Milyen beceneveket ismertek, ami a gyerek nevétől különálló? (Pl.: Berki Renáta - Mazsi)
A celebvilágban is vannak ilyenek, Csuti, Mazsi.
De például van ilyen is, hogy Zsömi, Pötyi, stb.
Tehát nem Kovács Erzsébet - Erzsike, hanem Zsömi, vagy valami.
Érdekes, hogy az én ismeretségi körömben inkább a vezetéknévből alkotunk becenevet.
Így van:
Arany - Miss Gold
Szarvasi - Mr. Dear
Tóth - Totti (ezt még tiniként a fiúk focizás közben adták neki)
Botos - Boti
Kenesei - Kenő
Boros - Bori vagy Borcsi
Alexandra- Sasa
Péter-pepe
Andrea-Hugi
Régi kérdés, de nekem is lenne azért érdekes hozzáfűzni valóm. :)
A húgom Zita, az iskolában valamiért mégis elkezdték az osztálytársai Ginának csúfolni, ezen ő nagyon kiakadt, azt mondta, nem illik rá ez a ronda név (ami egyébként sértő, mert engem ténylegesen Ginának hívnak :D), Nem tudom hogy jöhetett nekik.
Barátnőmet Szotyinak hívjuk, eredeti neve Panna, tehát semmilyen rokonságban nem áll a becenevével
Meglepő, de az új csapatomban, az egyik NB1-es kosaras lányt/nőt, szintúgy Szotyinak nevezzük. Vele arra jutottam, hogy, mivel eredeti neve Szonja, talán abból jöhetett (Szonja-Szoni-Szotyi)
Másik kosaras társam a Panda névre hallgat, eredeti neve Hanna (ezért hívjuk Haninak is)
Engem pedig egészen kiskoromtól kezdve синий-nak(ejtsd:siniy) hívnak, mert borzasztóan erős színű, kék szemem van. Még az első edzőm nevezett el így, mikor egy másik Gina is jött a csapatba (azt mondta, azért, mert olyan különleges szemem van, hogy ha valaki meghallja a nevem, akkor egyből biztosan megnézi, és rájön, hogy milyen igaz :) )
Hát a legtöbb ilyen becenév az a vezetéknévből van:
Tilmann - Tili, Tila
Haskó - Hasi, Hasek
Hochsteiger - Hosi
Istlstekker - Isi
Takács - Taki
Bagdi - Bagi
De van még az ismerőseim között is
Bertalan - Süldő
Ildikó - Pötyi
Zoltán - Öcsi
Miklós- Micu
Erzsébet- Zsike
Noémi- Mimi
Zsolt- Morzsi
Anti- Tóni
Tamás- Sapi
Judit- Csuti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!