Gyerek nevelésénél lehet azokat a módszereket használni, mint egy kutya nevelésével?
Kicsit extrémen hangozhat a kérdés, de már napok óta ezen agyalok.
Például, ha fél nem kell nyugtatni, mert az csak megerősítés neki a félelemre.
Mikor sír figyelmen kívül hagyjuk, hogy ezt ne használja figyelem felkeltésre.
Jutalomért tanítani.
És egy gyerekkel hogyan lehet megnértetni, hogy ki a főnök?
Hát lehetni lehet, de hogy ép elméjű felnőtt nem lesz az így kezelt gyerekből, az is százas!
Fogalmazzak másképp: hogyan lehet egy baba szükségleteit egy kutyáéhoz hasonlítani?
Na tovább nem ragozom, remélem csak troll kérdés 💁
Azért nem kell azonnal támadni. Csak kérdezem, mint írtam ezen agyalok már pár napja. Nem trollkodásként kérdeztem!
Szóval nem tanácsos, ennyi, felfogtam.
És hogy megnyugtassak mindenkit nem akarok gyereket.
Pont egy 1-2 évesnél kell nagyon észnél lenni, mert minden, ami akkor történik vele, beivódik a tudatába, befolyásolja az egész személyiségét, miközben tudatosan nem képes rá visszaemlékezni. Ha egy ilyen pici gyerek sírására nem reagálnak, akkor olyan erősen megrendül a világba vetett hite, amit később már lehetetlen helyre hozni.
Ezt úgy képzeld el, hogy mondjuk egy gyerek nevelőotthonban él 2 éves koráig, ahol nincs olyan állandó gondozója, akihez kötődni tudna, és nincs energia az egyéni szükségletei figyelembe vételére. Onnan örökbe fogadja egy szerető család, az intézetet hamar elfelejti, mégsem lesz valószínüleg soha képes egészséges módon kötődni, mert pont a legérzékenyebb időszakában nem kapta meg azt, amire szüksége van.
A gyerekek nem űrlények, hanem kis emberek. Tedd fel a kérdést magadban, ha te félsz mire vágysz? Hogy valaki megnyugtasson, hogy biztonságban érezd magad, vagy hogy egyedül hagyjanak a félelmeiddel és ignoráljanak?
Egyébként kutyát sem így nevelünk. Igen, ha elvonul a kutya nem szabad menni utána, de ha fél és keresi a megnyugvást nálunk igenis foglalkozni kell vele. De ez lényegtelen, hiszen a kutya nem ember.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!