Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egészséges gyereket/gyerekeket...

Egészséges gyereket/gyerekeket nevelő családok miért létesítenek nehezen vagy egyáltalán nem kapcsolatot olyan családdal ahol sérült gyereket is nevelnek? Félnek valamitől vagy mi oka lehet?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 22. 00:43
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, érthetőek. Nekem enyhe értelmi sérült gyerekem van és egy teljesen egészséges. Vannak akik barátkoznak velünk de a többség nem. Nem akarom ráerőltetni senkire csak néha jó lenne. Ahogy itt írta más is sokszor magányosnak érzem magam emiatt mert így alakult az életünk és ez az egész így nagyon nehéz néha. de remélem az óvodába ahol más sérült gyerekek is lesznek majd alakulni fog ez a dolog. Nekem is voltak kezdetben "barátnők" akikkel gyerekkel együtt találkoztunk játszótéren vagy eljöttek hozzánk de ahogy elmondtam hogy mi újság a kicsinél akkor el is maradtak sőt az egyikőjük kellemetlenül érezte magát nálunk..pedig ha kérdezett volna lehet másképp alakul a dolog. Szerintem nálam jobban akkor senki nem érezte magát furán, hogy na majd mit szól hozzá. De ezek tényleg nem barátok és jobb is hogy nem találkoztunk többet. Aki meg sajnál ezért azt meg nagyívbe kikerülöm mert azt pont nem kell ilyen családoknál szerintem.
2022. ápr. 23. 08:58
 22/31 anonim ***** válasza:
40%

Én bevallom mégis rosszul esett egy-ket válaszban, hogy írjatok hogy "ez nem az én keresztem..."(és ezert nem kérek belőle).

Én nagyon keresem az egyensúlyt hogy ne az legyen hogy "ranyomom" másra a terheket, akar panaszkodassal is, de azért úgy se tehetek mintha nem lenne egy jelentős része a mindennapjaimnak. És azért csak értéket képvisel az, ha ÖNKÉNT és szeretetből egy rovid ideig megfogjuk a kereszt másik végét és segítünk.

Vagy ezek a válaszok konkrétan arra vonatkoznak mikor az illető annyira rossz állapotban van hogy csak ledobja és követeli hogy 'te hozd mer én már nem akarom'!?

14 vagyok

2022. ápr. 23. 09:28
 23/31 anonim ***** válasza:
15%

Én a #20 vagyok.

Én minden sérült gyereket nevelő szülőkről így gondolkdom. Tartom a távolságot, mert nem az én keresztem.

Egészséges gyerek egészséges gyerekkel barátkozzon. Sérült pedig sérülttel.

Én szeretem a kötetlen programokat, szeretek az anyukákkal bandázni, jó néha, hogy többen anyukák és apukák a gyerekeinkkel beülünk egy cukrászdába. Most ezt egy autista gyereket nevelő szülővel hogy tudod megtenni, amikor szinte minden perce be van osztva szoros napirenddel, amit nem lehet semmilyem úton-módon megváltoztatni, mert akkor rohama lesz? Persze, alkalmazkodjunk hozzájuk, de nem lehet mindig egy emberhez alkalmazkodni.

Én azért nem fogom meg a kereszt másik végét, mert nekem is van keresztem.

Megértem, hogy szeretnél valakikhez tartozni és rossz a magányosság, de inkább a sérült gyerekeket nevelő szülőkkel barátkozz.

2022. ápr. 23. 09:48
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Hu ez azért elég Taigetosz szerű gondolkodás, de hát igen, sokan vannak akkor így, talán én is pont így voltam mielőtt jött a baj.

Ezért nem itellek el, nem is haragszom érte csak meglepődtem magamon hogy milyen illuzioim voltak az embereket illetően.

2022. ápr. 23. 11:19
 25/31 anonim ***** válasza:
84%
16-os vagyok, én írtam, hogy nem az én keresztem. De azt is, hogy miért. Ott anyuka szerintem teljesen rosszul kezeli a helyzetet, pedig úgy gondolom, hogy mi megpróbáltuk. Senki sem fogja beáldozni a gyerekét, a saját legdrágább kincsét azért, hogy a másiknak ne fájjon annyira. Én értem, hogy miért olyan baromi nehéz neki, hogy magányos, hogy az övé szomorú, mert egyedül van, tényleg, teljesen megértem. Csak ez az én esetemben például nem volt kölcsönös egyáltalán. És akkor most én érezzem magam rosszul emiatt? Vagy az én gyerekem? Egy probléma miatt, ami nem is a miénk, csak ránk van már a vége felé konkrétan erőltetve. Azért ezt senki sem gondolhatja komolyan! Mert nekem meg ez esik rosszul. Meg az, hogy még bennem próbál meg az az anyuka, és itt egy válaszoló bűntudatot kelteni.
2022. ápr. 23. 12:39
 26/31 anonim ***** válasza:
90%

14 vagyok.

Nem kell bűntudatot erezned, szerintem a leírt esetben túlzott elvárásai voltak a másik félnek.

Inkább úgy értettem az előző gondolatot, hogy sokszor a sérült gyerek távollétében is tartják a távolságot a családtól. Sokszor az egészséges gyerekuket is kiközösítik.

Reszben eloiteletbol részben meg azért mert undorodnak a raszoruloktol.

2022. ápr. 23. 13:08
 27/31 anonim ***** válasza:
65%
Ha nincs ott a sérült gyerek, akkor róla beszélnek.
2022. ápr. 23. 13:15
 28/31 anonim ***** válasza:
96%

"Egészséges gyerek egészséges gyerekkel barátkozzon. Sérült pedig sérülttel."

Mint sérült, egykori gyerek, ez a gondolat szíven ütött kicsit. Tehát szerinted engem be kellett volna dugni valami intézetbe hozzám hasonlók közé, hogy ne zavarjam az egészséges gyerekek lelki épségét?

2022. ápr. 23. 16:44
 29/31 anonim ***** válasza:
94%
én meg nem lettem sérült attól, hogy a gyerekem igen. És néha beszelgetnek felnőtt dolgokról filmekről, közéleti temakrol.
2022. ápr. 23. 17:07
 30/31 A kérdező kommentje:
23-as fura a gondolkodásmódod és nem értek veled egyet. Sérült gyerek nem csak autista létezik a világban hanem nagyon sok másfajta betegség is ide tartozik vagy állapot. És amelyik sérült gyereknek van egészséges testvére az már ne is baràtkozzon csak sérültekkel?
2022. ápr. 23. 23:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!