Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ítélik el azt, aki...

Miért ítélik el azt, aki szülés után pár hónappal visszamegy dolgozni?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 6. 17:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
82%

"Megkérdezték tőlük, hogy kinek szokott otthon mesét olvasni az anyukája. A 21,gyerekből 2 tette fel a kezét. Azért ez tragédia."

Ja. Valóban tragédia, hogy ebből messzemenő következtetés von bárki is le.

Az én gyerekem pl utálta, ha olvastam neki. Soha életében nem kötötte le, így aztan egy idő után nem is erőltettem. Ő se tette volna tehát fel a kezét, te meg nyilvánvalóan elkonyveltel volna xar anyának. Az már ugye tökmindegy, hogy mese olvasás helyett mi mesét költöttünk együtt minden este. Azt élvezte. Az olvasast nem. Dehat ugye ha nincs neki olvasva, akkor nincs vele foglalkozva se. Gratulálok. Neked is, anyadnak is, meg a "szakerto", itelkezo ovonoknek is

2022. ápr. 7. 06:10
 22/32 anonim ***** válasza:
83%

Velem anyukám otthon volt, akkoriban még nem volt kötelező az óvoda. Ennek eredményeként nagyon nehezen illeszkedtem be a közösségbe, nem csak gyerekként, felnőttként is voltak belőle gondjaim.

N

2022. ápr. 7. 07:21
 23/32 anonim ***** válasza:
20%
23, de ha az ovi kimaradt az mar a masik veglet. Az sem jo nyilvan. Bar en utaltam az ovit.. nem vetitem ra ezt a gyerekre, sot szerintem o elvezni fogja, de o olyan bealitottsagu is. Nyitott, cserfes, baratkozos. Hat en nem ilyen voltan . Es rosszul is eltem meg az ovit
2022. ápr. 7. 07:37
 24/32 anonim ***** válasza:
74%
19: Neked mégis mi bajod? Miért is ne szüljek gyereket? Azért, mert nem akarok otthon ülni hosszú éveken keresztül vele, hanem visszamenni dolgozni, hogy többek között az adómból eltartsam azokat is, akik 20 éve nem csinálnak semmit, csak mint "főállású anya" meresztik a seggüket még a 15 éves gyerek mellett is?
2022. ápr. 7. 14:38
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
25, te jo eg, gondolkozzal mar mielott beszelsz...
2022. ápr. 7. 17:36
 26/32 anonim ***** válasza:
41%

Hallod, ki beszelt itt 15 évekről?!

Nalad vmi nem kerek.. engem pl te ugyan nem tartasz el az adodbol, mert rohadtul megdolgoztam azert h 3 evet itthon tudjak maradni! Nem kene altalanositani, foleg h itt szo se volt ilyenrol..

2022. ápr. 7. 18:02
 27/32 anonim ***** válasza:
94%
A 19-esnek szólt, aki szerint nekem nincs jogom gyereket szülni, mert miattam nem lesz hely a bölcsiben.
2022. ápr. 7. 18:35
 28/32 anonim ***** válasza:
40%

Azért kedves kérdező, mert ez Magyarország. Itt egy nő csak akkor ér valamit ha anya, ha pedig anya, akkor onnantól semmi más nem lehet. Mert ha vissza megy dolgozni, mert szeret, az lehetetlen, hiszen egy nő csak a gyerekét szeretheti, ha ez nem így van, egy karrierista p***a.

Persze ehhez hozzátartozik, hogy a férfi már jó apa, ha "segít" a saját sarját pl megfürdetni. Hiszem magyarba' tradícionálisan az anya dolga minden. Aztán ha már senkinek nincs őrá igénye, akkor visszamehet dolgozni, de ugye x év kihagyással nem valószínű, hogy fog olyan jól keresni, mint pl a férje.... De ez nem is baj, ez így van jól. És mivel ő kevesebbet keres ugyanannyi órában, ezért hogy csak kicsit legyen alsóbbrendű vigye csak szépen a háztartást.

Apuka felelősségét pedig csak ne firtassuk, az hazafiatlan és a haldokló nyugat családbomlasztó ideológiája csupán. A bölcsődei elhelyezés is erre van.

Kedves kérdező, ezért. Mert ameddig a nőknek nem fáj eléggé ez a nyomorúság, addig mindig lesz egy-két undorító nőszemély, aki a vállára veszi a fenti véleményt.

2022. ápr. 9. 15:44
 29/32 anonim ***** válasza:
32%
Még annyival kiegészíteném, mert látom nagy a vita arról, mikor mehet a gyerek az anyjától távolabb: épp az lenne a lényeg, hogy érdemben lehessen részmunkaidőben dolgozni anyukaként akár pár hónapos gyerek mellől. Ettől lesz zombi a gyerek? Véletlenül nem attól, hogy az "otthon vagyok a gyerekkel mert anyavagyok" egyszer nő segítség híján egy idegroncs, a gyerek be van b*va a TV elé, hogy anya tudja pörgetni valamelyik közösségi oldalt? Jahj tudom tudom....itt a fentiek közül nyilván senki nem ilyen és a jelenség sem létezik....
2022. ápr. 9. 15:50
 30/32 anonim ***** válasza:
0%
Úgy látom a sok negatív értékelésből, hogy betalált, amit momdtam ;)
2022. ápr. 10. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!