Ha nem megyek vissza a gyerekek között dolgozni akkor végig ugyanannyi gyedet kapok?
Még nincs egy gyerekem se, csak már tervezgetjük, de sajnos nem valami sokat keresek így a gyed se lenne sok.
Ha mondjuk 3 gyereket szeretnénk, de nem megyek vissza dolgozni egyik után se közben akkor a 3. gyereknél is ugyan annyi gyedet fogok kapni mint az elsőnél?
Én nem ugyanannyit kaptam. 2 gyerek között nem mentem vissza dolgozni. Nekem is azt mondták, hogy ugyanannyit kapok majd, de lényegesen kevesebbet utaltak. Elvileg amiatt mert az itthon töltött idő után számították a 2.gyerek után a GYEDet.
Ha 3.gyerekünk lenne, biztos hogy visszamennék előtte dolgozni.
2es ez mikor volt?
Már egy ideje van kedvezmény szabály.
Ha 4 éven belül születik a tesó és ugyanaz a munkaviszony fenáll
2es vagyok. Minden feltétel megvolt előtte, már 2010 óta dolgozom ott.
Ez kb.1 éve volt, mert most GYES-en vagyok, hamarosan megyek majd vissza.
A tesó 33 hónappal született az első gyerek után, munkaviszonyom természetesen folyamatos.
Akkor nálam mi lehetett, jól átb...tak vagy mi?
Előfordul, nagyon ritkán, hogy az ugyintezo hibázik.
Utólag nem tudom, hogy van e lehetőség felülvizsgálatra
Amúgy ez azért elég gáz, nem?
Erre is kitalálhatnának valamit a nagy családalapítási támogatások közepette.
Mert akkor pl. én, aki 3 gyereket szeretne és nem menne vissza a gyerekek között dolgozni, kapnék kb 115 000 Ft-ot gyedre, amivel az első gyereknél még meg is barátkoznék, de 6-7 év múlva, amikor a 3. gyerek után kapom a gyedet, akkor az már elég kevés lesz. :S
De akkor jól gondolom, hogy így van?
Tudom a csedet most megemelték, váó... 168 napig megkapom azt az összeget, amit végi meg kéne... 😂
Pedig én benne lennék, szülném a kis magyar babákat a főni kívánsága szerint. 😂
De komolyra fordítva a szót, persze tök jó, hogy a csedet megemelték, de most hogy komolyabban elgondolkodtunk a gyerekvállaláson és végig gondoltam ezt, hogy mikor mennyit kapnék kb.... Hát lehet még várunk, amíg nem keresek jobban, akár egy munkahelyváltás után, csak ugye ott megint le kéne dolgozni 1-2 évet, hogy legyen hova visszamenni, és ne úgy nézzenek az emberre a kollégái, mint a véres rongyra.
Amúgy nem keres rosszul a párom, de azért én is szeretnék többet "beletenni a kasszába."
Miért szted más országban 3 évig kapsz ennyi pénzt?
Sehol sincs ilyen hosszú idejű támogatás.
Ez most nem propaganda szöveg, hanem tény (rengeteg külföldi munkatarsam van és mindenkot sokkolt, hogy 2 évig lehetek itthon)
Amúgy 115 ezer Ft gyed úgy jön ki, ha 165 ezer Ft a fizud.
Akkor tornazz arra, hogy több legyen a fizud szülés előtt.
(gyed max most 175 ezer + 12 ezer csp + 10 adokedvezmeny) szóval 200 ezer nettóert lehet otthon lenni 2 évig.
Azért az elég jó sztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!