Iskolás gyereked nyáron hány hétig volt különböző
táborokban?
10!
Nem, az nem jut eszukbe. Gyereket akkor kell vállalni, ha van nagyszülő, testvér, kiterjedt rokonság, akire rá lehet bízni a gyereket. De meginkabb akkor, ha milliárdos vagy és nem gond nyáron 12 hétig otthon lenni.
2022. ápr. 20. 11:14
12/20 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam le senkit. Én sem értem miért kell valakit lepontozni. Csak megkérdeztem, hogy ki mennyit volt táborban, ezzel semmi rosszat nem akartam.
13/20 A kérdező kommentje:
A táborban gondolom jól is érzik magukat a gyerekek, saját korosztályukkal, barátokkal vannak, nem csak felügyelet van. Otthon lehet sokan unatkoznak is.
Pontosan, vannak tematikus táborok is, ahol a gyermek kedvére hódolhat a hobbijának, pl. ha szeret rajzolni, akkor új technikákat ismerhet meg egy rajztáborban. De ha sportolni szeret, akkor meg új sportokat. De olyan tábor is van, ahol csak kedvükre játszhatnak egymással.
Különben is, egy alsós többnyire napközis táborba megy, reggel 8-tól délután 4-ig. Utána még simán strandolhat a család, vagy bicajozhat, bármi mást.
2022. ápr. 20. 11:20
4 hetet, most is annyit lesz. Nem egyhuzamban, 4x1 hét napközis tábor, reggel beviszem délután 3-4 közt hozom. Közte kisebb nagyobb szünetek. Az ovis pedig nyári ügyeletben. Meg mennek a nagymamákhoz is, akkor a kicsi sincs oviban, hanem megy. Mindketten dolgozunk, szerencsére nálunk a nagyik is betudják vállalni őket. Együtt kirándulni meg hétvégén megyünk, ilyenkor van strand, állatkert, kis túra, plusz augusztusban 2x1 hetet, amiből 1 belföldi, 1 külföldi nyaralás. A táborok és a 2 családi nyaralás is "csak" 6 hét. A többi a nagyiké.
2022. ápr. 20. 11:28
Idén kezdi a sulit, de valószínűleg fog majd táborozni menni a jövőben bőven, nálunk ugyan vannak nagyszülők, de anyukám másik városban, anyósékra meg azért mégsem fogom 12 hétre ráhtk-zni. Nyilván lehet ott 2-3 hetet, nem feltétlenül egybefüggően, meg nyilván valamennyi szabit ki tudunk venni mi is, felváltva...de ez még így se lesz elég 12 hétre. Mondjuk amennyit "beteg" (értsd: náthás, de ugye már ezzel sem lehet oviba vinni) volt idén, csodálkoznék, ha a jövő évi szabikeretemből még egyáltalán maradna nyárra.
2022. ápr. 20. 11:45
Off: 11, én egyszer akkora fejmosást kaptam itt a gyerekvállalás topikban, mert le mertem írni, hogy tud segíteni a nagyszülő is a nyári szünetben, hogy csak pislogtam😅
On: 2 hét tábor lesz mindkettőnek, a lányomnak lovas és cukrász tábor, a fiamnak foci 2szer. Meg lehet még 1-re befizetek, erdei táborra mindkettőnek.
2022. ápr. 20. 12:31
17!
Valószínűleg azért, mert nem mindenkinél van nagyszülő.... De manapság az se jelent sokat, ha van, hiszen a mai nagyszülők többsége még javában aktív dolgozó....
2022. ápr. 20. 12:34
Én ugyan már gimis vagyok, de tavaly nem voltam, idén se leszek, tavalyelőtt meg 3 hét volt kb. Ja és nagyszülő sajnos már nálunk sincs, elsős voltam általános iskolában mikor meghaltak a mamák, papáimat egyáltalán nem is ismertem
jún. 14. 15:07
jún. 14. 15:07
Kapcsolódó kérdések: