Egészséges gyereket/gyerekeket nevelő családok miért létesítenek nehezen vagy egyáltalán nem kapcsolatot olyan családdal ahol sérült gyereket is nevelnek? Félnek valamitől vagy mi oka lehet?
Én bevallom mégis rosszul esett egy-ket válaszban, hogy írjatok hogy "ez nem az én keresztem..."(és ezert nem kérek belőle).
Én nagyon keresem az egyensúlyt hogy ne az legyen hogy "ranyomom" másra a terheket, akar panaszkodassal is, de azért úgy se tehetek mintha nem lenne egy jelentős része a mindennapjaimnak. És azért csak értéket képvisel az, ha ÖNKÉNT és szeretetből egy rovid ideig megfogjuk a kereszt másik végét és segítünk.
Vagy ezek a válaszok konkrétan arra vonatkoznak mikor az illető annyira rossz állapotban van hogy csak ledobja és követeli hogy 'te hozd mer én már nem akarom'!?
14 vagyok
Én a #20 vagyok.
Én minden sérült gyereket nevelő szülőkről így gondolkdom. Tartom a távolságot, mert nem az én keresztem.
Egészséges gyerek egészséges gyerekkel barátkozzon. Sérült pedig sérülttel.
Én szeretem a kötetlen programokat, szeretek az anyukákkal bandázni, jó néha, hogy többen anyukák és apukák a gyerekeinkkel beülünk egy cukrászdába. Most ezt egy autista gyereket nevelő szülővel hogy tudod megtenni, amikor szinte minden perce be van osztva szoros napirenddel, amit nem lehet semmilyem úton-módon megváltoztatni, mert akkor rohama lesz? Persze, alkalmazkodjunk hozzájuk, de nem lehet mindig egy emberhez alkalmazkodni.
Én azért nem fogom meg a kereszt másik végét, mert nekem is van keresztem.
Megértem, hogy szeretnél valakikhez tartozni és rossz a magányosság, de inkább a sérült gyerekeket nevelő szülőkkel barátkozz.
Hu ez azért elég Taigetosz szerű gondolkodás, de hát igen, sokan vannak akkor így, talán én is pont így voltam mielőtt jött a baj.
Ezért nem itellek el, nem is haragszom érte csak meglepődtem magamon hogy milyen illuzioim voltak az embereket illetően.
14 vagyok.
Nem kell bűntudatot erezned, szerintem a leírt esetben túlzott elvárásai voltak a másik félnek.
Inkább úgy értettem az előző gondolatot, hogy sokszor a sérült gyerek távollétében is tartják a távolságot a családtól. Sokszor az egészséges gyerekuket is kiközösítik.
Reszben eloiteletbol részben meg azért mert undorodnak a raszoruloktol.
"Egészséges gyerek egészséges gyerekkel barátkozzon. Sérült pedig sérülttel."
Mint sérült, egykori gyerek, ez a gondolat szíven ütött kicsit. Tehát szerinted engem be kellett volna dugni valami intézetbe hozzám hasonlók közé, hogy ne zavarjam az egészséges gyerekek lelki épségét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!