Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lenne vajon igény egy mese-fel...

Lenne vajon igény egy mese-felolvasó csatornára a youtube-on?

Figyelt kérdés

Szépen tudok mesét olvasni, és ma mikor olvastam a gyereknek felmerült bennem, hogy ha felvenném, lenne-e igény rá, hallgattatnák-e az anyukák, aki pl nem szeret mesét olvasni, vagy nem tud olyan szépen hangsúlyozva, "mesésen" olvasni.

most tegyük gélre, hogy csak szerintem tudok vagy tényleg, feltételezzük, hogy nem hazudok és tényleg, tetszik nektek az olvasási módom, akkor hallgatnátok-e

2022. ápr. 19. 19:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem az a mese amit te olvasol fel és minden ami azzal jár, kiválasztja,leültök,lefeküdtök,eseteleg rád is dől, a lapozás,a képek a te hangod... nagyon fontosak,ezt más nem pótolja. Akkor nézzen meg 3 rész bogyó es babócát de a mesét azt olvassa fel a szülő szerintem.
2022. ápr. 19. 21:08
 12/16 anonim ***** válasza:
74%

De ezt ne úgy képzeljétek el, hogy esti mese helyett yt van.

Hanem kikapcsolt monitor, hangfalról szól a mese felolvasás. Gyerek közben játszik, pihen, a szülő pedig közben házimunkázhat vagy pihenhet a gyerekkel együtt.

Szerintem nem ördögtől való dolog, hogyha hetente 3-5x valaki idegen olvas mesét 20-40 percig délelőtt, délután. Akkor már zenét se hallgassuk értitek, hanem énekeljünk magunknak... Nem baj, ha több helyről, több félét hall. Az is emberi beszéd, sokat tanul belőle, a fantáziája is terebélyesedik majd.

Én mondókákat és verseket is nagyon szívesen meghallgatok. Verseket méginkább, a gyerekverseket is nagyon szeretem. És azt jobb is, ha inkább más olvassa fel. :)

Meg aztán lehet yt-n találunk olyan könyveket, amik nekünk nincsenek meg, de tényleg jók.

Én amondó vagyok, hogy néhány rövidebbet próbálj meg. Majd a visszajelzések alapján eldöntöd, megéri-e neked hosszútávon.

2022. ápr. 19. 21:15
 13/16 anonim ***** válasza:
48%

Van amúgy…

Én 1-2 alkalommal használtam..

kiváltottam vele egy Binget és egy Nándi mesét 🫣

Mindet rühellem és nyilván, ha épp tudtam volna, akkor én olvasom fel neki…

Marék Veronika egyik Boribon lapozgatós változata volt a választott.

Nem hiszem, hogy ennél több kellene, mint ami van.

2022. ápr. 19. 21:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy már én vagyok túl öreg, de nekünk még gyerekkorunkban voltak mesekazettáink. Nagyon szerettük hallgatni. Ettől függetlenül anyukánk sokat mesélt nekünk, még maga által kitalált meséket is. De Youtubon szerintem már nem lenne türelmük a gyerekeknek ezt hallgatni.
2022. ápr. 20. 01:51
 15/16 anonim ***** válasza:
72%
Ha olyan szépen olvasol, mint pl Kaszás Csenge, akkor a férjemmel mi is hallgatnánk elalváshoz :D
2022. ápr. 20. 07:26
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Van sok ilyen youtube-on, mi sok mesét "leteszteltünk" mielőtt megvettünk volna. De csak azokat néztük és hallgattuk, ahol közben a könyv képeit mutatják.

De kinek mi a szimpatikus felolvasás. A gyerek pl imádja Scherer Péter előadásmódját, de volt olyan, aki nem tetszett neki. (Onnan tudom, hogy ugyanazt a mesét tőlem imádja, mástól inkább otthagyja.)

2022. ápr. 20. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!