Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezek az anyukák valójában mit...

Ezek az anyukák valójában mit dolgoznak?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben nagyon sok hirdetés szembe jön velem a Facebookon, melyben anyukák hirdetik magukat, akik otthonról dolgoznak gyerek mellől online, arra kernek, csatlakozzak hozzájuk.

De nem világos, miből folyik be a pénz? Valamit árulnak? Az egyikük kifejezetten írta, hogy nem kell árulni semmit, nem kell tukmálni semmit senkire. Viszont a legtöbbnél feltűnik az aloe vera, forever living produkt, és hát az egy termék, azt meg gondolom el kellene adni….

Ismeri valaki ezeket?

2022. ápr. 15. 20:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, engem is kinézett magának egy ilyen anyuka, aki elmondása szerint azóta megvilágosodott, mióta ezt tolja 🤦‍♀️
2022. ápr. 15. 22:31
 12/23 anonim ***** válasza:
76%
Ő azért kap pénzt, hogy beszervez téged.
2022. ápr. 16. 01:10
 13/23 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm, ez nem volt világos, hogy pénz hogyan kerül a rendszerbe azzal, hogy én csatlakozom. Így, hogy valószínűleg belépéskor vennem kellene valamilyen starter szettet, érthető.

Árusítani egyik sem próbál. Terméket mèg nem láttam náluk. Csak az izzadság szaggal beállított kép a gyerekkel a játszótéren, hogy “én játék közben dolgozom”, meg a hirtelen megvilágosodtam, minden jó lett, boldog és megbecsült vagyok, anyagi biztonságban él a család szöveg.

2022. ápr. 16. 06:19
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Mlm, multi level marketing. Kell terméket eladni, csak hazudnak. Ha te beléptetsz valakit és az vásárol és elad, abból neked is jön pénz, emiatt mondják, hogy neked nem kell eladni, de nem könnyű ebből pénzt csinálni.
2022. ápr. 16. 09:34
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészről eladnak, másrészről beszerveznek a hálózatba embereket.

Ezek általában erősen túlárazott termékek. Az eladásaid után kapsz jutalékot te is, meg az egész felső vonalad. Tehát az is, aki beszervez téged, meg az is, aki a téged beszervezőt beszervezte, stb. Ezt hívják passzív jövedelemnek, amikor mások eladásaiból kapod a jutalékokat.

A tényleges anyagi függetlenséget kb.10 év, mire eléred az MLM-el. Már ha van pofád eladni a brutálisan drága termékeket és erre buzdítani másokat is. Tényleg nem kell tukmálni, de nagyon pontosan be kell lőnöd a célcsoportodat.

2022. ápr. 16. 10:00
 16/23 anonim ***** válasza:
74%
10-es ez hatalmas 🤣 jól összefoglaltad. A kedvencem, hogy nem tartalmaz kőolaj származékokat. Egyszer voltam ilyen foreveres bemutatón, egy rokonom húzott be a csőbe, mert nem árulta el, hogy micsoda. Alig vártam, hogy körbeadják a "csodacuccokat". Megnéztem a rohadtul egészséges, mindentől mentes terméket. Rögtön az elsők között "olefin". Nincs több kérdésem 🤣 Természetesen nem léptem be, csak kidobt másfél órát az életemből.
2022. ápr. 16. 15:08
 17/23 anonim ***** válasza:
58%
* kidobtam
2022. ápr. 16. 15:09
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazt írnám, mint a 15-ös, nem ismétlem meg. Tehát világos, hogy miből jön a pénz. Minél több embert kebelezel be, minél több terméket adsz el, annál több pénzed lesz belőle. De őszintén... az a bullshit, amit facebookra okádnak ezek az anyukák, szerintem vicc. Komolyan elgondolkozom sokszor, hogy lehet valakinek ilyen szinten kimosni az agyát. Élt valaha az ilyen anyuka saját maga által teremtett anyagi biztonságban? Rugalmas munkaidőben? Részmunkaidőben, stb.? Hát ez nem az. Ez önámítás.
2022. ápr. 16. 15:56
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

18. Igen, teljes mértékben önámítás.

Az én ismerősöm kb. fél évet dolgozott összvissz normál munkahelyen, utána váltott egy relatíve stabil, főként fizikai termékértékesítős mlm-re, ahonnan több évnyi sz.pás, de életképes jövedelem mellől dobbantott a forevörhöz... Háááát... Mert hogy minőségi időt akar tölteni a gyerekével. Csak azt nem sikerült még felfognom, hogy ha még a játszótérről is nyomatnia kell a bullshit "bárhonnan dolgozhatok" szöveget kismillió képpel meg videósztorival, akkor ebben hol a minőségi időtöltés a gyerekkel?! Mert hogy a gyerek az idő alatt, míg anya posztolja a napi közhelymennyiség normát, meg odahányja a szívecskés hozzászólásokat a hálózattársai megosztásai alá, tuti macskasz@rkígyókkal játszik a homokozóban meg zuhanórepül a mászókáról. 🤣

Annyira megetették vele ezt a fhos "magad osztod be, hogy mikor, honnan és mennyit dolgozol" dumát, hogy a szerencsétlen észre sem veszi, hogy az egész napja ezzel megy el, a munkaideje nem hogy napi pár óra, hanem kb. 0-24. Nincs egy megélt perce a családjával, nincs egy pihentető nyaralás az életében, mert mindenhonnan nyomni kell a csillámporos fhoscunamit. Közben aki ismerte is személyesen, már mindenki messziről kerüli mint a leprást, mert minden beszélgetés előbb-utóbb oda lyukad ki, hogy forevöööööör... Már idegenekre írogat hálózatépítési céllal, mert az ismerősök ugyebár elfogytak. És nem veszi észre. Meg persze a 'nagyfőnök' megmagyarázza, hogy a régi barátai, ismerősei irigyek, ezért fordulnak el tőle. Nagyon gáz 😔

2022. ápr. 16. 16:10
 20/23 anonim ***** válasza:

Igen, teljesen egyetértek és én is ezt látom. Meg azt is, hogy általában ezek a nők nem a több diplomás magasan "kvalifikált", önbizalommal teli kategóriából kerülnek ki. Értékesnek akarják érezni magukat az anyaság mellett és jön valaki, aki elhiteti velük, hogy lehetnek azok. Azt mondják, amit ezek a nők hallani akarnak. Nekik meg felcsillan a szemük és vakon belesétálnak ebbe a bullshitbe.

Nekem is sokszor megfordul a fejemben, hogy mégis mi a pozitív abban, hogy a "gyerekeim mellől is tudok dolgozni"!? És lövi a közös játszós fotót, miközben elvileg éppen "dolgozik", amit mi sem mutat jobban, mint egy márkajelzett füzet és toll a kezében természetesen a képen is jól láthatóan. :D

Mondjuk adott pillanatban ugye éppen az a "munkája" hogy mutogassa, hogy lehetsz te is ilyen szupermami (be akar kebelezni). De igen. Akinek van esze, az tudja, hogy vagy munka, vagy gyerekek. Ha a kettőt vegyítjük, az minden csak nem hasznos munkavégzés és nem is minőségi idő a gyerekekkel. Elhinni, hogy ebből ilyen formán szert lehet tenni anyagi függetlenségre, enyhe marhaság. Vagy nekem nem ugyanazt jelenti az anyagi függetlenség, mint ezeknek a nőknek. :)

2022. ápr. 16. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!