Milyen cukiskodó becenevektől ráz ki a frász?
Bár becenevekről van szó, de nekem van egy szó, amitől borsódzik a hátam szó szerint: Tabiszökevény vagy kotonszökevény.
A Tabiszökevényt egy facebookos csoport létrehozójától láttam. Hányinger.
Meg régen voltam babázós facebook csoportba, és ott állandóan az volt hogy úgy nyilatkoztak a babákról, hogy "Szivárvány baba", és úgy is mutatták be, hogy "Anya és apa szivárványbabácskája".
És állandóan amikor megszületett egy gyerek, akkor így kezdett kivétel nélkül minden anyuka, hogy "Szeretnénk bemutatkozni: Én (mármint az újszülött kisbaba) Xy Dzsenifer Mirella szivárvány baba vagyok, 2020 novemberében érkeztem meg, Apucikám és anyucikám legnagyobb örömére. X kg és y centi vagyok."
Igazából mindegyiktől. :) Vagyis felőlem mindenki úgy hívja a gyerekét otthon, ahogy akarja, itthon mi is szoktunk cifrákat mondani (a Prüntyimüntyi még a szelídebbek közé tartozik), de amikor nagy nyilvánosság előtt hívja így valaki következetesen a gyerekét, vagy pláne másoktól is elvárja, hogy így szólítsák, az egy agybaj.
Én is ismertem olyat, akik kívülállóktól is elvárták, hogy Manócskának szólítsák a gyereküket. Én inkább nem hívtam sehogy, mert erre képtelen voltam rávenni magam.
A kisbaba szó is az, mégsem említi meg senki a kérdezőnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!