Aki egyedül maradt a gyerekkel kiskorában, mert a férje lelépett, mihez kezdett?
Anyám egyedül nevelt. Igen, elég volt a fizetése (munkahelyet váltott, hogy elég legyen, jobban fizető helyre). A lakás az övé volt (apámnak is volt lakása, egyszerűen visszaköltözött).
Az igazi gond az, hogy az illető egyedül marad lelkileg, meg hogy nincs kire bízni a gyereket még pár órára sem (főleg, ha nincs segíteni tudó / akaró nagyszülő), minden felelősség a tied.
Eloszor a szuleimhez koltoztem szulesig, majd alberletbe a ket kicsivel, a szulovarosomban csak biztositasi ugynok poziciokkal kinaltak meg (kozgazdasz vagyok), plusz a gyerekek betegesek voltak, vartam h nojenek, csp + gyerektartasbol es a tartalekaimbol eltunk, eladogattam a cuccaimat.
Ha nem talalkoztam volna a parommal, a B terv vissza Bp lett volna, de vegul hozza kulfoldre koltoztunk, itt alltam ujra munkaba.
Kulfoldon elek, szerencsere itt az allam nagyon segiti az egyedulallo szuloket.
Ugyhogy az anyagi resze nem gond, csak hat ugye egyedul minden felelosseg a tied, teljesen egyedul felneveleni egy gyereket, hat nem konnyu ...
Barátnőm egyedül maradt a kb újszülött fiával.
Jelenleg az anyukájánál élnek, de várják az önkormányzati lakást.
Be kellett íratnia a fiát bölcsibe, ő pedig vissza ment dolgozni.
Neki alapvetően is 'nehéz' volt addig is, amíg a párjával élt, olyan volt, mintha nem is lenne, mert mindent egyedül csinált a gyerek körül + mindig rendet kellett tartania és mindennap főznie meleg ételt a kedves apukának.
Szerencsére nagyon talpraesett lány, így megold mindent egyedül továbbra is, sőt talán könnyebb is neki, hiszen nem kell még valakiről gondoskodnia a gyerek mellett.
Apám lelépett 7 éves koromban, elváltak. Anyu nem tudott eltartani minket a tesómmal, kevés volt a pénze, ezért lepasszolt minket egyik és másik nagyszülőkhöz külön külön , én 3 évig voltam így , amíg anyu összeszedte magát, majd visszakerültem és ketten éltünk elég sokáig. Egy idő után apám támogatni kezdte anyagilag. A tesóm ( 4 évvel idősebb) nem akart iskolát váltani és a nagyszülők eléggé ellenünk hangolták. ezért maradt a másik nagyszüleinknél. évente párszor meglátogattuk. 20 évesen költözött haza, és elkezdett dolgozni.
Engem megviselt ez az egész érzelmileg. Úgy éreztem elhagytak, eléggé magamba zárkóztam, függő lettem, a tesóm majdnem egy idegen, abszolut nem tudtunk már később sem közel kerülni egymáshoz. Ő nem volt rá nyitott.
Én azóta már férjhez mentem. A tesóm azóta is anyuval él.
36/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!