Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Autista gyermekkel hogyan...

Autista gyermekkel hogyan közlekedtek az utcán?

Figyelt kérdés

Az én kisfiam egyelőre nem érti, amit mondunk. A kezét nem engedi fogni. Így nagyon nehéz és veszélyes is a gyalogos közlekedés. Babakocsit valamikor elfogadja, valamikor őrjöng benne. Buszra ülni nem tudok vele, mivel egy pillanatra sem marad nyugton a gyerek és a tömeget sem bírja. Itt mifelénk meg nagyon zsúfoltak a buszok.

Ti hogyan oldjátok ezt meg?

Mindenhová autóval jártok? Vagy csak akkor mentek a gyerekkel az utcára ha feltétlenül szükséges? Most a hozzánk hasonló, problémás esetekre lennék kíváncsi. Gyerekpóráz esetleg megoldás lehet?

2022. ápr. 10. 13:52
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Engem abszolút nem érdekel, hogy ki bámul meg. Igazából már hozzászoktam. Amikor torkaszakadtából ordít és rúgkapál a babakocsiban, akkor is megbámulnak. Lepereg rólam abszolút. Kipróbáljuk, beszerzek egy hámot.

A 8-as valóban szuper ötleteket írt. Sajnos mi még semmilyen szinten nem tartunk a beszédértéssel, de a későbbiekben biztosan hasznos lesz.

2022. ápr. 10. 16:02
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Offolol de #8! Le a kalappal.❤
2022. ápr. 10. 16:52
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

A 8-as módszere nagyon jó! Ezt ajánlják autista gyerekeknek.

Ami nálunk még bevált: gyakoroljátok a sétát olyan helyen, ahol nem eshet bántódása. (pl egy parkban, a város kevésbé forgalmas helyein.) Először csak apró célokat tűzzetek ki és próbáld meg higgadtan és mindig ugyanúgy magyarázni neki, hogy meddig mentek, hol kell megállni, szétnézni, stb. Szintén auti lányom 1 éves korától nem tűrte se a babakocsit, se a kézenfogva sétálást. Nekünk az vált be, hogy "begyakoroltuk" hogyan kell közlekedni. (beletelt 1 évbe!) Ez az 1 év alatt sikerült kompromisszumot kötni vele, hogy sima sétánál nem fogjuk a kezét, de ha forgalmas úton megyünk át, akkor igen.

Ha a gyereked megtűri magán a hámot, akkor jó ötlet (az enyém semmi idegen dolgot nem hajlandó felvenni). Kitartást!

2022. ápr. 11. 08:35
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én azon az elven vagyok, hogy pont nem érdekel mások véleménye. A gyerek biztonsága a legfontosabb. Ilyen esetben pedig a legjobb a gyerekhám (van csuklóra lehető. Az kicsit jobb). Azzal nem tesz jót egy szülő a gyerekének, ha sose viszi ki. Pont az lenne a cél, hogy sikerüljön ,,szocializálódni” (bár ez rossz szó rá szerintem). Szóval én a helyedben beszereznék egy ilyet és mennék közösségbe. Nővérem gyereke is autista. Annak hála, hogy közösségbe került (ő az egyetlen beteg gyerek a suliban és az oviban is így volt), terápiára jár és sokat kirándulnak, túráznak, már csak annyi látszik rajta, hogy nem ölelkezik és nem mosolyog. Viszont már beszél (3,5 évig egy szót nem mondott. Jelenleg 6 éves és be nem áll a szája). Emellett már egyre jobban megérti, amit a másik kér tőle. Szóval nem szabad bezárkózni. Viszont ehhez másokat le kell sz*rni.
2022. ápr. 11. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!