Irigy, neveletlen az a gyerek (lány), aki nem akar a saját csokitojásából, csokinyúlból (kb 10 db) 2 darabot adni az unokatestvéreinek, amiért azok meglocsolják őt?
Irigy? Igen, de ha ő kapta őket, akkor jogosan. Miért nem készültetek eleve úgy, hogy az unokatestvéreknek is legyen mit adni és nem a gyerektől kell elvenni?
Amúgy én nem emlékszem, hogy 1nél több csokit kaptam volna lányként húsvétra :D igaz nem is tegnap volt már a lány korom
Osztom a 2. meglátását. Miért kellene azt odaadnia, amit ő kapott?
Nem igaz, hogy nem bírtatok volna +2 csokitojást a locsolóknak... A szülinapi ajándékát is tovább szoktátok adni Béluska névnapjára?
Azt ő kapta nem?
A fiúknak miért nem vettél?
Ez nem irigység vagy neveletlenség, jogosan érzi sértve magát, ha az akarata ellenére kell odaadnia másoknak a saját dolgait.
Amikor kb. 7 éves voltam, váratlanul beállítottak hozzánk nagyon ritkán látott, de nagyon szeretett, kisgyerekes rokonok, és mivel nem volt otthon semmilyen ajándék hirtelen, ezért anyám odaadta az egyik új plüsimet a vendéggyereknek. "Megkérdezett" előtte ugyan, de lényegében sarokba szorított, nem volt választásom. És látod, húsz év múlva még mindig bennem van a sztori, pedig egy r*hadt tíz centis plüsstigrisről van szó, amihez különösebben érzelmileg sem kötődtem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!