Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan bánt ez az egész?

Jogosan bánt ez az egész?

Figyelt kérdés
Férjemmel külön élünk, van egy 12 éves fiunk. Ma kiderült, az exnek van barátnője, amivel nincs bajom. Az is kiderült, hogy az új nőnek van 2 gyereke, egy ovis és egy kB 2 éves. Ma bemutatta a csajt a fiunknak . Most azzal szédíti a gyerekünket, hogy majd együtt járnak kirándulni. Ami borzasztó szarul esik, hogy mikor még a mi gyerekünk volt ilyen kicsi, akkor sosem volt rá sem ideje, sem kedve, hogy foglalkozzon vele. Most meg vadidegen gyerekekkel megcsinálja. És marhára rosszul esik, hogy én bárhogy könyörögtem, nem érdekelte. Inkább elment otthonról.
2022. ápr. 18. 19:29
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
#10 örülök, hogy nálatok így sikerült. De a férjed az előző házasságából származó gyerekkel foglalkozott, mentek ide - oda, mikor kicsi volt? Mert nálunk nem. Nálunk idegesítette a gyerek sírás, hogy a gyerekkel foglalkoznom kell, hogy nem tud pihengetni munka után. Erre most olyan új családot választ, amelyikben ugyanilyen kicsi gyerek van. És nálunk nem az utolsó 3 év volt ilyen, hanem azóta, hogy megszületett a fiunk. Kezdődött ott, hogy hazajöttünk a kórházból és ő másnap már el is ment otthonról, mert minek legyen otthon. Egy hetes császár után. És kB ennyit foglalkozott a gyerekkel azóta is.
2022. ápr. 19. 06:24
 12/14 anonim ***** válasza:

(#6 vagyok, de a 10-es választ nem én írtam.)

11-re:

Erre nem lehet egyszerű magyarázatot adni, mert órákon át kellene beszélned arról, hogy mi miért alakult így a te házasságodban.

Egy kicsit számolgattam: ha 22 éve együtt vagytok és 12 éves a gyereketek (és gondolom nem tegnap váltatok el), akkor a kapcsolatotokban sokára jött a gyerek: több, mint 10 év után. Ennek megint ezerféle oka lehetett:

a) Orvosi okok, amik esetleg éveken át tartó, testet-lelket-házasságot próbára tevő kezelésekhez vezettek, vagy egyáltalán az idegőrlő várakozás, ami szintén nagyon rossz.

b) Az egyik fél (általában a férfi) húzza-halogatja a gyerekvállalást, és a végén is inkább csak a felesége kedvéért egyezik bele, tehát nem belső meggyőződésből.

c) Egyéb okok, pl. lakhatási probléma, valamelyik fél szüleivel való együttélés, spórolás ezerrel, miközben fiatal házasokként élveznétek az életet.

Szóval elképzelhető, hogy a házasságotok "belső tartaléka" eléggé kimerült, mire a kisfiatok megszületett. De ez is csak egy tipp, lehet, hogy egész máshol kell keresni a magyarázatot.

Ráadásul a volt férjed verzióját is hallani kéne ugyanerről.

Most már tényleg csak annyit tehetsz, hogy örülsz annak, ha bármi jót kap a fiad az apjától. És lehet, hogy sosem fogod megfejteni, most miért másmilyen, mint mikor veled volt.

2022. ápr. 19. 08:46
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
#12, írta a kérdező egy kommentjében, hogy a pasas sosem akart gyereket. Ennek fényében én azért nem csodálkozom rajta, hogy miért alakult így a házasságuk, sokkal inkább azon, hogy miért született belőle gyerek. És a kérdező még mindig ott tart, hogy neki jogosan esik-e rosszul, hogy az exe most pedálozik más nő miatt. Persze lehet, csak nem rég váltak el?🤷‍♀️ A gyerek miatt inkább csak reménykednék, hogy kitart a hapsi lelkesedése, és hogy a gyerkőc megérti, hogy nem az ő hibája, hogy az apja nem az anyjával képzelte el az életét.
2022. ápr. 19. 12:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Elhiszem hogy ezt nagyon rossz megélni de neked és a gyermekednek is az a legjobb6ha semlegessé válik a volt férjed viselkedése ha csak nem kárt okoz. Ezen tényleg kár rugózni csak magadat hergeled.. Nem vagy még túl rajta.

Inkább le kellene zárni magadban.

2022. ápr. 19. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!