Irigy, neveletlen az a gyerek (lány), aki nem akar a saját csokitojásából, csokinyúlból (kb 10 db) 2 darabot adni az unokatestvéreinek, amiért azok meglocsolják őt?
*mármint, hogy akkor nem abban állapodtatok meg, hogy ő megeheti mindet.
de szerintem gyerekkel ilyen alkut kötni gonosz dolog ,mert be van lengetve a dolog, hogy megkaphatja, de ha aztán annyi locsolója lesz, elvesződik mind. Tehát, amíg nem ment el a vélhető, várható összes locsoló, addig nem is szabadott volna szétosztani a tojásokat, hanem az addig közös a család összes női tagjának, és nem eszik belőle senki, és a locsolás napján, mondjuk hétfőn este 8-kor lehet szétosztani a maradékot, amikor már tuti nemjön több locsoló,és akkor a végleges szétosztásnál remélhetőleg mindenkinek jut, ott már a fiúk-lányok is osztozhatnak. Ott már tehát mindenki kap, de amig el nem ment az összes locsoló, akkor azt a csajok arra tartogatják, hogy minden locsolónak adnak. És tehát akkor még, amikor valakit meglocsolnak, a közösből vesz ki mindenki, egyelőre akkor még nincs szétosztva.
Szerintem maga a koncepció elég gáz, hogy a nők azon osztoznak, ami a locsolók után marad. Mondjuk nem értem, mert még csak most jön a Húsvét. Ez egy előre megbeszélés még?
Nálunk tojáskeresés van a kertben a gyerekeknek, amit beváltanak az ajándékukra kortól és nemtől függetlenül.
Ha lesznek locsolók, nekik külön vettünk 1-1 csokitojást, de szerencsére errefelé nincs népvándorlás, csak a nagypapák meg 1db unokatesó jön szóba, és közülük az egyik nagypapa ráadásul festett tojást kap (cukorbeteg és "érzelgős" típus is, aki őrizgeti az ilyesmit).
Nem lehet elvárni a kislánytól, hogy sajátot adjon. Vagy akkor már úgy adni, hogy ez a Tied ez a fiúké ha meglocsolnak. Csak akkor meg hogy lesz meglepi az ajándéka vagy hogy hozza a nyuszi? Kicsit homályis sztori.
Irigynek biztosan nem irigy, mivel az irigység nem azt jelenti, hogy nem akar adni, hanem azt, hogy a másét akarja magának, hogy ne más kapja, inkább ő!!
Ez, amiről kérdeztél önzés. Amennyiben elmúlt 4-5 éves és tehát már képes átérezni a saját helyzetét, akkor igenis önző, ugyanis nem osztja meg a sajátját, mikor ez jó lenne másnak!
De ez mi a csudáért baj bárkinek is??? Nem kell minden egyes pillanatban önzetlennek lenni és osztozni, néha belefér egy kis önzés, teljesen normális emberi dolog. Ez nem égető nagy szükség(bár kérdés, mekkorák az uncsitesók és sírnak e) a másik kettőnek, olyan apró önzés, amit simán el lehet nézni!
Amúgy meg senki sem szokott a sajátjából adni a másiknak locsoláskor, van egy nagy kupac, abból lehet választania a locsolóknak.. Valamit rosszul csináltok.. gondolom elfogyott a csoki és a gyerekéből akartátok pótolni. Ez is előfordul, én is ajándékoztam már el gyerek csokiját névnapra, de megbeszéltem vele, hogy holnap megyünk kap egy ugyanolyat, csak most van xy névnapja és elfelejtettem. Megsajnált, megértette, másnap kapott csokit és oké volt minden. Szerintem ezt a ti gyereketek is felfogta volna..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!