Szerintetek egy apának "illik" ugyanannyit belerakni a gyerekek körüli teendőbe? Hogy álltok ehhez a kérdéshez hozzá? A férjeitek hogy áll ehhez?
Nálunk a férjem napközben dolgozik, így én vagyok a gyerekekkel. (2 éves + 2 hónapos)
5 órakor jön haza általában, onnantól kezdve a kisebbet 'átveszi', ő eléggé sírós baba, kézben van el a leginkább. Ilyenkor van időm a háztartásra, főzni, nagyobbik gyerekre, magamra esetleg.
A kisebb gyereket apa fürdeti, a nagyobbat én, majd az altatás is így van.
A babám tápszeres, éjszaka mindketten felkelünk hozzá (kb 2x) én megcsinálom a kajcsit, apa odaadja, leteszi, neki ez egy kb 10-15 perces művelet, míg nálam képes sírni, nem visszaaludni stb.
Ellenben ha a nagy kel, azaz én 'köröm', ami néha nehezebb :D
15. Igen, amíg apa dolgozik. De utána közös a gyereknevelés, nem apuka pihenget, anya meg gürizik.
Amúgy az, hogy ki mennyit keres teljesen irreleváns. Lehet, valaki többet dolgozik, de kevesebbet keres mint a másik.
Én nagyon szerencsés vagyok, férjem itthonról dolgozik már évek óta, ráadásul nem kell megszakadni a melóban, így ha nem is 50-50, de 60-40 százalékban visszük a baba körüli teendőket.
Hálás vagyok a sorsnak és neki is, így mindhármunknak nagyon jó és a gyerek is megszokta első perctől, hogy apa is ott van. Szinte teljesen olyan vele a kapcsolata, mint velem, az anyával.
és ha nekem a csed-m 2x annyi mint a férjem fizuja, akkor mivan? 😂
hagyjuk már ezeket a régi beidegződést hogy apa keres... max vidéken...
Hát... Nagyon ritkán van itthon, szóval a teendők oroszlánrésze az enyém :(
Persze, így vállaltam, senkinek nem tehetek szemrehányást.
Sajnos 2 könnyű természetű gyerek után, kaptam egy nagyon nehezet. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen durva lesz. Próbálom magam összekanalazni minden nap... A legrosszabb, hogy nem alszik, 5-10 percenként fenn van vagy el se alszik, csak forgolódik és sír egész éjjel (mint pl ma). Persze párom segít mikor itthon van (hétvégente vagy 2 hetente hétvégén), kel hozzá, meg főz, játszik vele, megnyugtatja, fürdetésnél is bent van.. Pelenkát nem cserél de az nem gond nekem.
Nagyon jó apa, csak sajnos nagyon keveset van itthon :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!