Milyen beceneveket ismertek, ami a gyerek nevétől különálló? (Pl.: Berki Renáta - Mazsi)
A celebvilágban is vannak ilyenek, Csuti, Mazsi.
De például van ilyen is, hogy Zsömi, Pötyi, stb.
Tehát nem Kovács Erzsébet - Erzsike, hanem Zsömi, vagy valami.
"4-es vagyok, miért lettem lepontozva?"
Mert nem a kérdésre válaszoltál. Nem az volt a kérdés, hogy kit hogy szólítottak a szülei. Mert akkor mindenki írná, hogy Életem, Édes Édesem, Édeském, Édesméz, Kicsi Bogaram, Bogárka, Életem értelme, Szerelmem, Kisszivem, Mackó, Drágám, Kincsem, Drága Kincsem.... stb. Hanem hogy van-e egy olyan becenév, amin szinte mindenki ismeri az adott illetőt, de nem tartozik össze a nevével.
Osztalytarsaimnak is voltak becenevei:
Szati ( Attila volt ) Tocsi ( Tamas ) Lulu ( Lajos ) szinten volt Mazsi ő nem volt osztálytársam a mai napig nem tudom az igazi nevet :D
Nem tudom már hogy hívtak, de mindenki Tobiasnak hívta :D
Családi, baráti, ismerős kör:
Mária - Mesi, Mese
Sára- Náni
Mátyás- Macesz
Szabina - Böbe
Beatrix - Hugi
? - Barack
Petra - Kupica
Bálint - Bálna
Emőke - Mazsi
Erzsébet - Csirke
Rita - Tuci
Zoltán - Kolléga (munkahelyi beceneve)
Álmos - Pindi
Anasztázia - Mojszi
Krisztián - Keke
Gábor - Fasírt
Kislányomat csillagomnak és bubunak (3hónapos korában képpes volt egésznap ezt hajtani-"bubbubbubbu) becézzük. Vagy Asimasinak😂 (ez mondjuk kapcsolódik a nevéhez)
De igazából szeretem a nevét, és ő is szereti így legtöbbször a nevén szólítjuk
Férjem egyik barátját mindenki Csigának hívja, pedig gábor. A férjem anyja szokta neki mondani, hogy Csigagigoló.
Nagybátyámát és unokatestvéremet Dömeként ismeri mindenki (ÖregDöme meg KisDöme), pedig János mindkettő.
A fiamat az óvodában mindenki Tokicsnak szólítja, óvónők és óvodatársak egyaránt, mert Transformers-eset játszottak, nem jutott eszébe az egyik autónak a neve, ezért kitalált egyet (Tokics). Azóta mindenki így hívja, mert rajta maradt, sokszor itthon is Tokicsnak szólítjuk.
Öcsi - Ambrus, Albert, Gábor
Rubi - Nagyanyám: Borbála (szereti a latin amerikai telenovellákat, Rubi az elbűvölő szörnyeteg, Terese, stb.)
Maricsuccsi - én: Petra (nagyanyámmal néztem a sorozatokat, kedvencem volt a Marichuy meg a Fiorella)
Rozi - Anita, Xénia, Szandra
Bambi: Zsombor
Nyuszka: György
Szasza: Tivadar, Zsolti, Kinga
Gani: ?
Velko: Georgina
Szaki - Szabó
Sasa - Bernadett
Nonó - Alíz
Mazsi, Mazsó, Mazsola - Reni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!