Miért vannak lenézve azok a nevek, amiket a romák adnak, a romáknál divat?
Figyelt kérdés
Ramóna, Vanessza, Géza (stb.) nevekhez szinte mindig odaírják, hogy nem adnák, mert a kisebbség előszeretett el adja. Miért vannak úgymondván megbélyegezve ezek a nevek?2022. ápr. 23. 16:25
11/14 anonim válasza:
Nagynéném óvőnő egy olyan kisvárosban ahol elég sok kisebbségi lakik. Mindig tudjuk a pár évvel korábbi aktuális sorozatokat a nevekből. Anno a kétezres évek elején volt egy Paula-Paulina ikerpár a csoportjában. A mostaniban meg egy Hatidzse. Most ezen nem tudok nem röhögni, sajnálom. Ugyanez, amikor pár éve anyukámnak mentem receptet íratni, és a rendelő várótermében egy gyerek ugrabugtrált, székek alá mászott stb. Nem is figyeltem rá nagyon, míg az anyja el nem kiáltotta magát "Rikárdócska, maradjál már nyugton". Én nem lenézem ezeket a neveket hanem nevetek rajtuk. EGyszerűen azért mert annyira abszurd és erőltetett számomra.
12/14 anonim válasza:
Kérdező, a szülőknek joguk van ilyen nevet adni a gyereknek, a többi embernek meg joga van a saját véleményéhez ezzel kapcsolatban.
13/14 anonim válasza:
Nekem pl a Ramóna nagyon tetszik, nagy Ramones fan vagyok, nekik van egy Ramona című számuk.
Azok nem tetszenek, amik hülyén néznek ki fonetikusan leírva. Pl Dzsesszika. A Vanessza határeset, szerintem ronda, sziszegős a két SZ-től, de annyira nem néz ki rosszul leírva. A Gézáról én nem tudtam, hogy cigányos névnek számít.
14/14 anonim válasza:
Mert túlságosan kirikít 1-2 név a környezetből ,nem oda illik, nem annyira környezet/tájegységkompatibilis; sok fülnek idegen lehet adott környéken a név hangzása, annyira ,,kirikít" , hogy már szokatlan, nem annyira passzol az ottani további helybéli jellemző/jellegzetes/általános nevek közé. De én pl egyébként nem nézem le; max meglepődök, ha annyira szokatlan, és még nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!