzatú pofon vagy fenékre ütést nem tiltja törvény ( hozzá teszem sajnos...)
Személyes véleményem,hogy én nem avatkoznék be,de nem helyeslem
18as amit írtam az úgy van, hogy te honnan szeded az ellenkezőjét azt nem tudom,de kérdezz meg egy jogászt ha nekem nem hiszel.
A többi részével (nyilván) én is egyetértek, és sajnálom,hogy a tévhitek ellenére mégsincs zéró tolerancia ez ügyben!
(Akik lepontoztak miert pontoztak le? Mert szeretik verni a gyereket? Nem hitetlenkedni kell,hanem utánaolvasni, a gyermekvédelmi tv.teljes terjedélmében fent van a neten)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!