Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Idegen ember miért avatkozik...

Idegen ember miért avatkozik bele abba, hogy egy anyuka hogyan neveli a gyerekét vagy bünteti meg?

Figyelt kérdés
Múltkor is a buszon egy 5 éves hisztizett kb már 15perce, az anyja meg pofonvágta, mert a szép szóból már nem értett. És 1-2 asszony meg elkezdett fújni az anyára. Mégis mi közük hozzá, nem az ő gyerekük?!
2022. máj. 1. 18:45
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

#9 na igen, ezekre az esetekre is gondolok....

Meg olyan is volt, hogy a buszon (télen) a kislány nadrágja felvolt kicsit csúszva a lábán, és a vénasszony odaszólt az anyának, hogy mit képzel magáról, hát megfog fázni a gyerek. 🤦‍♀️ Az anyja meg észre se vette, mert az ölében fogta a gyereket.

2022. máj. 1. 19:28
 12/39 anonim ***** válasza:
27%
Akik azt írják, hogy bántalmazás egy kis pofon, valószínűleg nem találkoztak még igen hisztis, nehezen kezelhető gyerekkel. Én is kaptam gyerekként, megérdemeltem. Mégsem lettem agresszív. De a mai világban úgy tűnik, ez a liberális nevelés kezd divatba jönni.
2022. máj. 1. 19:31
 13/39 anonim ***** válasza:
20%
12.Főleg hogy itt agyonra le pontoztak mindenkit aki szerint nem bántalmazás..
2022. máj. 1. 19:33
 14/39 anonim ***** válasza:
57%
Mert szerencsére nem mindenki a középkorban él, hogy ilyen primitív erőszakos bunkó legyen. Tudom, hogy divat szülni, de ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy nem mindenkinek való gyerek. Én egy adott értelmi és érzelmi szinthez kötném a gyermekvállalást, úgyis túlnépesedés van. A többinek pedig kényszer sterilizálás, mint az állatoknál. Igenis szóljon be a többi ember azoknak, akik nem tudnak normális módon gyereket nevelni. A pofon nem az, semmilyen mentség nincs rá.
2022. máj. 1. 19:36
 15/39 A kérdező kommentje:
14# inkább mindenki foglalkozzon a maga dolgával. Szánalmas, hogy mindenbe be kell avatkozni.
2022. máj. 1. 19:38
 16/39 Derjaderja ***** válasza:
47%

Hát mondjuk egy gyerek bántalmazása az nem más dolga, hanem mindenkié. Értem, hogy valaki azt szokta meg, hogy egy pofon belefér, de amúgy a BTK szerint nem. És ha már bántalmazás, egy kisgyerek ellen közterületen elkövetett törvénysértés/bűncselekmény (nem tudom ennek a nevezéktanát), az nem magánügy. Ha kilopnák a pénztárcádat, abba se szóljanak bele, mert magánügy?

Amúgy szerintem sokunknak van olyan szégyenfoltja, hogy pópóra csapott a gyereknek nevelői képességei remélhetőleg később orvosolt elégtelenség miatt (a pofon az mondjuk gázabb), de aki egy buszon lekever egyet, az szerintem is képes különbre is. Igenis lépjen fel a közösség ez ellen. Az a gyerek a társadalmunk tagja, közpénzből kap oltásokat, fizetik a tanárait stb. Ha az anyja elneveli, majd az én gyerekem rovására lesz agresszív stb.

Most a rövid gatya vagy a hordozás vagy ilyesmi, az nyilván bosszantó beleszólás, ezek az idősebb emberek vsz szeretik visszaélni a szülői időszakot és okoskodni. Emellett furcsa nekik a mai világ.

2022. máj. 1. 19:50
 17/39 anonim ***** válasza:
21%

1es ez nem.így van,jó lenne ha nem terjesztenéd a butaságot a gyvt.ismerete nélkul,amiben az is benne van,hogy a nem rendszeres, nevelő célzatú pofon vagy fenékre ütést nem tiltja törvény ( hozzá teszem sajnos...)

Személyes véleményem,hogy én nem avatkoznék be,de nem helyeslem

2022. máj. 1. 19:51
 18/39 anonim ***** válasza:
65%
17. Talán lapozgasd jobban, jogászprofesszor, mielőtt okoskodsz. Minden testi fenyítés tilos a magyar jogszabályok szerint, egészen 2005 óta. Szóval az agresszív szülőknek lassan 17 éve lett volna ezt elfogadni, de hát annyira szeretik a gyereküket, hogy imádnak pofozkodni. Aki nem tud uralkodni magán és csak pofonnal tud nevelni, az jobb lenne nem vállalna inkább, mert nem alkalmas rá. Ha ilyet látnék nyilvánosan én is szólnék, az ilyen megérdemli, hogy nyilvánosan szóljanak rá. Ez nem szülői kompetencia.
2022. máj. 1. 20:17
 19/39 anonim ***** válasza:
65%
Nagyon sajnálom szegény gyereket. Ez teljesen megalázó. Hányni tudnék az ilyentől. Ő is megissza majd ennek a levét, amikor semmi bizalom nem lesz köztük. Eleinte majd csak nem hallgat rá, később meg teljesen elhidegül. Akkor majd lehet már bánja ezeket. Sajnos, késő lesz. De megérdemli.
2022. máj. 1. 20:21
 20/39 anonim ***** válasza:
23%

18as amit írtam az úgy van, hogy te honnan szeded az ellenkezőjét azt nem tudom,de kérdezz meg egy jogászt ha nekem nem hiszel.

A többi részével (nyilván) én is egyetértek, és sajnálom,hogy a tévhitek ellenére mégsincs zéró tolerancia ez ügyben!

(Akik lepontoztak miert pontoztak le? Mert szeretik verni a gyereket? Nem hitetlenkedni kell,hanem utánaolvasni, a gyermekvédelmi tv.teljes terjedélmében fent van a neten)

2022. máj. 1. 20:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!