Autista gyermekkel hogyan közlekedtek az utcán?
Az én kisfiam egyelőre nem érti, amit mondunk. A kezét nem engedi fogni. Így nagyon nehéz és veszélyes is a gyalogos közlekedés. Babakocsit valamikor elfogadja, valamikor őrjöng benne. Buszra ülni nem tudok vele, mivel egy pillanatra sem marad nyugton a gyerek és a tömeget sem bírja. Itt mifelénk meg nagyon zsúfoltak a buszok.
Ti hogyan oldjátok ezt meg?
Mindenhová autóval jártok? Vagy csak akkor mentek a gyerekkel az utcára ha feltétlenül szükséges? Most a hozzánk hasonló, problémás esetekre lennék kíváncsi. Gyerekpóráz esetleg megoldás lehet?
Köszönöm mindenkinek!
Engem abszolút nem érdekel, hogy ki bámul meg. Igazából már hozzászoktam. Amikor torkaszakadtából ordít és rúgkapál a babakocsiban, akkor is megbámulnak. Lepereg rólam abszolút. Kipróbáljuk, beszerzek egy hámot.
A 8-as valóban szuper ötleteket írt. Sajnos mi még semmilyen szinten nem tartunk a beszédértéssel, de a későbbiekben biztosan hasznos lesz.
A 8-as módszere nagyon jó! Ezt ajánlják autista gyerekeknek.
Ami nálunk még bevált: gyakoroljátok a sétát olyan helyen, ahol nem eshet bántódása. (pl egy parkban, a város kevésbé forgalmas helyein.) Először csak apró célokat tűzzetek ki és próbáld meg higgadtan és mindig ugyanúgy magyarázni neki, hogy meddig mentek, hol kell megállni, szétnézni, stb. Szintén auti lányom 1 éves korától nem tűrte se a babakocsit, se a kézenfogva sétálást. Nekünk az vált be, hogy "begyakoroltuk" hogyan kell közlekedni. (beletelt 1 évbe!) Ez az 1 év alatt sikerült kompromisszumot kötni vele, hogy sima sétánál nem fogjuk a kezét, de ha forgalmas úton megyünk át, akkor igen.
Ha a gyereked megtűri magán a hámot, akkor jó ötlet (az enyém semmi idegen dolgot nem hajlandó felvenni). Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!