Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan bánt ez az egész?

Jogosan bánt ez az egész?

Figyelt kérdés
Férjemmel külön élünk, van egy 12 éves fiunk. Ma kiderült, az exnek van barátnője, amivel nincs bajom. Az is kiderült, hogy az új nőnek van 2 gyereke, egy ovis és egy kB 2 éves. Ma bemutatta a csajt a fiunknak . Most azzal szédíti a gyerekünket, hogy majd együtt járnak kirándulni. Ami borzasztó szarul esik, hogy mikor még a mi gyerekünk volt ilyen kicsi, akkor sosem volt rá sem ideje, sem kedve, hogy foglalkozzon vele. Most meg vadidegen gyerekekkel megcsinálja. És marhára rosszul esik, hogy én bárhogy könyörögtem, nem érdekelte. Inkább elment otthonról.
2022. ápr. 18. 19:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%
Nem, nem jogos, akkor más ember volt, idöközben ö is megváltozott. Emellett ezek szerint nem CSAK a barátnö gyerekeivel akar menni, hanem a sajátjával is.
2022. ápr. 18. 19:35
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Simán lehet, hogy csak mondja és semmi nem lesz belőle.
2022. ápr. 18. 19:58
 3/14 A kérdező kommentje:
Persze, ígérni nagyon tud. És nem változik meg ekkorát. Sosem akart gyereket. Nehogy már két vadidegen gyerekben találja meg a nagy boldogságot. A sajátját meg letojta évekig.
2022. ápr. 18. 20:10
 4/14 anonim ***** válasza:
48%
Örülj neki, hogy változott a hozzáállása és végre szeretne közös élményeket a saját gyerekével is. Szerintem semmi ok arra, hogy ez rosszul essen.
2022. ápr. 18. 21:52
 5/14 A kérdező kommentje:
De ez csak az új nő miatt van. A gyereke megvan 12 éve, sosem volt igénye arra, hogy közös program legyen. Valószínűleg csak mutatni akarja, milyen jó apa. Aztán úgyis megunja, külön költözés után ugyanez volt. 2 hónapig fontos volt, hogy hétvégére elvigye a közös gyereket. Utána mindig volt indok, miért ne vigye. Most meg közös kirándulás az új gyerekekkel? Hagyjuk már.
2022. ápr. 18. 22:05
 6/14 anonim ***** válasza:
60%

"De ez csak az új nő miatt van."

Ezt helyesen látod.

Az új nő tud rá úgy hatni, ahogyan te nem tudtál. Emberileg érthető, hogy ez bánt téged. Másrészt viszont a gyereked csak jól jár azzal, ha (akármilyen ok miatt) az exed több programot csinál vele, többet foglalkozik vele, jobb apja lesz.

Hogy hosszú távon megunja-e ezt az exed? Ezt nem lehet tudni. Lehetséges, hogy a másik nő tud olyan érzelmi kapcsolatot fenntartani vele, hogy 15 év múlva is megteszi a kedvéért. Az is lehet, hogy ez a változás beépül a személyiségébe, és ha 15 év múlva már sehol nem lesz ez a nő, a férfi akkor is ilyen marad. És persze lehet, hogy kifullad a lelkesedés, és pár év múlva ugyanott lesz az új nőjével, mint veled, kérdező.

2022. ápr. 18. 22:41
 7/14 A kérdező kommentje:
Én 22 évet húztam le mellette, valamennyire talán ismerem. Nála az volt a legnagyobb baj a kapcsolatunkban, hogy én nem vagyok nádszál vékony, illetve a gyerekünk nem olyan, mint amilyent elképzelt. És ezen nem tudja magát túltenni.
2022. ápr. 18. 22:45
 8/14 anonim ***** válasza:
43%

Persze, érthető, hogy bánt.

Aki okoskodik, meg azzal ne foglalkozz, neten mindenki előadja a nagy bölcset, holott őket is ugyanúgy bántaná.

Amúgy most próbálkozik, nagyon meg akar felelni az új helyen. Lehet csak ideig-óráig fog tartani ez a nagy lelkesedés.

2022. ápr. 18. 23:13
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
nem jogos. örülj neki, hogy foglalkozik a gyerekével. te meg lépj már túl rajta, keress magadnak te is valakit.
2022. ápr. 18. 23:44
 10/14 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk én vagyok az új feleség. A férjemnek vannak gyerekei az előző házasságából, és nekem is van egy lányom. Nálunk is ez volt a helyzet, a férjem szívesen jött velem és a lányommal mindenhová, kirándulni, programokra, nyaralni, illetve ha tudtuk, vittük az ő gyerekeit is. Pedig saját bevallása szerint is mikor az exével volt, az utolsó 3 évben szinte sehová nem mentek közösen, együtt a gyerekekkel. Ez azért volt, mert az exe egyszerűen mindenen problémázott, mindenből vita lett, még az is, hogy mennyi kaját vigyenek, vagy miért a kék plédet vigyék el, miért nem a pirosat. Mikor egyedül vitte valahová a gyerekeket, mindig leba..ást kapott valamiért, miért ilyen későn jöttek haza, miért ettek a gyerekek sütit a nagymamánál, miért ilyen kócos a gyerek. Szóval inkább nem ment velük sehová. Később, mikor a gyerekek velünk jöttek, még akkor is listát írt, hogy mit egyenek a gyerekek, meg mit vegyenek fel, meg hová menjünk. Mondjuk ezzel már nem foglalkoztunk. Egyébként a férjem sem a gyerekemben találta meg a boldogságot, hanem velem érezte/érzi jól magát, és ezért jött velünk szívesen mindenhová. Egyébként 11 éve vagyunk együtt.
2022. ápr. 19. 03:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!