Milyen beceneveket ismertek, ami a gyerek nevétől különálló? (Pl.: Berki Renáta - Mazsi)
A celebvilágban is vannak ilyenek, Csuti, Mazsi.
De például van ilyen is, hogy Zsömi, Pötyi, stb.
Tehát nem Kovács Erzsébet - Erzsike, hanem Zsömi, vagy valami.
Én Petra vagyok, viszont a családom úgy hív, hogy Serif.
Volt Manuelnek az a száma, amiben azt mondja: "Itt a serif, itt a serif, mi a f... van?", és az öcsém elkezdett Serifnek hívni. Eleinte ágálltam a név ellen, folyamatosan veszekedtem vele, hogy ne hívjon úgy, aztán fél év múlva azon kaptam magam, hogy azt mondják nekem, hogy "Serif, gyere ide!", és odamentem.
De nemcsak Serifnek hívnak, vannak ennek becézései is: Seri, Serike, Serkó, Serif-Merif is.
A lányom Olívia, de én leggyakrabban Mucinak hívom. Néha Mucika, Mucus. Vagy előfordul, hogy Életem, esetleg Tündérem, de egy időben Csillagvirág is volt, és meglepődnék, ha a jövőben nem lenne más beceneve.
Engem egyébként libáztak gyerekkoromban. Liba, Libuska. Utáltam, mint a fene, mert nem kedveskedésből szólítottak így a szüleim, hanem abszolút negatív tartalommal. Nem is vagyunk közeli viszonyban.
Barátnőm öccsét Öcsinek hívják.
Kerekes vezetéknevű barátnőmet Kercsinek hívják, pedig már felvette a férje nevét.
Van Mimi becenevű kislány Liza névvel.
Egyik óvodatársam Lili volt Kika becenévvel.
Van Zsolt nevű ember Tubi becenévvel.
Én Johanna, nővérem Mariann. Engem sokszor Rozinak szólítottak, nőveremet meg Lujzának vagy Mária Lujzának.
Unokahúgom Petra, sógornőm Punyiélának hívta sokáig.
Baráti körömből
Szilvia - Sziszka
Márton - Körte
Ádám - Konyak
Tamás - Szpiru
József - Kolmány
Gábor - Dajka
Szidónia - Loli
Lányom Ramóna- Rambó, és rainbowdash a beceneve :D néha Namóka mert a kisebbik lányom így hívta.
A kicsi Alexa- ő Alexusz, Lexusz, és Bíbaba ( amikor a pocakban volt ezt mondta rá a nővére és rajta maradt :D ) én meg mostanában Bimbonak hívom :D
En Edina vagyok- egész gyerekkoromban az összes osztálytársam dinamonak hívott, és “hallgattam” is rá 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!