Mit tennétek ebben a dilemmában (névadás)?
Már jóval korábban, a gyermek téma aktuálissá válása előtt kitaláltam, hogy a gyermekemnek majd ugyanolyan betűvel kezdődő keresztneve legyen, mint amilyen a vezetékneve.
A férjemnek a vezetékneve U-val kezdődik, és akárhogy böngészem a listát, egy nevet nem találok, ami kicsit is megfogna.
Ő egyébként a fiú és lány nevek között is talált jó párat, amit elfogadna.
Probáljak maradni az eredeti elképzelésnél vagy nézzek inkább máshol szét? A férjem amúgy nem ragaszkodik egyik névhez sem.
Szerintem engedd el!
Ha mégis ragaszkodsz az "U" betűhöz, akkor szerinten jól hangzik, ha a második betű lesz U.
Pl Hunor vagy Luca.
Elengedném ezt a dolgot :)
De az a válasz tetszik, hogy legyen u betű valahol a névben. Vagy legyen 2 neve, és akkor lehet Máté Ubul vagy Léna Ulrika, és akkor a móka is megvan, de mégis kapott egy sserinted szép nevet is.
Amúgy az Ulla meg az Úna nem is rossz, fiúnévvel nagyobb bajban lennék, nagyon max az Ugor tetszene, de az sem igazán.
Amúgy így engedtem el a hülye sormintát a gyerekeimnél is, fiúnévben ami passzolt volna logika szerint a lányokéhoz, az mind rémes volt, Placid meg Klaudió... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!